Válassza az Oldal lehetőséget

Corn WB05 bemutató – a legolcsóbb AMOLED kijelzős okosóra

Corn WB05 bemutató – a legolcsóbb AMOLED kijelzős okosóra
A Corn WB05 okosóra tényleg olcsó, ráadásul jól is néz ki!

Corn WB05 bemutató – a legolcsóbb AMOLED kijelzős okosóra

Az életemet nem tenném rá, hogy ez a legolcsóbb AMOLED kijelzős óra, de egyrészről én még nem láttam olcsóbbat, más részről ezért az árért nagyon rendben van, így mindenképpen érdemes írni róla néhány sort.

Az okosórák, legalábbis az olcsó okosórák nagy rákfenéje a kijelző. A telefonokon bevált IPS kijelző ugyan szép színeket ad, de napsütésben a megfelelő háttérvilágítás nélkül szinte használhatatlan. Az órákba pedig általában nem túl acélos a háttérvilágítás.

CORN WB05 Bluetooth Smart Watch Long Battery Life

Itt lép a képbe az AMOLED technológia, ahol a kép megjelenítéséhez nem kell háttrévilágítás, hiszen minden egyes képpont egy-egy fényforrás is egyben. Szóval a piros pirosan világít, a zöld meg zölden. Ezzel a megoldással nagyon jó kontrasztarány érhető el, nagyon jók a feketék, mert hát, ami feket, ott egyszerűen nem kapcsol be a képpont, nem világít. Ennél feketébb fekete egyelőre nem nagyon van.

Sajnos azonban az AMOLED kijelzős órák, legalábbis eddig, a prémium szegmensre, illetve a középkategória felső felére volt elérhető. Ez pedig látszott az árakon is. Aki 10 ezer forint környékén keresgélt, annak be kellett érnie az IPS panel nyújtotta szolgáltatásokkal. Na, ezért érdemes írni a Corn WB05-ről!

CORN WB05 Bluetooth Smart Watch Screen

Kezdjük is a kijelzővel! Az órában egy 390 x 390 képpontot tartalmazó, 1,2 colos AMOLED panel dolgozik, természetesen a teljes felületén érintésérzékeny a vezérlés. A gyári leírás szerint 90 nap a készenléti üzemmód, és 30 napot írnak normál használat mellett, ami, ha igaz, akkor igen jó érték!

Ismét csak a gyártói adatok szerint, ezt a brutál hosszú akkumulátoros üzemidőt a NRC52840 központi lapkának és a340 mAh kapacitású akkumulátornak köszönhetkjük. Előbbi állítólag igen takarékosan bánik az energiával, utóbbi pedig átlag feletti kapacitású, legalábbis, ha az okosórák szegmensét nézzük. Ki is emelik a reklámanyagban, hogy az átlagos okosórák 2 hétig húzzák egy töltéssel, azok amik Bluetooth hívásfogadásra is képesek meg csak 1-2 napig.

CORN WB05 Bluetooth Smart Watch UI Watch Faces

Ez az óra pedig valóban alkalmas hívásfogadásra. Sok gyártó esetén találkozunk ilyen féle képességgel, de az esetek többségében fogadni nem, csak elutasítani tudjuk a hívást az óránkról. Szóvel ez egy elég nagy pirospont. Az óra amúgy Bluetooth-on keresztül tartja a kapcsolatot a telefonunkkal, ehhez kapunk egy appot is, ami a monitorozásban is segít.

Egyéb képességekre sem lehet panaszunk, bár a mostanában divatos mérések, mint a véroxigénszint és a vérnyomásmérés nem szerepel a listán. Sajnos ezek a mérések elég bizonytalan, mondjuk ki, a legtöbb esetben megbízhatatlan eredményt adnak, a távolmaradásuk miatt nem is érdemes szomorkodni.

CORN WB05 Bluetooth Smart Watch IP67 Waterproof

Van viszont minden más, amit megszokhattunk, a Corn WB05 a szívmonitortól az alvásmonitorozáson át a lépésszámlálásig, sőt van sportmód is, ami 8 különféle sportot támogat. Na jó, igazából csak ötöt, mert a gyártó külön módnak veszi a kül- és beltéri futást, a kül- és beltéri sétát, és a kül- és beltéri kerékpározást. Emellett marad még a hegymászás és a Free training, utóbbi pedig nem igazán tudom mit jelent. Mármint a szvakat értem, de nem tudom milyen sportot takarhat.

Az úszás sajnos kimaradt, igaz az óra vízállósága is “csak” IP67-es, így egy gyors fürdő, egy zuhanyzás, az izzadtság nem árthet neki, de a huzamosabb víz alatti létet nem bírja.

CORN WB05 Bluetooth Smart Watch Other Features

Összességében tehát a Corn WB05 tényleg elég kívánatos óra lett. Nagy kerek kijelzővel és a hagyományos óra formával nem csak sportolás közben, de a mindennapi tevékenységek közben is jól néz ki a csuklónkon, az AMOLED kijelzővel pedig tényleg prémium érzést adhat. Az ára jelenleg 12 300 forint, ez az árfolyamváltozás miatt változhat.

Itt tudod megvásárolni:

Corn WB05 AMOLED kijelzős okosóra

További okosóra cikkek oldalunkon

 

Leírás

Főbb adatok Modell száma: WB05
Képernyő: AMOLED
Bluetooth Verzió: Bluetooth 5.0
Képernyőfelbontás: 390 x 390
Képernyőméret: 1,2 hüvelykes
RAM: 256K
vízálló / vízálló: Igen
IP besorolás: IP67
Funkciók Bluetooth hívás: fogadás, hívásnapló szinkronizálása, tárcsázás, telefonhívás-emlékeztető, telefonkönyv, telefonfogadás elutasítása telefon
keresése: igen
értesítés: igen
Akkumulátor Akkumulátor kapacitása: 340mAh
Készenléti idő: 90 nap
Tárcsázza és zenekar Szíj anyaga: Szilikon
Tokozás anyaga: Ötvözet
A számlap alakja: Kerek
tárcsázási méret: 42 * 12.8MM Sávméret
: 220 * 20MM
Jellemzők Kompatibilis operációs rendszer: Android, IOS
Kompatibilis operációs rendszer verzió: iOS-specifikus IOS10.0 vagy újabb, Android 5.1 és újabb
Nyelv: arab, angol, francia, német, indonéz, olasz, japán, koreai, perzsa, portugál, orosz, spanyol, ukrán
Méretek és súly Termék súlya: 0,0510 kg
Csomag súlya: 0,1530 kg
Csomag mérete (H x Sz x H): 9,65 x 9,55 x 5,15 cm / 3,8 x 3,76 x 2,03 hüvelyk

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.