Válassza az Oldal lehetőséget

Olcsóbb lett a Xiaomi Redmi Note 8, és megérkeztek az olcsóbb készülékek is

Olcsóbb lett a Xiaomi Redmi Note 8, és megérkeztek az olcsóbb készülékek is

Karácsony előtt belehúzott kedvenc kínai gyártónk, minden kategóriába megérkeztek az új mobilok.

Olcsóbb lett a Xiaomi Redmi Note 8, és megérkeztek az olcsóbb készülékek is 1


Bevezető

Az elmúlt időszakban fel kellett kötnie a gatyát annak, aki képben próbált maradni a Xiaomi telefonok terén. Nem elég, hogy a Kínában megjelenő készülékeit rendre átnevezi, mire Európába érnek, ráadásul immár teljes sebességbe kapcsolt a Redmi almárka is, tucatnyi új telefonnal.

Szerencsére, a Redminél még viszonylag áttekinthető a kínálat, élesen szétbomlik az alsó- a közép- és a csúcskategória, de a Xiaomi név alatt kicsit komplikáltabb a helyzet. Itt a kínálat alja a Xiaomi Mi A3, ami olcsó, de nem a szeretett MIUI rendszer fut rajta. Aztán itt van a Xiaomi Mi 9, ami most már három verzióban is kapható. A csúcs a sima Mi 9, de kapható még az Mi 9 SE és az Mi 9 Lite is, igaz, előbbi már egyre kevesebb helyről szerezhető be. Ebben a rövid írásban megpróbáljuk számba venni a legújabb modelleket, legyenek azok Xiaomi vagy Redmi név alatt futók, hiszen, végül is, mind a kettő Xiaomi. A sort a legolcsóbbakkal kezdjük, így haladunk a drágább telefonok irányába. A már régebb óta piacon lévőket nem tesszük a listába, de ilyet szeretnétek, akkor a cikk végén megtaláljátok azt a címet, ahol megkeressük nektek a legjobb kuponos árakat!


Xiaomi Redmi 8A

Xiaomi Redmi 8A 2+32GB Midnight Black EU- Black EU Plug

A Xiaomi valamikor 2 évvel ezelőtt vezette be, hogy az abszolút belépő szintet egy nagy A betűvel jelzi, legyen szó telefonról vagy tévéről. A nyolcas sorozat a legújabb a cégnél, legalábbis a csúcskategóriát leszámítva, de erről később ejtünk még szót.

A Redmi 8A olcsó telefon, de a képességei szerények a “nagyokhoz” képest. Külsőre immár pont olyan jól néz ki, mint a drágább mobilok, talán csak az alsó káva vastagabb kicsit. Jó hír, hogy a gyártó már ebbe az alacsony kategóriás mobilba is nyolcmagos processzort tesz, mégha természetesen gyengébbet is. Kevesebb a memória és kevesebb a háttértár is, a kijelző felbontása is ‘csak” HD+. KAmerákkal is spóroltak, előre és hátra is csak 1-1 darab került, és lemaradt az ujjlenyomat olvasó is.

Xiaomi Redmi 8A 2+32GB Midnight Black EU- Black EU Plug

A lényeg, hogy ez a telefon is Xiaomi, megkapjuk ugyan azokat a szolgáltatásokat, mint a drágább készülékeknél, ide értve a MIUI rendszer legújabb verzióit is, viszont árban sokat spórolhatunk, ha ezt választjuk. A mindennapi feladatokra az ereje elég lesz, így ha olcsón szeretnél jó mobilt, akkor ezt bátran megveheted!

Itt megtalálod:

Xiaomi Redmi 8A 2/16GB – Kuponkód: GBRMI8A01 – 42 310 Ft helyett 29 919 Ft

Ha más színt vagy más kiépítést szeretnél, keress minket Facebook csoportunkban: Kínából vásárlók csoport


Xiaomi Redmi 8

Xiaomi Redmi 8 3+32GB Sapphire Blue EU- Blue 3+32GB

A Xiaomi érdekes megoldást választott, amikor úgy döntött, hogy a Redmi 8A és a sima nyolcas között lényegében nem lesz különbség a hardvert tekintve. Megegyezik a processzor, a kijelző és szinte minden más is, az eltérés a kameráknál és a memória-háttértár párosnál érhető tetten. A valamivel drágább Redmi 8 már két kamerát kapott a seggére, a második egy mélységszenzor. Memória és háttértár terén a 3/32 Gb kapacitás is elérhető, ezen kívül pedig az árba belefért egy ujjlenyomat szenzor is.

Itt a lényeg az, hogy ha nem fényképezel a telefonnal, akkor semmi értelme a Redmi 8-at venni, maradhatsz az A verziónál. Ha kell a több memória, esetleg több igény van a fotózásra, és szeretnél ujjlenyomatszenzort, akkor pedig válaszd ezt!

Xiaomi Redmi 8 3/32 GB – Kuponkód: GBREDMI801 – 47 145 Ft helyett 34 474 Ft

Ha más színt vagy más kiépítést szeretnél, keress minket Facebook csoportunkban: Kínából vásárlók csoport


Xiaomi Redmi Note 8

Xiaomi Redmi Note8 Global Version 4+64GB Space Black EU- Black 4+64GB

Azt hiszem nem tévedek nagyot akkor, ha azt állítom, hogy ez a telefon a karácsonyi szezon egyik slágere lesz. A középkategória közepébe lőtték bele a mobilt, erős nyolcmagos Snapdragon processzorral, már kifogástalan mennyiségű memóriával és beépített tárral, FHD+ felbontású kijelzővel, és végül, de nagyon nem utolsó sorban 5, azaz öt darab kamerával!

A hátlapi főszenzor itt már a megszokott és szeretett 48 megapixeles Sony, ami a Xiaominál elég sok készülékben bizonyított az utóbbi egy évben, de előre is használható felbontású, 13 megapixeles szelfikamerát kapunk. A telefon természetesen nagyon jól néz ki, szenzorokból már nincs hiány, és csodás színeket választhatunk az elől és hátul üvegbe burkolt készülékházhoz. Hacsak nem vagy maximalista, ez a telefon egy darabig mindenre elég lesz a vasat tekintve, és fényképezés terén is megkapjuk a megfelelő minőséget, mindenzt persze a Redmitől megszokott, megfizethető áron!

Xiaomi Redmi Note 8 4/64 GB – Kuponkód: GBNOTE801 – 63 466 Ft helyett 53 795 Ft

Ha más színt vagy más kiépítést szeretnél, keress minket Facebook csoportunkban: Kínából vásárlók csoport


Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Xiaomi Redmi Note8 Pro Global Version 6+64GB Mineral Grey EU- Gray 6+64GB

Ez a telefon, az utóbbi idők legérdekesebb készüléke, legalábbis szakmai szemmel, legalábbis a Xiaomi Mi MIX Alpha-t nem számítva, mert az amúgy is csak egy vicc. A Redmi Note 8 Pro viszont megvásárolható, itt van már a boltok polcain, ráadásul az ára is jó. És mi benne a különlegesség? Tulajdonképpen nehéz olyan képességet mondani, ami nem különleges!

A processzor például nem a megszokott Qualcomm Snapdragon sorozat tagja, hanem a rivális MediaTek-től érkezett, még pedig a Helio G90T, amiről a Xiaomi azt mondja, hogy bőven pariban van a középkategóriás Snapdragonokkal. Sőt, ezt a központi egységet játékra tervezték, (ez persze csak jót tesz a hétköznapi használat közben), és a Xiaomi annyira komolyan gondolta ezt a játékos vonalat, hogy a telefonba még folyadékhűtést is épített.

Xiaomi Redmi Note8 Pro Global Version 6+64GB Mineral Grey EU- Gray 6+64GB

Ha tovább lépünk a kamerákra, akkor ott még inkább eltátjuk a szánkat. Ahogy a Note 8 esetén, úgy itt, a Note 8 Pro esetén is 5 kamera van, négy hátul, egy pedig elől. A hátsó kamerák a fontosabbak, kezdjük ott. A leglényegesebb, hogy ebben a telefonban debütálrt a 48 megapixeles szenzort leváltó 64 megapixeles egység, ami a neten fellelhető tesztek alapján tényleg jól sikerült. Mellette találunk egy 8 megapixeles széleslátószögű kamerát, egy 2 megapixeles makró kamerát és egy 2 megapixeles mélységszenzort is. Telefotó lencse itt nem lett beszeerelve, mert jó fényviszonyok mellett a 64 megás fényképező szoftveres zoomja is megfelelő minőséget ad, ha ráközelítünk a témára.

Egyéb képességekben természetesen nem lesz panasza senkinek, van 4500-as akkumulátor, FHD+ kijelző, rengeteg szenzor, de nem maradt ki az NFC sem, így a telefonnal helyettesíthetjük a bankkártyánkat is.

Ha szereted az izgalmas, műszaki újdonságokkal teli mobilokat, akkor nem kérdés, hogy erre a telefonra van szükséged!

Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6/64 GB – Kuponkód: GBNOTE8P1 – 81 600 Ft helyett 71 625 Ft

Ha más színt vagy más kiépítést szeretnél, keress minket Facebook csoportunkban: Kínából vásárlók csoport


Xiaomi Mi 9 Lite

Xiaomi Mi 9 Lite 4G Phablet 6.39 inch MIUI 10 Qualcomm Snapdragon 710 Octa Core 2.2GHz 6GB RAM 64GB ROM 48.0MP + 8.0MP + 2.0MP Rear Camera 4030mAh Battery- Gray

Ahogy feljebb megígértem, visszatérünk a számozásra, és ennek most jött el az ideje. Némi zavart okoz az erőben, hogy bár a nyolcas sorozatnál járunk, a csúcskategória és annak leszármazottai már a kilences szériában vannak. Ennek oka az, hogy tavaly, a Xiaomi a születésnapjára hivatkozva kihagyta a sorból a az Mi 7-et, és a hatos után rögtön a nyolcas landolt a boltok polcain. Én azt gyanítom, hogy a hetes kihagyásának oka sokkal prózaibb. Egyrészről igyekszenek utolérni a Xamsung számozását, más részről íyg jobban el tudják a vásárlók fejében különíteni a csúcskategóriát a középkategóriától. Itt viszont ismét van egy kis képzavar, hiszen, például a most tárgyal Xiaomi Mi 9 Lite még véletlenül sem felsőkategóriás telefon, sokkal inkább a középső kategória felső harmadába tartozik.

Az Mi 9 Lite külsőben nagyon hasonlit az Mi 9-re, az igazi csúcstelefonra, de belűl azért jóval gyengébb annál. Ez értendő a processzorra és a kamerákra is, viszont nem értendő a kijelzőre, ami bizony egy FHD+ felbontású Samsung AMOLED panel, és ahogy a várható, immár ennél a telefonnál is az üveg alatt van az ujjlenyomat érzékelő. Szóval külsőleg, és a kijelzőt tekintve prémium a cucc, a hardver pedig belül középkategória.

Xiaomi Mi 9 Lite 4G Phablet 6.39 inch MIUI 10 Qualcomm Snapdragon 710 Octa Core 2.2GHz 6GB RAM 64GB ROM 48.0MP + 8.0MP + 2.0MP Rear Camera 4030mAh Battery- Gray

Itt a hátsó részen “csak” három kamera van, amik közül a főkamera a már említett 48 megapixeles megoldás, amihez természetesen jár az éjszakai fotó mód is. Az előlapi szelfikamera sem kispályás, hiszen ide ritkán szoktak 32 megás szenzort pakolni. A telefon iszonyú jól néz ki, ragyogó színeket választhatunk, amik még a gyári szilikon hátlap alatt is jól mutatnak.

Összességében tehát, ha szeretnél egy prémium kinézetű, de “csak” erős középkategóriás hardverrel szerelt telefont, jóval a prémium kategória árai alatt, akkor a Xiaomi Mi 9 Lite jó választásnak tűnik!

Xiaomi Mi 9 Lite 6/64 GB – Kuponkód: GBMI9LITE102 – 90 666 Ft helyett 69 813 Ft

Ha más színt vagy más kiépítést szeretnél, keress minket Facebook csoportunkban: Kínából vásárlók csoport


Zárszó

A Xiaomi kínálata természetesen jóval több telefonból áll, ebben a cikkben csak az újabb készülékeket néztük át. Elég csak a csúcsmobilt, a Xiaomi Mi 9-et, vagy a Redmi sorozat csúcsát jelentő Xiaomi Redmi 9T és Redmi 9T Pro telefonokat említeni, amik a maguk nemében igazán különleges mobilok. Természetesen, ahogy a fenti telefonkhoz, úgy a többihez is tudunk jó árakat, kuponos akciókat, szóval keressetek minket bátran, segítünk a vásárlásban!

Következzen a végére a szokásos figyelmeztetés!

Ne feledjétek, áruháztól függően válasszátok a Priority Line (GearBest, több szállítási mód is lehet alatta), vagy az EU Priority Line (Banggood) szállítást, amivel további költségek, vám és ÁFA nélkül érkezik az új mobilotok!

Ne feledd, ha bármit vásárolni szeretnél kintről, akkor keress minket a Facebook csoportunkban, mert olyan kupon nincs, amit mi nem találunk meg! Ne vásárolj drágán, ha olcsóbban is lehet!

Csatlakozz itt: Kínából vásárlók Facebook csoport

Feliratkozhatsz kuponos hírlevelünkre is, így hetente több alkalommal postaládádban találod a legfrissebb akciókat!

Iratkozz fel itt: Kínai kuponos hírlevél

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.