Válassza az Oldal lehetőséget

Roborock S8 – hatalmas szívóerővel debütál az új Xiaomi robotporszívó

Roborock S8 – hatalmas szívóerővel debütál az új Xiaomi robotporszívó

Ma mutatkozik be a világnak a roborock S8, a gyártó legújabb porszívója.

Roborock S8 – hatalmas szívóerővel debütál az új Xiaomi robotporszívó

A Roborock S8 egy igazi csúcskategóriás robotporszívó, amely számos fejlett funkciót kapott. A Roborock S7 továbbfejlesztett változata 6000 Pa-s (HyperForce®) szívóerővel rendelkezik, így könnyedén felszív minden szennyeződést és port, elérve a szőnyeg mélyén meglapuló legkisebb részecskéket is. A reaktív 3D akadályelkerülő rendszer 3D strukturált fénnyel és infravörös képalkotással azonosítja és elkerüli a potenciális veszélyforrásokat mint például a telefontöltők madzagja vagy a kutyád által termelt sűrű, szagos barna kupacok.

Roborock S8 - hatalmas szívóerővel debütál az új Xiaomi robotporszívó 1

A Roborock S8 egyik kiemelkedő jellemzője a VibraRise® felmosórendszer. A szonikus vibrációs technológiát alkalmazza, amely 3000/perces rezgést és több mint 6N felmosási nyomást biztosít. Ráadás képesség, hogy a felmosómodul akár 5 mm-re is megemelhető a padlótól. A DuoRoller elnevezésű új, kettős gumikefe javítja a porszívózást, mivel hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket, és könnyedén söpri el a szőr- és hajszálakat.

Roborock S8 - hatalmas szívóerővel debütál az új Xiaomi robotporszívó 2

A Roborock S8 emellett PreciSense® LiDAR navigációs és No-Go-Zones technológiával is fel van szerelve. A PreciSense® LiDAR navigációs rendszer részletes térképeket készít, hogy megtalálja az optimális útvonalat a takarításhoz, így a szennyeződések nem menekülhetnek. A robotporszívó automatikusan felismeri azokat a helyeket, ahol a gép elakadhat, ezekhez No-Go Zónákat javasol, ahová még magyar útlevéllel is veszélyes lenne belépni.

Roborock S8 - hatalmas szívóerővel debütál az új Xiaomi robotporszívó 3

A Roborock S8 másik figyelemre méltó jellemzője a szőnyegtisztító rendszer. A Carpet Boost+ üzemmóddal a robotporszívó képes felismerni, ha szőnyeggel borított területen van, és automatikusan megnöveli a szívóerőt, hogy eltávolítsa a szőnyegekben megrekedt szennyeződéseket, port és morzsákat. Plusz jó tulajdonság, hogy szőnyegérzékelés esetén a gép automatikusan felemeli a MOP-ot, hiszen a szőnyeget nem kell felmosnia.

Roborock S8 - hatalmas szívóerővel debütál az új Xiaomi robotporszívó 4

A Roborock alkalmazásban láthatatlan falakat is rajzolhatunk bizonyos területek elzárására. A többszintű 3D-s térképezési rendszerrel pontosan felépítheted házad virtuális mását, és virtuálisan hozzáadhatsz a bútorokat, és egyéb vitrtuális tárgyakat (NFT-ket nem). A robotporszívó képes felismerni otthonod különböző szintjeit (akár négy emeletet is támogat), és neked csak annyit kell tenned, hoyg az adott emeleten leteszed a robotot, ő hamar rájön, hogy hol is van, és nekilát a takarításnak.

Roborock S8 - hatalmas szívóerővel debütál az új Xiaomi robotporszívó 5

A Roborock S8 egyéni takarítási rutinokat is kínál, így Te döntheted el, hogy a robotporszívó mikor takarít. Takaríthat az egyénileg megadott takarítási ütemterveket követve, így a ház egyes területeire rendszeresen vagy igény szerinti időpontokra állíthatsz be rutinokat. Takarékoskodik az árammal is, ha úgy szeretnéd, hiszen a töltéshez kiválaszthatod a csúcsidőn kívüli időpontokat (ha van napelemed és nincs szaldód, akkor azt az időszakot, amikor termel a napelem), hogy megtakarítsd az áram költségét.

Roborock S8 - hatalmas szívóerővel debütál az új Xiaomi robotporszívó 6

Ami a hardvert és a kialakítást illeti, a Roborock S8 rendelkezik AI akadályfelismeréssel, 3D strukturált fényű akadályelkerülő rendszerrel, szonikus rezgéses felmosással, automatikus felemelő felmosással, ultrahangos szőnyegérzékeléssel, lebegő, teljesen gumiból készült kefével, egyidejű porszívózással és felmosással, nyomó felmosással, elektronikus víztartállyal, szőnyeg-érzékelő üzemmóddal, levehető főkefével, dinamikus sebességű oldalkefével, felmosó konzol érzékelővel és csúsztatható felmosóval.

Roborock S8 - hatalmas szívóerővel debütál az új Xiaomi robotporszívó 7

A Roborock S8 szoftverfunkciói közé tartozik a testreszabható helyiségtisztítás, a többszintű térképezés (akár négy szint), a helyiségek elnevezése, a szelektív helyiségtisztítás, a zónatisztítás, a valós idejű térképezés, a nagy pontosságú térkép, a térkép mentése, a láthatatlan falak és a no-go zónák. A robotporszívó emellett dinamikus Z-alakú tisztítási mintákkal, felmosásmentes zónákkal, tisztítási útvonal kijelzéssel, felmosási útvonal kijelzéssel, szőnyegkijelzéssel, szőnyegkezelési lehetőségekkel, mélytisztítási móddal, hangvezérléssel, automatikus feltöltéssel és alacsony vízszintre emlékeztetővel is rendelkezik.

Roborock S8 - hatalmas szívóerővel debütál az új Xiaomi robotporszívó 8

A Roborock S8 robotporszívó fehér színben kapható, a porgyűjtő kapacitása 400 ml, a víztartály kapacitása 300 ml, az akkumulátor kapacitása pedig 5200 mAh. Maximális szívóteljesítménye 6000Pa, maximális porszívózási területe egy feltöltéssel 300 négyzetméter, maximális felmosási területe pedig ugyanígy 200 négyzetméter. A robotporszívó töltési ideje kevesebb, mint hat óra, és akár 2 cm-es akadályokon is képes áthaladni. A zajszint kiegyensúlyozott üzemmódban 68,5 dB.

Roborock S8 - hatalmas szívóerővel debütál az új Xiaomi robotporszívó 9

Összességében a roborock S8 egy költséghatékony, ugyanakkor a legmodernebb technológiákkal felszerelt robotporszívó. A nagy szívóerő, és a hasznos képesség ellenére viszonylag olcsó maradt. Persze a roborock egy csúcskészülékeket gyártó cég, így a gépei sem a legolcsóbbak, de azt gondolom, hogy a bevezető akcióban ajánlott 217 700 forint így sem túl magas.

Roborock S8 - hatalmas szívóerővel debütál az új Xiaomi robotporszívó 10

Ha szeretnél magadnak egy ilyet, akkor a következő napokban csapj le rá. A szállítás Eu raktárból történik, innen:

roborock S8 robotporszívó

 

Leírás

 

Alapadatok Márka: Roborock
Típus: Robotporszívó
Modell: S8
Szín: Fehér
Leírás Alapinformációk:
Navigáció: LDS
Útvonaltervezés: LDS lézer + 3D strukturált fény
max. Szívóteljesítmény: 6000 Pa
Teljesítmény: 69 W
Portartály Űrtartalom: 400 ml
Víztartály Űrtartalom: 300 ml
Max. üzemidő: 180 perc
Akkumulátor: 5200 mAh
Max. porszívózási terület: 300 négyzetméter
Max. felmosási terület: 200 négyzetméter
Zaj: 68,5 dB
Cliff érzékelők: 6
Mop Rezgés Frekvencia: Akár 3000 ciklus/perc
Szzűrési hatékonyság: E11Hardver és tervezés:    
AI Akadályfelismerés: IGEN
3D strukturált könnyű akadályelhárító rendszer: IGEN
Vibrációs felmosás: IGEN
Automatikus felmosás: IGEN
Szőnyegészlelés: Ultrahangos
Lebegő teljes gumikefe: IGEN
Egyidejű porszívózás és felmosás: IGEN
nyomás alatti felmosás: IGEN
Víztartály: IGEN
Szőnyegtakarítási mód: IGEN
Levehető főkefe: IGEN
Dinamikus sebességű oldalkefe: IGEN
Puha gumibetét: IGEN
Felmosó konzol érzékelő érzékelő: IGEN
Becsúsztatható Mop: IGEN

Szoftver:
Testreszabható helyiségtakarítás: IGEN
Többszintű leképezés: 4 szint
Helyiség elnevezése: IGEN
Szelektív szobatisztítás: IGEN
Zónatisztítás: IGEN
Valós idejű térképezés: IGEN
Nagy pontosságú térkép: IGEN
Térképmentés: IGEN
Láthatatlan falak és no-go zónák: IGEN
Dinamikus Z-alakú tisztítási minták: IGEN
Felmosás nélküli zónák: IGEN
Tisztítási útvonal megjelenítése: IGEN
Felmosási útvonal megjelenítése: IGEN Szőnyeg
kijelző: IGEN
Szőnyegkezelési lehetőségek: IGEN
Mélytisztítási mód: IGEN
Hangvezérlés: IGEN
Automatikus feltöltés: IGEN
Alacsony vízszint Emlékeztető szint: IGEN

Súly és méret Robot (Felmosóval együtt): 4,8 kg
Csomag súlya: 6,9 kg
Robot mérete (H x SZ x M): 353 x 350 x 96,5 mm
Csomag mérete (H x Sz x M): 445 x 397 x 137 mm
Csomag tartalma 1 x robotporszívó
1 x töltő dokkoló
1 x hálózati adapter
1 x felmosó állvány
1 x felmosó
1 x használati útmutató

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.