Válassza az Oldal lehetőséget

Az olcsó szögletes – Mibro Color okosóra teszt

Az olcsó szögletes – Mibro Color okosóra teszt

Itt a Xiaomi Mibro második órája, ezúttal kerek helyett szögletes számlappal.

Az olcsó szögletes - Mibro Color okosóra teszt


 

Bevezető

Azt hihetnénk, hogy a Mibro az ismeretlenségből érkezett, amikor bemutatta az Air fantázianevű óráját, de nagyot tévednénk. A Mibro a Xiaomi egyik legrégibb partnere, csak éppen eddig felnőtteknek nem készítettek órákat. Pontosabban addig nem, amíg a Mibro Air meg nem érkezett.

Az olcsó szögletes - Mibro Color okosóra teszt 1

Az Air volt az Első, a Mibro Color a második próbálkozás ezen a piacon. Az Air fogadtatása annak ellenére kedvező volt, hogy lényegében semmilyen újdonságot nem hozott, csak a kötelezőket. Jól össze volt rakva, a szoftver a telefonunkon közepesen használható volt, az okosóra és fitnesz funkciók is rendben voltak.

Az olcsó szögletes - Mibro Color okosóra teszt 2

Ilyen előzmények után kíváncsian vártam, hogy a második órájukkal sikerül e nagyobbat gurítani. Nos, azt előre elárulom, hogy hatalmas fejlesztésekre nem számíthattok, de azért a csomag, amit kapunk, így sem lett rossz.

Lássuk a medvét!


 

Csomagolás, külső

A doboz a Mibro Air cikkemet olvasóknak már nem lesz újdonság, a dizájn is, és a beltartalom is maradt a régi. Vagyis csak az órát, és a töltőkábelt kapjuk, meg egy leírást, amit szerintem soha senki nem olvas el.

Az olcsó szögletes - Mibro Color okosóra teszt 3

A tartozékoknál sokkal érdekesebb a külső.

A Mibro Color szögletes lett (a sarkok persze le vannak kerekítve). Mondhatnánk, hogy olyan, mint az Apple Watch, de nem, vagy csak nagyon távolról, hunyorítva nézve. Ha nagyon hasonlítani akarom valamihez, akkor inkább a Xiaomi Mi Watch Lite vagy a Kospet Magic 3 lenne a méltó ellenfél. Előbbi drágább, utóbbi kicsit olcsóbb.

A Mibro Color esetén gondolkoztam egy keveset, hogy mire utalhat a Color elnevezés, mert az óra csak feketében (sötét szürke?) kapható. Aztán kiderült, hogy lehet választani több színből a szilikon szíj esetén, szóval ez a dologban a színes rész.

Az olcsó szögletes - Mibro Color okosóra teszt 4

A külsőnél maradva jöjjenek a méretek! Az óra (természetesen a szíj nélkül) 43 x 35 x 10,2 milliméteres, ebből a kijelző egy 1,57 colos átlójú részt vesz el, a felbontása 240 x 288 pixel, a panel pedig IPS. Ez utóbbi jó hír, mert az ilyen áron mozgó órákban gyakran találkozunk még sima LCD-vel, azért az IPS nem egy lépcsővel jobb annál.

Egy dolog maradt még az óra tömege, ami 52 gramm. Fizikai gombot egyet találunk rajta, egy elég széles és lapos darabot a jobboldalon, ahol ezek a gombok lenni szoktak.


 

Papírforma

Lássuk a képességek listáját!

Ha nem haragszotok, nem fogok mindent leírni, mert aki olvasott már hasonló óráról, az ismeri az alap funkciókat, mint a lépésszámlálást, alvásmonitorozást és társait. Ezek itt is mind megvannak hiánytalanul.

Az olcsó szögletes - Mibro Color okosóra teszt 5

Ami viszont nem szokványos, inkább még extrának tekinthető, hogy kapunk egy 5 barig használható víz elleni védelmet, vagyis gyakorlatilag 50 méter mélységig merülhetünk, addig nem lehet gond a beázás.

Annál furcsább, hogy bár 15 sportmódot támogat, az úszás nincs ezek között. Valahogy természetesenek éreztem, hogy az 5 atm mellé ezt is megkapjuk, de nem. Talán később egy szoftverfrissítéssel, ahogy a TicWatch órám, alapból az sem mért úszás közben.

Az olcsó szögletes - Mibro Color okosóra teszt 6

Azért az elérhető sportok listáját megadom, hátha lesz, akit érdekel:

 • Futópad
 • Szabadtéri futás
 • Gyaloglás
 • Labdarúgás
 • Tollaslabda
 • Tenisz
 • Kosárlabda
 • Kerékpározás
 • Szabadtéri kerékpározás
 • Elliptikus gép
 • Gyalog
 • Jóga
 • Erőedzés
 • Túrázás
 • Szabadidős edzés

A legfontosabb, és tényleg említésre méltó dolog a képességek között a véroxigén szint mérése!

Azt láttam sokáig, hogy a neves gyártóknak nem akaródzott ezt beépíteni az OLCSÓ óráikba.  Biztos meg volt ennek az oka, gyanítom a technológia fejlettsége, a mérés pontossága nem volt elég jó.

Az olcsó szögletes - Mibro Color okosóra teszt 7

Mostanában azonban egyre több márkásabb órában találok szenzort erre a feladatra, például a Mibro Colorban is.

Ami biztos, hogy látszólag a mérések pontosságában nem történt előrelépés. Pontosak voltak az eddigi szenzorok, és pontosak a mostaniak is. Azt persze nem szabad elfelejteni, hogy ez a pontosság lényegében ellenőrizhetetlen (legalábbis egészséges emberek esetén), mert a normál oxigénszint 96-99 százalék között mozog, vagyis nagy tér nincs a tévedésre.

Az olcsó szögletes - Mibro Color okosóra teszt 8

Ha az egyik óra azt mondja 97 százalék, a másik azt, hogy 98 csak legyintünk, hogy a hibahatárba belefér. Szóval maradjunk annyiban, hogy higgyük el a Xiaominál tudják mikortól érdemes a technológiát beépíteni és használni.


 

Szoftver

Nyugaton a helyzet változatlan. Vagyis inkább szoftverfronton változatlan. Ahogy az Air esetén, úgy most is a Mibro Fitt appot kell letöltenünk és használnunk. A szoftver egy cseppet fejlődött az előző tesztem óta, de a változás minimális. Szerencsére ez a kis változás pozitív irányban történt.

Az olcsó szögletes - Mibro Color okosóra teszt 9

A telepítés egyszerű, az órát Bluetooth-on keresztül felismeri a telefon, tényleg csak pillanatok kérdése a dolog.

A funkciók könnyen megtalálhatók, beállíthatók, mondom ezt annak ellenére, hogy magyarul se az óra, se az applikáció nem tud. Ahogy az lenni szokott, a piktogramok sokat segítenek.


 

Használat

Néhány napig hordtam az órát, gyűjtöttem a tapasztalatokat. Ezt kéne most átadnom nektek úgy, hogy megtetszen az óra és megvegyétek. Nehéz lesz!

Nem azért, mert valami nem jól működik, pont ellenkezőleg, dög unalom a tesztelése egy ilyen szerkezetnek. Unalomig ismert funkciók, hibátlan működés, jó anyagok, kitűnő összeszerelés. Vagyis tényleg hibátlan.

Az olcsó szögletes - Mibro Color okosóra teszt 10

Gondolkoztam mit emelhetnék ki, talán a következőket:

Meglepően erős a rezgőmotor a Mibro Colorban. Ez jó. Nincs olyan bejövő figyelmeztetés, amit ne vennél észre, annyira rezeg, hogy vigyáznom kell nehogy azt higgyék integetek, amikor a kezemet rázza. Na jó, nem, ennyire azért nem rezeg, de tényleg nagyon erős.

Az olcsó szögletes - Mibro Color okosóra teszt 11

A gyártó azt mondja, hogy több, mint 10 napig megy egy töltéssel. Nos, nem. Persze az igaz, hogy nálam a rengeteg bejövő üzenet miatt szinte folyamatosan rezgett az óra, nyomkodtam is a teszt miatt, de tény, hogy öt nap után töltőre kellett tennem.

Az olcsó szögletes - Mibro Color okosóra teszt 12

Mondjuk tény, elég forszírozott használat volt ez, lehet, hogy átlagos használat mellet elérhető a 8-10 nap. Nálam nem.

Fontos még, hogy az óra kijelzőjén a lapozás eltér kicsit a megszokottól.

Fentőr le a gyorsbeállítások vannak, ez szinte minden órában így van. Viszont, ballról jobbra egy gyorsmenüt kapunk, amiben a leggyakrabban használt funkciók jelennek meg.

Az olcsó szögletes - Mibro Color okosóra teszt 13

Jobbról balra jönnek az aktivitásmérők, az időjárás meg ilyenek, sőt, ide magunk is tudunk plusz funkciókat pakolni.

Lentről felfelé megint a megszokott, itt vannak a bejövő üzenetek. Fontos, hogy ezeknél kapunk támogatást az ékezetes karakterekhez, szóval anyu azt írja, hogy megfőtt a húsleves, nem azt, hogy megf█tt a h█sleves.

És nagyjából ennyi


 

Összegzés

Remélem lejött mindenkinek a fentiekből, hogy a Mibro Color egy igazán jó óra, legalábbis a maga, 10-12 ezer forint közötti kategóriájában. Azt nem igazán értem, hogy a Mibro Color helyett kinek fogja megérni drágábban megvenni a Xiaomi Mi Watch Lite verzióját, mert egymás mellé téve a két órát nagyon minimális a különbség.

Az olcsó szögletes - Mibro Color okosóra teszt 14

A Xiaominak biztos bejön ez a taktika, a robotporszívóknál, állóporszívóknál, megy csomó más cuccnál is ezt csinálják. A különböző almárkákkal elárasztják a piacot, saját cégen belül is komoly versenyhelyzetet teremtve. Bejön nekik.

A Mibro Color tehát semmiben nem különleges. Átlagosan néz ki, átlagos a tudása, de mégis egy Xiaomi, Xiaomi minőséggel minden téren, ehhez képest pedig finoman szólva is olcsó.

Az olcsó szögletes - Mibro Color okosóra teszt 15

Ha megtetszett, akkor a ZBCOLOR4 kuponkóddal nagyjából 10 ezer forintért zsákolhatod be az alábbi hivatkozásra kattintva.

Xiaomi Mibro Color

 

Hasonló cikkek oldalunkon

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.