Válassza az Oldal lehetőséget

Óriási őrültség vagy a legnagyobb dobás?

A Xiaomi olyat lép, amire eddig nem nagyon volt példa.

Tegnap olvashattátok, hogy a Xiaomi A1 utolsó rendszerfrissítése miatt nagyon sok felhasználó panaszkodik. Többen azt állítják, hogy telefonjuk akkumulátora gyorsan lemerül, egyes alkalmazások és a hívásindítás nem működnek.

Tudjuk, a Xiaomi A1 az első kézzelfogható eredménye a kínai cég és a Google együttműködésének, így kerülhetett a megszokott MIUI rendszer helyett tiszta Android a telefonra. Aki örült ennek – többek között mi is- tudták, hogy emiatt a telefon az elsők között fogja megkapni a frissítéseket, legyen szó a verzió frissítéséről vagy a hibák javításáról, sőt, várható, hogy minimum a következő nagy verzió váltásnál is kap a legújabb Android verzióból. Ehhez képes az első nagy frissítés a jelek szerint nem sikerült valami jól.

A Xiaominál most olyat léptek, amivel véleményünk szerint kellemes és váratlan meglepetést okoztak, kiadták a kernel teljes forráskódját. Ez a lépés megnyitja az utat a fejlesztők előtt, hogy közvetlenül hozzáférjenek a telefon hardveréhez, és elkészíthessék saját ROM verzióikat. És, hogy a címben feltett kérdésre is válaszoljunk, úgy véljük, hogy bár veszélyes lépésnek tűnhet, a ROM fejlesztő közösség rendkívül erős, így nem csak az esetleges hibák kerülhetnek így felszínre, hanem rengeteg speciális, egyedi Android verzió is készülhet, amik még jobban kihasználják a vasban lévő lehetőségeket.

Egyszóval, mi örülünk ennek a lépésnek, kíváncsian várjuk milyen szoftverekkel lepnek meg minket a fejlesztők!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.