Válassza az Oldal lehetőséget

Pont olyan mint a nagyok, csak harmadába kerül a Seago elektromos fogkeféje

Pont olyan mint a nagyok, csak harmadába kerül a Seago elektromos fogkeféje

A SEAGO SG-507 a tipikus példája a jót olcsón elvnek.

Pont olyan mint a nagyok, csak harmadába kerül a Seago elektromos fogkeféje

 

Bevezető

Évek óta elektromos fogkefét használok, még pedig az Oral-B elemes, rezgős verzióját. Nagyon szeretem, igazi Oral-B minőség. Egy dologgal nem voltam soha kibékülve az árával. Illetve még egy dolog volt ami szúrta a szemem. Nálam általában a fogkefék sörtéje nem használódik el túl gyorsan. Nem nyomom erősen a fogamra a kefét, de igyekszem alaposan tisztítani. Az Oral-B fogkeféjénél rendszeresen, lényegében minden alkalommal az elem fogyott ki előbb, és olyan ügyesen van megoldva a dolog, hogy ne lehessen benne kicserélni a teljesen hagyományos AAA elemet. Ez rendkívül bosszantó, hiszen emiatt kell sok ezer forintot kiadni egy újra.

SEAGO SG 507 1

Amikor a GearBest oldalán megláttam a Seago fogkeféjét pont ez futott át az agyamon. Rövid számolgatás után kiderült, hogy ez az elektromos fogkefe annyiba kerül, mint egy cserélhetetlen elemes Oral-B, ráadásul annál sokkalta többet tud. Kezdjük ott, hogy USB-ről tölthető!

 

Csomagolás és külső

A Seago SG-507 olyan dobozban érkezett, ami bármelyik bolt polcán megállná a helyét. Bizony, itt már nyomokban sem érhető tetten a kínai gagyi, akármelyik világcég gyárthatta volna, legalábbis a doboz alapján. Elől büszkén hirdeti, hogy ő bizony percenként 40 ezret rezeg, és azt is, hogy 5 különböző fogmosási módot tud. Hogy ez ne legyen elég, egy töltéssel 4 hetet működik. Ha csak az alapján ami a dobozon van és az ár ismeretében kellett volna döntenem, akkor is megvett volna kilóra ez a fogkefe.

SEAGO SG 507 9

A dobozt kinyitva kicsúszik a műanyag tálca, benne a fogkefével, a töltőkábellel és bizony, van ott még két tartalék fej is mellette. Ez már döfi mondhatnánk, ismerve a fogmosási gyakorlatomat a mellékelt három fejjel – mert egy a fogkefén is van- a cucc az örökkévalóságig és még egy nap fog szolgálni, igaz, akkorra lehet, hogy már fogaim sem lesznek.

 

A fogkefe

A Seago SG-507 kézbefogva teljesen minőségi benyomást kelt. Továbbra sincs szégyenkeznivalója, a doboz után a szerkezet is jónak tűnik. A teljes hossza 22,5 centiméter, a talp pedig 2,5 centi átmérőjű, így nem kell pohárban tartani, jól megáll a polcon is. A fej a sörtékkel 2 centis, amit elsőre keveseltem, mert ennél nagyobb fejű fogkefékhez vagyok szokva, de később, a használat közben rájöttem, hogy ennél nagyobb fej nem is lenne túl hasznos.

SEAGO SG 507 12

A cserélhető fejek és a fogkefe alsó része a motorral és az akkumulátorral fekete vagy fehér lehet, én a feketét választottam a bekapcsoló gomb körül arany kerettel. A fehér változatnál ez ezüst színű. Szerencsére az “aranyozott” rész matt, így nem kelt bazári benyomást, inkább még jól is mutat a fekete testen. A fejnél a műanyag fényes, az alsó részen matt és csúszásgátló bevonattal vékonyan borított. A bekapcsoló gomb alatti részen találjuk az öt üzemmód visszajelzőjét, ezek fehéren világítanak, persze csak a kiválasztott üzemmód piktogramjánál.

SEAGO SG 507 6

A fogkefe talpa gumiból készült, viszonylag kemény. Ennek a gumi borításnak két szerepe is van, az egyik, hogy ezen áll a fogkefe és nem csúszkál rajta, a másik, hogy alatta találjuk az USB csatlakozót, amin keresztül tölteni tudjuk.

 

Használat

Ahogy azt feljebb olvashattátok, a Seago fogkeféje 5 különböző fogmosási módot ismer. Ezek sorban:

  • Fehérítés
  • Tisztítás
  • Szenzitív, vagyis kímélő
  • Polír, vagyis fényesítés
  • Masszázs

A fogkefén egyetlen gombot találunk, ezzel tudjuk ki- és bekapcsolni és ezzel tudunk az üzemmódok között váltani. Ha bekapcsoljuk és 5-10 másodpercen belül nem nyomjuk meg, akkor az újboli megnyomásra kikapcsol. Ha nem várunk, akkor a bekapcsolást követő gombnyomásokra ugrik egyet az üzemmódok között.

SEAGO SG 507 3

  • A fehéritésnél a fogkefe magas hangon működik, valószínűleg ennél az üzemmódnál működik maximális rezgésszámmal.
  • A tisztításnál a rezgésszám alacsonyabb és egy nagyon kicsit érezhető puzálás is kerül bele, vagyis csak kicsit ugyan, de változik a rezgésszám.
  • A kímélő mosásnál ugyanez az alig érezhető puzálás tapasztalható, de a rezgésszám még alacsonyabb, mint az előző esetben.
  • A fényesítésnél két rezgésszám változik gyors ütemben, valószínűleg a leggyorsabb és a kímélő mosás között váltakozik a működés.
  • A masszázsnál a váltakozás sokkal lassabb, a rezgésszám a tisztítási és a kímélő üzemmód között változhat, legalábbis fül alapján.

SEAGO SG 507 4

A fogkefe rendelkezik még egy extrával. A kutatások szerint egy alapos fogmosás nem kevesebb és nem több, mint 2 percig tart. A Seagoo fogkeféje segít nekünk abban, hogy ez valóban így legyen. A bakapcsolás után félpercenként nagyjából 1- 2 tized másodpercre megszakad a rezgés. A gyártó azt ajánlja, hogy az alsó és a felső fogsort is osszuk jobb és baloldalra, így pedig a két-két oldalnak alul és felül adjunk fél-fél percet. Ezzel egyenletesen eloszthatjuk azt a kétperces időtartamot, amíg a fogmosásnak tartani kell.

 

Tapasztalat

Ahogy a bevezetőben írtam, eddig is rezgő fogkefét használtam, de aközött és eközött ég és föld a különbség. Nehezen lehet összehasonlítani őket, mert amíg az Oral-B fogkeféje egy kicsit olyan, mintha egy normál fogkefe lenne valami alig rezgő üzemmóddal, addig a Seagonál érezhetően hatékony a gyors rezgés.

SEAGO SG 507 10

Ahogy írtam elsőre furcsa volt a kicsi fej, de a fogmosás közben hamar rájöttem, hogy ennél nagyobb fej egyenesen zavaró lenne. A tisztító, de főleg a legerősebb fehérítő üzemmódban nem a legjobb érzés, ha a fogkefe feje a kemény részével a másik fogunkhoz hozzáér. Nem fájdalmas, de zavaró. Nagyobb fej esetén ez elkerülhetetlen lenne, így azonban csak megszokás kérdése, a második használatnál már nem történt ilyen fogmosás közben.

SEAGO SG 507 5

Ami viszont megszokást igényel az a vastag szár. Az eddigi normál fogkeféimet könnyedén forgattam, mozgattam az ujjaim között, ezt azonban nem lehet. Igaz, a fogmosás maga is változik ezt a fogkefét használva. A rezgő üzemmód miatt nem kell már a fogkefe fejét széles mozdulatokkal húzogatni a fugunk felületén, finoman mozgatva is teljesen jól tisztít.

A tisztítóhatással kapcsolatban túl sok érdekességet nem tudok mondani. eddig is sűrűn mostam a fogam, ezzel is így teszek, szóval vastag lepedéket nem kellett lerobbantani a fogaimról. Ezzel együtt persze a tisztaság érezhető fogmosás után, így magam részéről a tisztító hatást jónak értékelem.

SEAGO SG 507 11

Az üzemmódokkal kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Nem mondom, hogy nem jók, mindössze annyit, hogy számomra a masszázs funkció például teljesen felesleges. Különösebben nem szoktam az inyemet masszírozni a fogkefével, a fogainkat meg ugye minek is masszíroznánk. A szenzitív funkció gondolom azoknak jön jól, akiknek vérzékeny az ínyük vagy a fog nyakáról már hátra van húzódva, így a dentin szabadon van, a dentincsatornákon pedig eljut a fájdallominger a fogidegekhez. Így én az első két üzemmódot szoktam váltogatni, általában a normál tisztítást használva, 3-4 naponta pedig a fehérítést.

 

Összegzés

Én ezt a fogkefét elsősorban az ára miatt vettem meg. A hazai boltokban is lehet hasonló áron fogkefét kapni, de azok általában forgófejesek, amiket nem kedvelek, ráadásul azon kívül, hogy van egy bekapcsológomb rajtuk nem tudnak semmit. Arról ne is szóljunk, hogy tartalék fej sem jár ezért a pénzért, nem hogy kettő, de egy sem.

SEAGO SG 507 2

Nekem a vastag nyelet és az eddigiektől eltérő fogmosási metódust kellett megszoknom, de ez így van bármelyik motoros fogkefét is vesszük meg. A használatuk alapjaiban tér el ahagyományos fogkefe használatától, a hasonlóság mindössze annyi, hogy itt is ott is használunk fogkrémet és valamilyen sörtés fejjel a szánkban turkálunk. Azonban, amíg az elektromos fogkefénél finom mozdulatokkal haladunk és a motor teszi a dolgát, addig a hagyományos kefénél szélesebb mozdulatokkal haladunk.

A Seagoo SG-507 nálam bevált, beváltotta a reményeimet. Immár negyedik hete használom, és megszoktam, megszerettem. A fogkefe ára jelenleg 4000 forint, vagyis tényleg az abszolút megfizethető kategóriában van. A szállítás pedig akár ingyenes is lehet, ha azt választjuk.

Innen rendeltem: Seagoo SG-507 elektrommos fogkefe

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.