Válassza az Oldal lehetőséget

Samsung Blue Earth koncepció

Samsung Blue Earth koncepció

A zöld öntudat a számítástechnikai iparágat követően begyűrűzött a mobiltelefonok világába is: elsőként a Samsung jelentett be energiatakarékos készüléket.

A mobil megalkotásakor a Samsung fokozottan ügyelt a környezetvédelmi szempontokra, ennek megfelelően az eszköz jelentős része műanyag vizespalackokból készült. Az energiaellátás kérdésében is utat mutat a Blue Earth, hiszen az elsődleges töltési forrás immáron a napenergia, amelyet a hátlapon lévő kollektor segítségével oldottak meg a fejlesztők. Praktikus okoból kifolyólag hagyományos töltőt is csomagolnak a készülék mellé, igaz, az is egy különösen hatékony energiafelhasználású darab. A hardveres újítások mellett szoftveres tekintetben is történt előrelépés: a legfontosabb tényező e tekintetben az Eco mód bevezetése, amely automatikusan takarékos üzemmódra állítja a mobil legfőbb funkcióit, így többek között lejjebb veszi a fényerőt, rövidebbre állítja a megvilágítás időtartamát és korlátozza a Bluetooth rádió működését is. A különösen zöld szellemben élők számára további csemegékkel szolgál az eszköz, például képes figyelemmel követni a gyalog megtett távolságot, amely mértékét némi számolást követően a potenciálisan megmentett fák darabszámában fejezi ki.

Samsung Blue Earth koncepció

Az újrahasznosított csomagolásban boltokba kerülő eszköz piacra lépésének várható időpontja egyelőre ismeretlen, azonban a gyártó igérete szerint még ez év második felében hallunk majd a Blue Earth-ről. Úgy legyen!

Samsung Blue Earth koncepció

A szerzőről