Válassza az Oldal lehetőséget

Silicon Power flash-alapú tárolók bemutatója

Picit érdekes helyzetben vagyunk a Silicon Powerrel kapcsolatban, hiszen hiába nem cseng ismerősen legtöbbünknek e név, talán tudtunkon kívül az ő terméküket használjuk. A Silicon Power Computer & Communications Inc. ugyanis az elektronikus tárolókat tekintve vezető gyártónak mondható, hiszen különböző csatornákon és márkák alatt termékek millióit értékesíti világszerte. Most eljött az idő, hogy saját név alatt is terjesszék hazánkban produktumaikat. A termékpaletta szinte mindenre kiterjed, amire valahogy rá tudjuk húzni az elektronikus tároló kifejezést: RAM-ok, pendrive-ok, memóriakártyák és kártyaolvasók széles választéka szolgálja a vásárlók kegyeit.

Silicon Power flash-alapú tárolók bemutatója 1

Hozzánk három memóriakártya érkezett, kezdjük velük bemutatónkat!

Silicon Power MicroSD 1 GB (SP001GBSDT000V10-SP)

Első alanyunkat a gyártó a “Mobile Card” csoportba helyezi, mely első értelmezését tekintve — mobiltelefonokhoz való — abszolút érthető, hiszen a legtöbb hordozható telefon ezt a szabványt ismeri. Másodlagos értelmezése — mobilis, hordozható — is logikusnak tetszik, hiszen például videokameránkban is jó szolgálatot tehet.

Silicon Power flash-alapú tárolók bemutatója 2

Az SP microSD-kártyáinak különleges tulajdonsága, hogy két adapter is jár hozzájuk (miniSD/SD), mely mindenképpen örvendetes tény. A legkisebbtől (128 MB) a közepesen nagyig (2 GB) terjed a kínálat, úgyhogy van miből válogatni. Akinek ez mégsem lenne elég, az nézzen szét a microSDHC háza táján, itt a maximális méret 8 GB.

Silicon Power Memory Stick Pro Duo 2 GB (SP002GBPMD000V10)

Az elsősorban hordozható lejátszókba és játékgépekbe szánt flash-alapú memória a Sony szüleménye, és szinte kizárólag e cég termékeihez használható. A Duo Pro az alapváltozat továbbfejlesztése, mely nagyobb tárkapacitást és sebességet garantál. Természetesen a csomagban maga a 2 GB-os kártya a Memory Stick Duo adapterben kapott helyet.

Silicon Power Memory Stick Micro (SP008GBM2C000V10)

A SanDiskkel karöltve a Sony három éve jelentette meg a Memory Stick új formátumát, a Micrót. Az immáron akár 32 GB-os tárkapacitást kínáló kártyák összementek a mosásban, vagyis az előd méreteinek negyedével büszkélkedhet az újdonság. Hozzánk 8 GB-os méretben érkezett a kicsike – persze egy adapterrel megspékelve.

A szerzőről