Válassza az Oldal lehetőséget

Teljes a Xiaomi 2018-as telefon kínálata, lássuk miből választhatunk!

Egy készülék még nem érkezett meg, de a java, az igazán várt telefonok már a boltok polcain sorakoznak.

 Xiaomi Mi A2 2


 

Bevezető

A Xiaomi egyre szélesebb kínálattal örvendeztet meg minket. A legolcsóbb kategóriától a csúcs telefonokig minden megtalálható a kínálatban. Ezeknek a telefonokban egy mindenképp hasonló, még pedig a Xiaomi által kínált minőség. Előfordul, hogy feltörekvő gyártónál találhatunk hasonló hardvert olcsóbban, de az biztos, hogy a nagy márkáknál, mint például a Samsung, a Xiaomi telefonjai olcsóbbak és legalább, ha nem jobb minőséget, több szolgáltatást kínálnak.

Xiaomi Mi A2 6

Cikkünk apropója, hogy az idei kínálat lényegében teljessé vált, minden fontosabb készüléknek megérkezett az utódja, kivéve egyet a Xiaomi Mi MAX 3-mat. Ennek is ismerjük már a képességeit, a webáruházakba fel is került, így kérhetünk értesítést a beérkezésről. A MAX 3 tehát már a küszöbön toporog, de a többiek itt vannak. Megvásárolható a zászlóshajó Mi 8, a remek kamerákkal szerelt A2, és persze itt van még a notch nélküli telefonok kedvelőinek az Mi MIX 2S. Van spéci telefon is, mint a játékosoknak szánt Black Shark, de ezt most hagyjuk, inkább csak érdekesség és egy nagyon szűk réteg számára készült.

Ami érdekes még, hogy a Xiaominál megszokott módon nyár végére a következő, a hatos sorozat belépő modelljei is befutottak, így azoknál az ötös szériával már nem is foglalkozunk. Lássuk hát az idei kínálatot!

Xiaomi Mi A2 Lite 2

Fontos, hogy a cikkben szereplő telefonok más memória és háttértár kiépítéssel is megvásárolhatók, mint a cikkben szereplő példányok, így az ár is nagymértékben változhat lefelé vagy felfelé. Ha valamelyik telefon megtetszik, akkor vagy keress az áruházban eltérő áron kapható verziókat, vagy írj nekünk és segítünk eligazodni a telefonok között!

Fontos még, hogy ha rendelni szeretnél, akkor vagy az EU Express vagy az EU Priority Line vagy a Priority Line szállítást válaszd, ezekkel vám és ÁFA nélkül érkezik meg hozzád a telefon!


 

Xiaomi Redmi 6A

Ahogy látható ez a telefon már a hatos szériát képviseli. Ez a kínálat legalja, amit a hardver is mutat. Négy magos, 2 GHz-es processzor, 2 GB RAM és 16 GB ROM vár minket, ami ne szépítsük, manapság már igen harmatosnak mondható. A kamerák legalább átlagosak, hátul 13- elől 5 megapixeles megoldást találunk.

Azért van előnye is a telefonnak, a mai viszonyokhoz képest kis mérete. A képátló mindössze 5,45 col, és ha ehhez hozzávesszük, hogy az oldalarány 18:9-es, akkor rögtön látható, hogy telefon szélessége a régi időket idézi.

Xiaomi Redmi 6A

Más érdemleges tudnivaló nincs. Van wifi, Bluetooth és GPS, támogatja a hazai B20 800 MHz-es LTE sávot.

Megvásárlását azoknak ajánljuk, akik nem szeretnének 30 ezer forintnál többet telefonra költeni, de a Xiaomi minőséghez ragaszkodnak.

Itt megtaláljátok: Xiaomi Redmi 6A


 

Xiaomi Redmi 6

Xiaomi Redmi 6

Manapság itt kezdődik a telefon. Öröm, hogy végre nem a tavalyi modellt adták új ruhában, hanem egy teljesen új telefont kapunk.

A központi egység a MediaTek alsó-középkategóriás nyolcmagos lapkája a Helio P22, memóriából már 3-, háttértárból már 32 GB a fedélzeten, szóval használható mobilról beszélünk. A kijelző itt is 5,45 colos, a felbontás itt is HD+. Lényeges különbség a lista legolcsóbb mobiljához képest, hogy a hátlapon már nem egy, hanem két kamerát találunk, ezek 12- és 5 megapixelesek.

A Xiaomi Redmi 6 a hatos sorozat azon tagja, amit már tényleg merek vásárlásra ajánlani. Igaz, az ára is húzósabb valamivel, a jelenlegi árfolyamon 40 ezer forintot kell érte fizetnünk.

Itt megtalálod: Xiaomi Redmi 6


 

Xiaomi Redmi S2

Az S2 lényegében előd nélküli a cég kínálatában. A Note sorozat elé furakodott be, amolyan öszvér megoldásként. A mérete nagyobb, mint a két olcsóbb telefonnak, ez már 5,99 colos, a központi egység már egy nyolcmagos Snapdragon.

Xiaomi Redmi S2

Ettől eltekintve, a további képességek hasonlóak a Redmi 6-hoz, hiszen a RAM és a Rom mérete itt is 3- és 32 GB, a kamera egységek pedig az adatok alapján megegyeznek az olcsóbb telefonban találhatókkal.

Ha számodra nem jelent gondot a nagyobb méret, akkor mindenképpen ezt javasolnám inkább, mint a Redmi 6-ot. Az ára csak minimálisan több, de a Snapdragon központi lapka gyorsabb mind a processzor mind az integrált videovezérlő tekintetében.

A telefon jelenlegi ára 42 ezer forint és itt találod meg: Xiaomi Redmi S2


 

Xiaomi Redmi Note 5

A Note sorozat már a középkategória a Xiaomi családban. Ez jól látszik is a telefon specifikációján, hiszen már a modernebb Snapdragon 636 került bele a maga nyolc magjával és 1,8 GHz-es órajelével. A memória itt is 3 GB, a beépített tár 32 GB-os, szóval ebben nincs különbség. Lényeges azonban, hogy ez a telefon már nem HD+, hanem FHD+ felbontású, vagyis 1080 x 2160 képpontot bámulhatunk a kijelzőjén.

Xiaomi Redmi Note 5

A kamerák terén is van eltérés, mégpedig az előlapi fényképező esetén. A Note 5 már a Xiaomi szelfi telefon sorozatának tagja, ezek közös jellemzője az erős, jó képességekkel megáldott előlapi kamera. Ebben az esetben ez egy 13 megapixeles szenzort jelent. A hátlapon ismét a már megismert 12+5 megapixeles kombó dolgozik.

Ennek a vasnak már megkérik az árát, igaz, a hazai kínálatnál, főleg a szolgáltatókon keresztül vásárolható telefonoknál sokkal jobb vétel még így is.

A jelenlegi árfolyamon 50 ezer forintos készüléket itt találod: Xiaomi Redmi Note 5


 

Xiaomi Mi A2 Lite

Xiaomi Mi A2 Lite 3

Itt egy telefon, aminek véleményem szerint nem lett volna szabad az A2 nevet adni.

Ez egy nagyon új telefon, írtunk róla egy részletes beszámolót is, így most nem fejtem ki bővebben a képességeket. A lényeg, hogy lényegében egy a Xiaomi Redmi S2-vel megegyező készüléket kapunk nagyobb felbontású kijelzővel. Slussz. Ez a különbség véleményünk szerint nem indokolja az árban látható különbséget, de azért a vásárlásról senkit nem szeretnénk lebeszélni. Egy a lényeg, ne azért vegyétek meg mert ez egy A2, nem az, csak a nevében.

A telefonról írt cikkünket itt olvashatod: Bomba meglepetés, megérkezett a Xiaomi Mi A2, ráadásul rögtön két változatban

A telefont 53 ezer forintos áron itt találod: Xiaomi Mi A2 Lite


 

Xiaomi Redmi 5 Plus

Xiaomi Redmi 5 Plus

A Plus nyilvánvalóan azt jelenti, hogy ez a telefon valamiben több, mint a Redmi 5. Így is van, nagyobb a kijelzője és a kijelző felbontása.

A központi egység egy Snapdragon nyolc maggal és 2 GHz-es sebességgel, a memória már tisztességes 4GB, a háttértár pedig 64 GB kapacitású, szóval ez már egy igazán jól használható készülék. Sajnos a kamerák terén nem domborít ilyen jól, ebben hátul még csak egy 12 megapixeles szenzor dolgozik. Feljebb említettük a kijelzőt, ami ebben a mobilban a megszokott 5,99 colos megoldás FHD+, vagyis 1080 x 2160 pixeles felbontással.

Megvásárlását leginkább azoknak ajánlom, akiknek a kamera kevésbé fontos, de a RAM és a ROM mennyisége lényeges. A kijelző is, szóval csalódni ebben a telefonban sem fogsz.

Jelenlegi ára 65 ezer erős magyar forint itt: Xiaomi Redmi 5 Plus


 

Xiaomi Mi A2 / 6X

Xiaomi Mi A2 3

Remélem nem kattintottál az előző telefonnál a linkre és nem vetted meg. Ha így van jól tetted, mert nem sokkal többért itt van az igazi Xiaomi Mi A2!

Nem választjuk szét a két telefont, az A2-t illetve a 6X-et, mert a hardver megegyezik, csak a szoftverben van különbség. Előbbi tiszta Androidot kapott, utóbbi pedig a Xiaomi MIUI felületét.

Erről a telefonról is írtunk részletes bemutatót, szóval a lényeget ott találjátok, érdemes is elolvasni!

Xiaomi Mi A2 7

Ami fontos, hogy bitang jó kamerák, erős és modern központi egység jutott ebbe a telefonba. A memória itt is 4 GB, a háttértár viszont csak 32 GB-os, de ez a kevésbé fontos, vagy ha számodra mégis az, akkor kereshetsz belőle drágább verziót, akkor 128 GB beépített tárral. Ezt a telefont azonban nem emiatt, hanem a kamerák miatt fogod megvenni!

A telefonról írt cikket itt olvashatod: Bomba meglepetés, megérkezett a Xiaomi Mi A2, ráadásul rögtön két változatban

A szimpla Androidos telefont pedig itt veheted meg 72 ezer forintért: Xiaomi Mi A2

A MIUI verziót pedig nagyobb RAM és ROM kiépítésben 96 ezer forintért itt: Xiaomi Mi 6X


 

Xiaomi Mi 8 SE

Xiaomi Mi 8 SE 5

Ez a kicsi zászlóshajó, vagyis a könnyített hardverrel megáldott Mi 8 verzió. Könnyített, de mi azt állítjuk, hogy ár-teljesítmény viszonylatban ez a jobb vétel nem pedig a nagyobb tesó, az Mi 8. Erről a telefonról is találtok oldalainkon hosszabb bemutatót, aminek a linkjét itt meg is találjátok!

Xiaomi Mi 8 SE 2

A lényeg, az Mi 8 S+ egy nagyon jól eltalált készülék. Erős a hardver, jó, de inkább csak átlagos hátlapi, ám kiemelkedő képességű előlapi kamerával. Ha erős telefont keresel, de a keret felső határát 100 ezer forintban húztad meg, akkor ez lesz, ami neked kell – még ha a jelenlegi árfolyam miatt nem is 100- hanem 102 ezerbe kerül).

A telefonról írt cikkünket itt találod: Xiaomi Mi 8 SE – a legjobb vétel, ha erős Xiaomi telefont keresel

A telefont itt vásárolhatod meg: Xiaomi Mi 8 SE


 

Xiaomi Mi MIX 2S

Xiaomi MI MIX 2S 3

A MIX 2 jó telefon lett, de nem elég jó. Emiatt, alig fél évvel a bemutatkozás után megérkezett a tökéletesített változat, a MIX 2S, ami erősebb hardvert és jobb kamerákat kapott. Véleményünk szerint az idei év egyik legjobban sikerült telefonja az S2, amit sajnos az ára is mutat. Bizony, ha ilyet szeretnénk, akkor szélesre kell a pénztárcánk száját nyitni. Csak az vigasztalhat minket, hogy egy hasonló tudású Samsung még mindig jóval többe kerül, pedig annak még kerámia hátlapja sincs. Szóval én biztos az S2 mellett maradnék!

A telefonról írtunk részletes bemutatót, itt olvashatod: Xiaomi Mi 8 a Xiaomi MI MIX 2S ellen, avagy melyiket szeressem?

A mobilt pedig itt veheted meg 133 ezer forintért: Xiaomi MI MIX 2S


 

Xiaomi Mi 8

Xiaomi Mi 8 5

Elérkeztünk a csúcsmobilhoz a Xiaomi kínálatában. Az Mi 8 minden tekintetben jó lett, nekünk egyedül a notch, vagyis a képernyő felső részébe benyúló félsziget nem tetszik. Ez persze csak ízlés dolga, lehet, hogy neked épp ez az elrendezés jön be.

Ami biztos, Ha ezt a telefont veszed meg, akkor jó darabig, mondjuk ki nyugodtan évekig nem lesz gondod sem a sebességgel, sem a minőséggel. Kiváló kamerák, AMOLED kijelző, sok RAM és ROM, minden benne van, ami az üdvösséghez kell. Szóval dönthetsz úgy, hogy megveszel egy középkategóriás modellt fele ennyiért, aztán jövőre, de legkésőbb két év múlva már szívod a fogad, hogy több kéne, vagy megveszed ezt, és használod kétszer annyi ideig gond nélkül. Én biztos utóbbit tenném, persze, ha a keret meglenne rá.

A telefonról bővebb cikkünket itt olvashatod: Xiaomi Mi 8 a Xiaomi MI MIX 2S ellen, avagy melyiket szeressem?

A mobilt itt tudod megvenni: Xiaomi Mi 8


 

Xiaomi Mi MAX 3

xiaomi mi max 3

A telefon a cikk írásának pillanatában még nem kapható, de lényegében már minden részletet ismerünk vele kapcsolatban. Írtunk is róla egy bővebb bemutatót, hogy legyen mihez nyúlni később. Jelenleg még csak értesítést kérhetünk a beérkezésről, így a Xiaomi óriás mobiljának új generációs tagjára még egy picit várnod kell.

A bemutatót itt találod: Július 3-án érkezik a Xiaomi új óriás telefonja, az Mi MAX 3

A telefon megérkezéséről pedig itt kaphatsz értesítést az Arrival Notice gombra kattintva: Xiaomi Mi MAX 3

Találtam olyan áruházat ahol már megvásárolható a Xiaomi Mi MAX 3: Xiaomi Mi MAX 3 4/64 GB

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.