Válassza az Oldal lehetőséget

Több mint 300 százalékkal növeli a Huawei a MediaTek felé történő megrendeléseit

Több mint 300 százalékkal növeli a Huawei a MediaTek felé történő megrendeléseit
A bázis alacsony, de így is fontos hír a Huawei érdeklődésének növekedése.

Több mint 300 százalékkal növeli a Huawei a MediaTek felé történő megrendeléseit

A Huawei-nek eddig is volt kapcsolata a másodikszámú mobillapka gyártóval, de a megrendelések volumene elég alacsony volt. Ennek egyértelmű oka, hogy a Huawei jó ideje a a saját Kirin lapkáit preferálta. A helyzet azonban nagyot változott az amerikai szankciók hatására. Tudható, hogy a Huawei nem csak a jó ismert Android probléma került zűrös helyzetbe, hanem azért is, mert telefonjainak hardvere jó részt olyan elemekből állt, ami embargó alá esett.

Több mint 300 százalékkal növeli a Huawei a MediaTek felé történő megrendeléseit 1

A MediaTek ugyanakkor kínai cég, így a partnerség előnyös lehet mind a két félnek. A hírek szerint a Huawei nem csak a MediaTek, hanem más gyártók, így például a Foxconn felé is érdeklődik. Utóbbi cég már jelezte, hogy képes teljesíteni a felmerülő igényeket, a MediaTek-nél pedig még vizsgálják, hogy adott esetben ki tudják-e elégíteni a Huawei igényeit, és ha nem, akkor milyen kapacitásnövelésre lesz szükség.

 

További Huawei hírek oldalunkon

Forrás: link1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.