Válassza az Oldal lehetőséget

Többet nem költesz autómosóra – Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt

Többet nem költesz autómosóra – Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt

A Mensela PW-W1 kiemelkedő teljesítményű, mindenre elég lesz otthonodban.

Többet nem költesz autómosóra – Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt

Nézd meg a Mensela PW-W1 nagynyomású mosót munka közben!


 

Bevezető

Egy ideje vadászok már egy jó nagynyomású mosóra. A Banggoodnál nagyon szeretem a Topshak eszközeit, de az ő mosójukat, bármilyen jó is volt, nem rendeltem meg spanyol raktárból, mert nagyon borsos volt a szállítás költsége.

Persze még így is olcsóbb volt, mint az azonos tudású, itthon kapható ismert márkák termékei, de annyival nem volt olcsóbb, hogy úgy érezzem visszautasíthatatlan az ajánlat. Szóval vártam tovább, míg megjelent a kínálatban a Mensela PW-W1.

Többet nem költesz autómosóra - Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt 2

Gyorsan rá is kérdeztem a forgalmazónál, hogy tavaszra milyen árra számíthatunk, és amit mondott az már nagyon meggyőző volt. Bevetettem minden bájamat, és rávettem, hogy adja oda nekem tavaszi áron a gépet, én pedig írok cserébe egy cikket.

Szerencsém volt, hajlott az alkura, így megszületett ez a cikk, nekem pedig lett olcsón egy frankó nagynyomású mosóm. Igaz, annyira olcsón csak, mint amennyiért Ti ettől a héttől megvehetitek, de üsse kánya, így is megérte a bolt!


 

Csomagolás, tartozékok és külső

Többet nem költesz autómosóra - Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt 3

A Mensela PW-W1 ez teljesen átlagos formájú, átlagos méretű és átlagos képességű mosó. Ezentúl a tartozékok is átlagosak, vagyis semmi olyat nem kapunk hozzá, amire ne számítanánk. Lelőve a poént, ahogy a bevezetőből már gondolhatjátok, egyetlen dolog nem lesz ezen a gépen átlagos, az ára, vagyis amennyit fizetni kell érte.

Szóval, ha különlegességre vágytok, akkor hagyhatjátok is a csudába az egész cikket, és lapozhattok a végére, hogy megtudjátok mennyibe kerül. Ha viszont itt maradtok, akkor megtudjátok, hogy milyen egy jó nagynyomású mosó.

Többet nem költesz autómosóra - Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt 4

Szóval a csomagolás. Pofás doboz, normális képekkel és megfelelő mennyiségű információval. Ezzel a géppel, ezzel a dobozzal simán összefuthatunk egy autósboltban is, kelletni fogja magát a csomagolás.

Belül vastag ütésvédelem vár minket. A felső polcon ott vannak a tartozékok, az alsón pedig maga a gép.

Többet nem költesz autómosóra - Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt 5

A tartozékok között találunk néhány dolgot. Ott van természetesen a pisztoly, amin a ravaszt nyomkodjuk mosás közben. Ott van egy hosszabbítócső, ehhez kapunk egy forgatható végződést. Van még egy autómosó kefe, és van egy mosószer tartó, adagoló tartály is. Kapunk még egy leírást, gyorscsatlakozót a slag végére, és ennyi.

Ha nagyon bele akarnék kötni valamibe, akkor talán azt említhetem, hogy a drágább gépeknél kapunk egy plusz hosszabbítószárat is, de szerencsére a Mensela PW-W1 hosszabbítószára is elég hosszú a kényelmes használathoz.

Többet nem költesz autómosóra - Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt 6

Ahogy mondtam tehát semmi extra, de minden, amit kívánhatunk.

A gép kívülről semmi meglepőt sem tartogat. A megszokott álló forma, amit lényegében minden gyártónál látunk, amikor hasonló képességű masinákat nézegetünk.

Többet nem költesz autómosóra - Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt 7

Felül a nagynyomású tömlőt tároló henger az oldalán tekerőkarral. Alul kétoldalt kerekek, elől-felül a kapcsoló, alul a kapcsolóval egyvonalban a bemenő víz csatlakozócsonkja. Hátul alul találjuk a nagynyomású tömlő csatlakozócsonkját, felette már csak a hálózati kábel akasztója.

Többet nem költesz autómosóra - Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt 8

A gép burkolata természetesen műanyag, itt tagadhatatlanul érződik egy kis spórolás, vagyis a műanyagok érzetre vékonyabbak, mint pl. egy drágább Kärcher esetén. Azért a dolog nem vészes, nem papírvékonyságú a borítás, szóval maradjunk annyiban, hogy a teljességhez ez az információ is hozzátartozik, de szerencsére nem perdöntő a dolog.

Többet nem költesz autómosóra - Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt 9


 

Tudás, vagyis a papírforma

Ebben a fejezetben ágyazok meg a fent említett alacsony árnak, hiszen ezek lesznek azok az adatok, amik alapján össze tudjátok vetni a hazai kínálattal a Mensela PW-W1 képességeit.

Többet nem költesz autómosóra - Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt 10

A gép természetesen 230 voltos váltóárammal működik, az 5 méteres hálózati kábel végén EU dugót találunk. A Mensela PW-W1 motorja 2100 wattos teljesítménnyel bír, a motor fordulatszáma pedig 3000 fordulat percenként.

A gép által előállított nyomás 100 bar, de amit minden típusnál fel szoktak tüntetni az a maximális nyomás, ami pedig nem kevesebb, mint 165 bar. Ez utóbbi érték az, amit más gépeknél a leírásokban megtaláltok. A percenként maximális átnyomott víz mennyisége 7,5 liter, az átlagos vízmennyiség pedig 5 liter.

Többet nem költesz autómosóra - Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt 11

Oké, menjünk tovább! Ahogy fent említettem van mosószeres tartály, ennek kapacitása 300 milliliter, vagyis 3 deci. Számomra (a fenti adatok mellett) fontos volt, hogy a mosóhoz hosszú, 10 méteres nagynyomású tömlőt kapunk, ami azért jó, mert nem kell a gépet magunk után vonszolni munka közben.


 

Használat, tapasztalatok

Többet nem költesz autómosóra - Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt 12

A Mensela PW-W1 esetén összeszerelésről nem beszélhetünk. Persze a nagynyomású tömlőt fel kell tekerni a csonkra, és nem árt egy gyorscsatlakozó sem a bemenő oldalra. Persze ez utóbbi nem kötelező, de a használat szempontjából ez az egyszerűbb megoldás, vagyis jóval egyszerűbb, mint minden alkalommal hollandit tekergetni, arról nem is beszélve, hogy ott van a tartozékok között, szóval használd bátran!

Amit teljesen feleslegesnek érzek a gépen az a nagynyomású tömlő tároló dobja. Egész egyszerűen nincs az a módszer, amivel könnyen fel tudnánk rá tekerni a csövet. A merev cső nem akar arra hajlani, mint amerre mi akarjuk, és a tekerés sem egyszerű, legalábbis az elején. A mosót a térdeim közé szorítva izzadok a tekerőkarral, meg hogy a cső feszes maradjon a dobon. Kész agyrém.

Többet nem költesz autómosóra - Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt 13

Szerencsére ott van hátul a kettőhúszas kábel akasztója, gyanús, hogy inkább arra akasztva fogom tárolni a csövet. Most, az első használat után feltekertem a dobra, de nem biztos, hogy megint akarom.

Ettől az egyetlen idiótaságtól eltekintve viszont semmilyen negatívummal sem tudok szolgálni. A gép mérete normális, vagyis pont akkora, hogy elhúzogatom kényelmesen magam mögött, ha kell. De nem nagyon kell, mert mindössze 11 kiló a tömege, szóval ezt szerintem bárki el tudja vinni A-ból B-be.

Többet nem költesz autómosóra - Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt 14

Itt emelendő ki a fent leírt adatok közül az 5 méteres hálózatikábel és a 10 méteres nagynyomású cső. Ha nem akarsz hosszabbítót használni, akkor is el tudsz távolodni 15 méterre a konnektortól. Ez szinte mindenre elég. Mondjuk én hosszabbítózni fogok, mert az utcán tisztítottam az autómat meg a bringámat.

Most érdemes kicsit a papírformánál leírt adatoknál időzni kicsit. A Mensela PW-W1 kiemelkedő képességekkel rendelkezik a szállított víz mennyiségét tekintve, a motor teljesítményét tekintve és az előállított nyomást tekintve is. Persze nem állítom, hogy nem találsz ennél jobbat, de hogy ebben az árkategóriában nem fogsz, az szinte biztos. Én legalábbis nem találtam.

Többet nem költesz autómosóra - Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt 15

Az a maximum 165 bar nyomás lényegében mindenre elég. A teljesen átlagos dolgokra, mint pl. a sár leveretése, vagy az autó lemosása természetesen elegendő. A fizetős mosókhoz képest talán csak a forróvizes mosás hiányzik, mert ha nagyon akarjuk, akkor a mosószeres tartályba tehetünk víztaszító bevonatot képző (viaszos?) folyadékot, szóval a viaszolás meglehet otthon is.

Ami nekem lényeges volt a nyomás kapcsán, hogy nem csak autót meg bringát fogok vele mosni, hanem időnként ezzel fogom a járda mohátlanítását is elvégezni, illetve a mészkő kerítést is ezzel fogom világosra varázsolni, ha beszürkülnek a kövek.

Többet nem költesz autómosóra - Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt 16

A moha eltávolítása nekem fontos szempont, mert őszi esős, latyakos időben marhára tud csúszni, és nem szeretném, ha a házunk előtt tanyázna el valaki. Szóval a nagy nyomás nekem kelleni fog a későbbiekben is.

Nagyjából ennyi. Ahogy fent írtam, a Mensela PW-W1 igazából semmi extrát nem ad egy átlagos, esetleg nevesebb gyártó gépéhez képest.


 

Összegzés

Többet nem költesz autómosóra - Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt 17

Mivel nem nagyon tudok több információt átadni maradok az árnál. Természetesen a árukeresőt szoktam arra használni, hogy megnézzem a hazai kínálatot.

Elsőként azt néztem meg, hogy a Mensela PW-W1 áráért mit kapok itthon. Nos, ezért az árért is kapunk már márkás gépet, meg egy rakat számomra ismeretlen típust is. Amik ezeknél a közös jellemző, hogy a maximális nyomás és a gép teljesítménye azonos. Vagyis a Black & Decker BXPW1500E annyiba kerül, mint a Güde GHD 105, és pont ugyanazok a képességei.

Többet nem költesz autómosóra - Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt 18

A lényeg, hogy a Mensela PW-W1 áráért kínált gépek 1400-1500 wattosak 100 bar körüli maximális nyomással.

Oké, de mennyibe kerül egy 2100 wattos, 165 bart tudó masina?

Nos, a legolcsóbb a Kraft&Dele KD439, aminek az ára 47 200 forint. Hasonló képességű még a Fieldmann FDW 202205-E, amit 54 000 forintért adnak, vagy a Powerplus POWXG90420, aminek az ára 68 000 Ft. Hasonló még egy Hecht (ismertebb márka, de tapasztalatom szerint abszolút olcsó kínai minőség) 91 ezerért, van egy Einhell 104 ezerért, egy Riwall 110 ezerért.

Többet nem költesz autómosóra - Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt 19

Azt hiszem ár összehasonlításból ennyi elég is lesz, és most már csak a Mensela PW-W1 árával vagyok adós, amiért ezen a héten a forgalmazó 27 816 forintot kér.

Szerintem ezt nem kell tovább ragozni, legolcsóbb konkurensnél is közel 20 ezerrel olcsóbb, a nevesebb gépekről meg ne is beszéljünk. Szóval azt hiszem most már értitek Ti is, hogy miért örültem annak, hogy az eladóval sikerült megállapodnom a kedvezményes árban.

Többet nem költesz autómosóra - Mensela PW-W1 nagynyomású mosó teszt 20

A cikk elején találtok egy rövid videót, amit működés közben készítettem, de őszintén szólva ebben sem fogtok semmi érdekeset látni, maximum némi bizonyítékot, hogy a Mensela PW-W1 nem csak egy üres műanyag kasztni, hanem egy valóban működő, még pedig remekül működő nagynyomású mosó.

Ha szeretnél magadnak Te is egy ilyet, akkor az alábbi hivatkozásra kattintsatok, a fent írt 27 816 forintos árhoz pedig használjátok a BGXIFD434 kuponkódot!

Mensela PW-W1 nagynyomású mosó

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.