Válassza az Oldal lehetőséget

Új, belépő szintű lapkakészletet tesztel a Qualcomm

Új, belépő szintű lapkakészletet tesztel a Qualcomm

Még az sem biztos, hogy Snapdragon lesz a neve.

qualcomm

A jelenleg QM215 néven ismert lapka a belépő szintű, konkrétan az Android Go-t futtató telefonk központi lapkája lehet majd. A jelenlegi tippek szerint az új egység nyégy Cortex-A53 maggal fog rendelkezni, aminek órajale 1,3 GHz lesz. A lapkába integrált grafikus gyorsító típusáról még nem tudunk túl sokat, várhatóan egy 650 MHz-es sebességgel dolgozó darabot kapunk, de hogy melyiket még nem tudjuk.

snapdragon

A Gsmarena véleményes szerint a SoC a Snapdragon 410-es és 425-ös lapkákhoz hasonló architektúrával fog rendelkezni. Azt, hogy a gyártástechnológia régebbi megoldásokhoz hasonlóan 28 nanométeres lesz, vagy annál modernebb még nem tudjuk. Ami viszont biztos, hogy a tesztek már folynak, 1-2 GB LPDDR3 memóriával, és 16-32 GB háttértárral szerelt telefonokban dolgozik a lapka. A hírek szerint a Huawei már biztosan készít telefont erre az egységre építve, ebben a kijelző 720p-s lesz, és a SoC alapján biztosra vehető, hogy ujjlenyomat szenzort is építenek bele.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.