Válassza az Oldal lehetőséget

Új tarifacsomagok a Telenornál, itt a Hello Data

Új tarifacsomagok a Telenornál, itt a Hello Data

A Telenor egy új, korlátlan mobilnet és hívás csomaggal, négyféle tarifával jelentkezett. A csomagok mindegyike teljesen korlátlan az internet forgalom szempontjából, így csak a lebeszélhető percek számában különböznek, amiket viszont elég szűken mérnek.

Új tarifacsomagok a Telenornál, itt a Hello Data

 

Az 5990 Ft-os 50 percet, a 9990 Ft-os 200 percet tartalmaz, amihez további 300 perc újabb ötezer forintba kerül. Ha korlátlan szövegelést is akarunk, akkor már 19 900 Ft a tarifa. Ha túl lépjük a csomagokban foglalt beszélgetési időt, akkor további 35 forintot kell fizetnünk percenként.

Első pillantásra remek az ajánlat, de azért érdemes számolni. Nekem például jelenleg nagyjából 6000-6200 forintra jön ki a díjam, ebben van 150 perc beszélgetés és 300 MB internet, amibe nem számít bele a Viber és a Facebook. Ez sem igazán jó csomag számomra, mert netből nem ártana minimum 500 MB, de inkább 1 GB, beszédből viszont nem kéne több, mint 100 perc.

Ha az új csomagot nézem, mondjuk a legolcsóbbat, akkor a nettel nem lesz baj, de a beszélgetés miatt rögtön keletkezik nagyjából 2000-2500 forint díj többletem a jelenlegi csomagomhoz képest, így pedig havonta már 6000-6500 forintot fizethetek, ami nagyjából 30 százalékos drágulást jelent. Ez azt jelenti, hogy az új csomagok leginkább csak azoknak érik meg, akik ténylegesen csak internetezésre szeretnék használni a mobiljukat, beszélgetni pedig leginkább Viberen vagy Facebook Messengeren szoktak.

Persze ezt a Telenor is tudja, így igyekszik útját álni az ilyen jellegű felhasználásnak, az alábbi kikötésekkel:

“A Telenor Hello Data tarifacsomagok kizárólag egyéni felhasználásra, a normál felhasználás szabályainak betartása mellett használhatók fel. Nem számít normál felhasználásnak, ha számlázási időszakonként az Előfizető nem kezdeményez legalább egy hanghívást, illetve ha a kezdeményezett hanghívások vagy a hívások átirányítása napi 24 órát meghaladó összidőtartamban történik. A Telenor Hello Data tarifacsomagok nem használhatók gépek közötti kommunikációra (pl. távfelügyelet). A Telenor Hello Data tarifacsomagokat hang- és üzenetküldő szolgáltatásait tilos olyan eszközzel igénybe venni, amely hanghívások indítására és fogadására nem alkalmas, vagy nem rendelkezik saját kijelzővel, hangszóróval, mikrofonnal és billentyűzettel (beleértve az érintőkijelzőt is), ilyen pl. az alközpont, SMS küldő berendezés.“

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.