Válassza az Oldal lehetőséget

A Redmi elhozza az olcsó üveg alatti ujjlenyomat olvasást

A Redmi elhozza az olcsó üveg alatti ujjlenyomat olvasást

Eddig csak AMOLED panel alatt működött, így esély sem volt rá, hogy az olcsóbb Xiaomi és Redmi telefonok is használhassák.

A Redmi elhozza az olcsó üveg alatti ujjlenyomat olvasást 1

Úgy tűnik, hogy a Redminél megoldották a problémát. A Redmi ügyvezetõ igazgatója, Lu Weibing nemrég hivatalosan is bejelentette, hogy az LCD kijelzõk alatti ujjlenyomatolvasók immár valósággá váltak a Redmi fejlesztésének hála.

 

Hogyan működnek az LCD képernyőn megjelenő ujjlenyomat-olvasók?

A vezérigazgató egy nagyon rövid videót tett közzé egy üveg alatti ujjlenyomat-olvasót használó telefonról (valószínűleg egy prototípus lehetett). Elmagyarázta azt is, hogy milyen okai voltak annak, hogy eddig nem lehetett a technológiát tömegtermelésbe vinni, illetve azt, hogy a Redmi R&D csapata hogyan gyűrte le ezeket. A magyarázat szerint Redmi egy nagy áteresztőképességű filmet készített, amely biztosítja az infravörös fény átjutását az érzékelő feletti kijelzőn (ami korábban nem volt lehetséges). Ez lehetővé teszi az ujjlenyomat felismerését és a kijelző feloldását.

Nem tértek ki a technológia pontosabb részleteire, így jelenleg nem ismerjük az új technológia költéseit se. Ugyanígy ismeretlen a hatékonysága is, de hozzáértők szerint, valószínűleg lassabban fog működni, mint a jelenleg már használatos, AMOLED panelek alatti megoldás.

A technológia bevezetése ez év végén már lehetséges lesz, így várható, hogy akár a belépő szinten, a Redmi 9A és Redmi 9 telefononál is megjelenik. Valószínűleg, csak ezután kaphatunk képet az új megoldás sebességéről és hatékonyságáról.

Szerintetek van értelme erőltetni az üveg alatti ujjlenyomatszenzort az olcsóbb telefonoknál?

További Xiaomi hírek oldalunkon

 

Forrás: Gizchina

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.