Válassza az Oldal lehetőséget

IMILAB EC2: legolcsóbb biztonsági kamera MI funkcióval

IMILAB EC2: legolcsóbb biztonsági kamera MI funkcióval

A Xiaomi az IMILAB EC2-vel piacra dobta a legolcsóbb, mesterséges intelligenciával felszerelt biztonsági kamerát.

IMILAB EC2: legolcsóbb biztonsági kamera MI funkcióval

Xiaomi IMILAB EC2 biztonsági kamera nagyon kicsi és mutatós kialakítással rendelkezik. Felfogatása egyszerű, így a szereléshez nem szükséges szakembert hívnunk. A 120 fokos látószöggel rendelkező 1080p felbontású videókat rögzít. A széles látószög miatta megfigyelt terület nagy, a jó felbontás mellett, pedig éjjel nappal élvezhető képet kapunk. A kamera IP66-os víz és por elleni védelmet kapott, így nem árt neki a cudarabb időjárás sem. A gyártó  -20 ° C-tól 50 ° C-ig terjedő hőmérséklet tartományban garantálja a biztos működést.

IMILAB EC2: legolcsóbb biztonsági kamera MI funkcióval 2

Ha még ez sem volt elég, hogy felkeltsük a figyelmedet, akkor ezt figyeld! A kamerának semmilyen vezetékezésre sincs süksége. Nem kell hozzá tápkábelt vagy UTP kábelt húznod, így, akár az ablakoddal szemközti fára is felerősítheted, működni fog így is. A megoldást ebben az esetben a wifi és a beépített akkumulátor adja, ami egy töltéssel, akár 4 hónapnyi működést is lehetővé tesz.

IMILAB EC2: legolcsóbb biztonsági kamera MI funkcióval 3

A Xiaomi azonban elsősorban nem az eddigi, amúgy nagyon jól hangzó tulajdonságokkal, hanem a legmodernebb mesterséges intelligencia jelenlétével kívánja elcsábítani a közönséget.

 

Xiaomi IMILAB EC2, az AI-t és az infravörös kamerát együtt használja

A kamera érdekessége, hogy passzív infravörös érzékelőt használ, aminek segítségével a mesterséges intelligencia testhőmérséklet alapján képes megkülönböztetni a különböző mozgó tárgyakat, a háziállítokat és az embereket. Ilyen módon, búcsút inthetünk a téves riasztásoknak, hiszen a Xiaomi IMILAB EC2 kamerát használva, tényleg csak akkor kapunk értesítést, ha ember tartózkodik a kamera látóterében.

IMILAB EC2: legolcsóbb biztonsági kamera MI funkcióval 4

További jó hír, hogy a beépített infra segítségével, a szerkezet 100 méteres távolságig “lát” le sötétben is, így ilyen távolságon éjszaka is működik a mesterséges intelligencia támogatás.

 

Könnyű használat és ingyenes felhő regisztráció

A Xiaomi IMILAB kamerája beépített mikrofonnal és hangszóróval is rendelkezik, így rendelkezésünkre áll a kétirányú hang kommunikáció is. Megtehetjük például, hogy az ajtónk mellé szerelt kamerán át szólunk, a postásnak, hogy éppen nem vagyunk otthon, megadva, hogy melyik szomszédnál teheti le a csomagunkat, vagy rászólhatunk a lakásunk közelében olálkodó ismeretlenre, hogy jó lesz, ha siet, mert hamarosan megérkezik a rendőrség.

IMILAB EC2: legolcsóbb biztonsági kamera MI funkcióval 5

Betörés esetén segítség az ingyenes felhőszolgáltatás, amiben az utolsó 7 nap eseményei rögzítődnek. Természetesen nem 7 nap folyamatosan felvételről beszélünk, hiszen a mesterséges intelligenciának hála, tényleg csak a fontos események kerülnek rögzítésre. Ez teszi lehetővé azt is, hogy a kamera ennyire hosszú időn keresztül legyen képes akkumulátorról működni.

A kmaerából vehetünk egyet, vagy, ha akarjuk akár 4 darabot is. Utóbbi esetben a kamerák mellé kapott HUB csatlakoztatható az okosotthon rendszerünkhöz, és ezen keresztül jelenik meg a rendszerben a kamerák képe.

IMILAB EC2: legolcsóbb biztonsági kamera MI funkcióval 6

A kamerát különböző kiépítésekben itt tudod megvásárolni, a vásárláshoz használd a BGMIBC vagy az Email5 kuponkódot:

IMILAB EC2 kültéri akkumulátoros kamera mesterséges intelligenciával

További Xiaomi hírek oldalunkon

 

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.