Válassza az Oldal lehetőséget

Új wifi 6 roterek a Xiaomitól és a Huawei-től

A wifi 6 immár nem csak a jövő, hanem napjaink technológiája, így az árak a Xiaomi és a Huawei esetén is a megfizethető szintre estek!

Új Xiaomi és Huawei wifi 6 routerek

Jelen esetben ezt az árcsökkentést tessék komolyan venni, olyannyira, hogy az új Xiaomi router ára lényegében megegyezik, vagy éppen csak minimálisan magasabb, mint a az előző, wifi 5, AC2100-as típusé.

Új wifi 6 roterek a Xiaomitól és a Huawei-től 1

A kínálaban most megjelent routerek ezzel együtt közel sem a csúcsot képviselik, hiszen a négymagos Snapdragon procival szerelt Xiaomi AC3600 fényéveket ver rájuk, de cserébe dupla annyiba is kerül. Mind a Xiaomi, mind a Huawei routerében gyengébb proceszzor dolgozik, kevesebb a memória és a háttértár, és kevesebb antenna szolgálja ki a párjuzamos adatforgalmat.

Új wifi 6 roterek a Xiaomitól és a Huawei-től 2

Azonban, bár gyengébb a vas, azért a lényeg nem veszik el. Vagyis, az új ac szabvány, amit ezek a wifi 6 routerek használnak, úgy lett kialakítva, hogy napjaink kihávásának megfeleljenek. Képesek az egyre növekvő számú wifi kliens egyidejű, szakadásmentes kiszolgálására alacsony késleltetés mellett, így tökéletesen alkalmasak például olyan háztartásokban, ahol sok okoseszköz dolgozik, például egy oko otthon rendszerben.

Új wifi 6 roterek a Xiaomitól és a Huawei-től 3

Immár természetesenek mondható az is, hogy a fizikai portok túl léptek az otthoni környezetben sokáig csúcsnak számító 100 megás sebességen, így a routerek WAN portja (külső láb, az internet felé) és LAN portjai is gigabites sebességre képesek. Ugyan így nem meglepő az sem, hogy az új routerek megerősített védelemmel rendelkeznek a külső támadások ellen, így, hogy talán a legfontosabbat említsem, a régi WPA2-es titkosítás helyett már az új, nagyobb biztonságot jelentő WPA3 titkosítást használják.

A routereket itt találod:

HUAWEI WiFi AX3 Dual-core WiFi 6Plus Wireless Router

Xiaomi Router AX1800 Qualcomm Five-core Wifi6 router

 

További hasonló tartalmak oldalunkon

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.