Válassza az Oldal lehetőséget

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett!

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett!

Megveszed, és elfelejtheted merre van a szőnyegtisztító szalon.

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett!


 

Bevezető

Ismét egy olyan gép, amit hosszas unszolás vásároltam meg. Nem most, még valamikor novemberben, amikor a Banggood kínálatában megjelent. Sokszor előfordul, hogy megkérdezem a kinti kapcsolattartómat, hogy mit ajánlana, eddig minden bejött, lelövöm a poént, ez is!

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett! 1

Már akkor megírtam a cikket is, de mivel tudtam, hogy tavasszal a gép megérkezik a cseh raktárba is hagytam a karácsony előtti dömpinget, és eltettem a kész cikket. Most itt van, olvashatjátok!


 

Mit ígér az UWANT B100-E?

Az UWANT B100-E egy kárpit tisztítógép. Van ezekből is sokféle, nálam az elsődleges szempont a méret volt. Persze az sem mindegy mennyire hatásos, de semmiképpen nem szerettem volna valami batár nagy kárpittisztítót, inkább olyat, ami elfér a gardrób hátsó sarkában vagy egy szekrény aljában.

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett! 2

Nos, a UWANT B100-E ebből a szempontból tökéletes, hiszen mindössze 39.00 x 39.00 x 41.30 cm a befglaló mérete, a száraz tömege pedig 5 kiló alatti. Vagyis, ha nem használom nem fogok állandóan átesni rajta és nem is kell kerülgetnem se a lakásban, se a garázsban.

A kis méret ellenére a mérnökök minden köbcentiből kihozták a maximumot, az apróság 12 000 Pa szívóerővel bír, a tisztavizes tartálya 1,8- a koszosvizes pedig 1,6 literes. A gép konnektoros, de a kábel egy kábelbehúzó dobon van a gépen belül, így használat után felcsévéli egy gomb megnyomására.

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett! 3

Bár konnektoros a masina, még sem vagyunk a konnektorhoz kötve, legalábbis szorosan nem. A hálózati kábel nem kevesebb, mint 5 méter hosszú (nem is igazán értem, hogy fért el még ez is a kis készülékházban), ehhez még hozzájön a kb. másfél méteres szívócső, szóval el tudunk távolodni a konnektortól, ha szükséges.

A gép amúgy semmi extrát nem ígér, mindössze azt, hogy képes kitisztítani a kárpitos bútorokat, eltüntetni a beszáradt foltokat, legyen az kávé, tea vagy bármi más. Arról, hogy ebben mennyire sikeres egy kicsit később írok (kipróbáltuk az elmúlt hónapok alatt rendesen), de előbb nézzük a külsőt és a beüzemelést!

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett! 4


 

Külső és használat

A gép méreteiről már szóltam. A dobozban találunk még a masina mellett egy szívócsövet, egy csőtartót, amit a gép hátára kell pattintani, a kefét a szívócső végére, egy mérőpoharat a tisztítószerekhez, és egy szövet zacsit, amibe a tartozékokat tarthatjuk. Ja, meg persze itt van a két víztartály is, de ezeket tekintsük inkább a gép szerves részének!

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett! 5

Az UWANT B100-E szépségéről lehet vitatkozni. Inkább praktikusnak, mint különösebben szépnek találom, kicsit a régi, szinte már elfeledett kínai csicsa köszön vissza ránk az arany betétek miatt. Szóval, maradjunk annyiban, hogy nem egy műremek, de legalább jól használható.

A kétoldalon a víztartályok kipattinthatók, ahogy azt mindenki sejti a takarítás előtt az egyikbe a tiszta vizet töltjük, a takarítás végeztével a másikból öntjük ki a koszos löttyöt. Ezt víznek már nem merem nevezni, félek megsértődik, és legközelebb rám támad.

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett! 6

A hálózati kábelt a gép hátuljából tudjuk kihúzni, itt fog lakni a szívócső is, már amennsire fel lehet tekerni a tartóra (nem lehet, mert hosszú). Elől, a nagy arany U minta alján a fekete betét egy érintésérzékeny kijelző, itt tudjuk ki- illetve bekapcsolni, és tudunk változtatni a szívási erősségek közül. Két fokozat áll rendelkezésünk, a kisebbik 8 000 Pa, a nagyobbik, ahogy már írtam 12 000 Pa.

A meleg levegő az alsó rácson távozik, alul találunk görgőket is, ezeken tudjuk vontatni magunk után a gépet.

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett! 7

A használat egyszerű. Feltöltjük a tisztavizes tartályt a maximum jelzésig, ha akarunk tehetünk bele tisztítószert is, de lehetőleg olyat válasszunk, ami nem habzik.

Bekapcsoljuk a gépet, az érintőpanelen kiválasztjuk az erősséget. Ezután a tisztítandó felületre helyezzük a szívócső végére illesztett kefét, megnyomjuk a rajta található ravaszt, így elkezdünk vizet spriccelni a takarítandó felületre.

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett! 8

A kefével dörzsölhetjük a felületet, a gép pedig rögtön visszaszívja a koszt. Szerintem semmi extra, de pont ez benne az extra. Ezt el is magyarázom!


 

Tapasztalatok

Egy kárpittisztítótól nem sokat vár az ember. Legalábbis én nem sokat vártam. Nem kell ide wifi, Bluetooth, okosfunkciók, telefonról történő irányítás, hiszen ott vagy a gép mellett, fogod a szívófejet miközben használod. Így aztán semmi értelme sem lenne egy időzítőnek, vagy egy térképfunkciónak, mint pl. egy robotporszívónál.

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett! 9

Azt viszont nyilván elvárjuk, hogy a kárpitok tisztítása tökéletes legyen!

Nos, a marketinganyag alapján többet vártam, még sem vagyok csalódott! Az alapvető probléma ott van, hogy a képek alapján feltételezhetjük, hogy a sok-sok éve beszáradt ilyen-olyan foltok is maradéktalanul eltűnnek. Nos, nem tűnnek el. Illetve van, ami igen, de például egy nagyon régi kicsi szivacsmatrac huzatjából, a nagyjából 8 éve beleivódott macskapisi foltja nem akart eltűnni.

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett! 10

Nyilván nem ezen alszunk, szóval nem okoz problémát, de a teszt miatt éppen jól jött ez a folt. A jó hír, hogy ez volt az egyetlen, ami problémásnak bizonyult!

Aki még nem olvasott tőlem tesztet, annak elárulom, hogy két négyéves fiú apja vagyok. Namármost, két négyéves srác elképesztő dolgokat tud művelni. Bár nem színezhetnek pl. a kanapén, valahogy mindig odakerül egy zsírkréta, vagy ráfröccse egy kis tempera. A szőnyegbe érdekes módon ugyanígy képes ezer és egy dolog beleszáradni. Így talán már értitek, hogy miért kellett megvennem a gépet.

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett! 11

Őszintén megmondom nem is sokat tiltakoztam, mert a púpom tele volt már vele, hogy törzsvendég voltak a kárpit és szőnyegtisztító néninél. Az egy dolog, hogy oda kellett futkosni (autózni nyilván, másképp nem lehet a bazi nagy szőnyegeket elvinni), de napokig nem volt huzat a kanapén, nem volt szőnyeg a szobákban, és hab a tortán, hogy havi szinten egy kisebb vagyon volt a tisztítás.

Ezzel a problémával valamit kezdeni kellett, és kezdtünk is!

Az első nap kipucoltuk az ülőgarnitúrát, a fiúk ágyának matracait és az összes szőnyeget, ezzel jócskán túlteljesítve a tervet. Ha azt mondom, hogy elképzelhetetlen mennyiségű mocsok jött ki a szőnyegekből, akkor még óvatosan fogalmaztam. A bútorok persze nem voltak ennyire koszosak, ott inkább a zsírkréta volt, ami feladatot jelentett.

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett! 12

Az „alap” foltokkal a kárpiton nem volt semmi probléma, volt itt-ott egy kis kaja is (nem tudom, hogy kerül a kanapéra, amikor ott nem is esznek elvileg). Amiben viszont csodát láttam, az a szőnyegek tisztítása volt.

Emiatt is lett végül minden szőnyeg kipucolva, ugyanis párom az első után közölte, hogy. Teeeee ez jobb lett, mint amit a szőnyegtisztítós néni produkál! – és ezután nem tudott leállni, ki kellett próbálni a nappali szőnyegén, az előszoba futószőnyegén, a hosszúszőrű IKEA szőnyegen, de még a kert felé vezető ajtó belső lábtörlőjén is.

Szóval a lakásban szőnyeg nem maradt szárazon!

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett! 13

Ami mondjuk marha örvendetes volt, hogy a srácokat elvittük oviba, aztán jött a szőnyegtisztítás, és mire ebéd után mentünk értük meg is száradt a gyerekszoba szőnyege. Szóval, még ezzel sem kellett szórakozni, hogy szárítgassuk, a padlón hagyva is csont száraz lett.

Ehhez viszont azért nem árt tudni, hogy a tisztítókefében nem lehet szabályozni a kispriccelt víz mennyiségét. Ha nyomod a gombot jön, ha elengeded leáll. Szóval ésszel kell csinálni, hogy feleslegesen ne vizezzük túl a szőnyeget!

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett! 14

A takarítási képességekkel tehát tökéletesen elégedettek voltunk, két olyan dolog van, ami lehetett volna kicsit jobb. Az egyik, hogy a koszosvizes tartályban nincs vízszintérzékelő. Van ugyan egy úszó, ami, ha magas a tartályban a vízszint, akkor elzárja a motor felé vezető utat, de ezt az úszót a takarítószer habja nem emeli meg, így a hab bejuthat a motorhoz. Szóval takarítás közben néha rá kell nézni mennyire van tele a tartály.

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett! 15

A másik, hogy a gép közel nem annyira stabil húzogatás közben, mint pl. egy porszívó. A görgőkön tudjuk magunk után húzni, de arra figyelni kell, hogy ne boruljon fel. Szerencsére nem porszívó ez, hogy végig vontassuk a lakáson, de a nagyobb szőnyegeknél előfordul, hogy a szívócsővel meg-meg húzzuk.

Más kifogásom nincs.


 

Értékelés

Az UWANT B100-E nem olcsó gép. Nincs tele csilli-villi extra funkciókkal, nem világítanak rajta RGB LED-ek, nem tudjuk összekapcsolni a telefonunkkal, szóval kicsit kőkorszakinak tűnik a sok okos gép mellett. Ugyanakkor, ahogy azt fent már jeleztem, teljesen felesleges is lenne bármilyen okosság.

Az extrák helyett viszont kapunk valami egész mást, a végtelen praktikusságot!

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett! 16

Kis helyen elfér, A sok éves foltoktól eltekintve mindent tökéletesen kitakarít (pl. a fehér szőnyegből a zsírkrétát, imádom), a sarat, kajafoltokat, meg mindent, amit elvárunk tőle. A használatot kicsit gyakorolni kell, legalábbis abban a tekintetben, hogy mennyi vizet szórunk a kárpitra vagy szőnyegre, de ez nem jelent problémát.

Amiről fent még nem szóltam, a takarítás utáni tisztítás, és ezzel sincs probléma. A szívófej darabokra szedhető, pillanatok alatt elmosható, és erre szükségetek is lesz. Az talán nyilvánvaló, hogy a gépben takarítás után nem hagyunk se tiszta, se koszos vizet, utóbbit főleg nem.

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett! 17

A célunkat elértük vele, amióta megvan és használjuk már lazán visszahozta az árát azzal, hogy nem mentem kárpitot és szőnyeget tisztítani. Arról nem is szólok, hogy a család hozzánk közel lakó részegységeit is körbejárta már a masina, szóval, ha így nézzük legalább kettő, két és fél gép árát megtermeltük, vagy inkább megspóroltuk vele.

Arról nem is beszélek, hogy megspóroltam egy komplett autó takarítást, kárpittisztítást is, az sem két forint mostanában.


 

Kinek ajánlom az UWANT B100-E-t?

Természetesen azoknak, akik ki fogják használni. Ha évente egyszer kell elővenni, akkor nem adnék ki rá 60 ezer forintot, jobban járnék a szőnyegtisztítós nénivel.

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett! 18

Ha gyerek, főleg kisebb gyerek van a családban, akkor sok évre veszitek a gépet, és bőven megéri. Ha kertesházban laktok, ahol könnyebben jut be a sár, a kosz házba, meg fogja érni. Ha taxizol, és szeretnéd magad takarítani az autót meg fogja érni. Nem is magyarázom tovább.

Szóval egy mondatban. Az UWANT B100-E nem ígér sokat, csak azt, hogy kitisztítja a kárpitokat, szőnyegeket. Nem kápráztat el az extrákkal, csak becsülettel küzd a foltokkal, és ami fontos, ha nem impossible a küldetés, akkor le is győzi őket. Az impossible küldetésekhez egy Tom Cruise-t is venni kell a gép mellé!

UWANT B100-E kárpittisztító teszt – a megváltó megérkezett! 19

Ha úgy érzed, hogy nálatok sem lenne felesleges, akkor megveheted most cseh raktárból, az ár tartalmazza az áfát, vámköltség sincs, és egy hét alatt kb. meg is érkezik hozzád.

A vásárláshoz használd a BGHU1807 kuponkódot, ezzel az eredeti 76 ezer forintról 69 ezer forintra tudjuk csökkenteni az árat.

A vásárláshoz kattints ide:

UWANT B100-E kárpit és szőnyegtisztító

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.