Válassza az Oldal lehetőséget

Vajon lesz Xiaomi Mi A3 Pro is?

Vajon lesz Xiaomi Mi A3 Pro is?

A Xiaomi első tiszta Androiddal szerelt telefonja nem csak az operációs rendszer, hanem a kamerái miatt is neépszerű volt.

cc9

Sajnos sem a Xiaomi Mi A2 Lite, A2 és A3 nem volt képes a fotózás szempontjából kitűnni a tömegből, így sokaknak okoztak ezek a mobilok csalódást. Az Mi A3 esetén, bár AMOLED kijelzőt kaptunk, ennek felbontása is csak GD+ lett.

Tudvalevő, hogy a Xiaomi Mi A3 hardvere elsőként Kínában mutatkozott be, ott még a CC9 sorozat tagjaként. A Xiaomi nem először élt ezzel a trükkel, hiszen, például a Redmi K20-ból Xiaomi Mi 9T, a K20 Pro-ból pedig Mi 9T Pro lett Európában. Alig néhány napos hír, hogy a Xiaomi a CC9-ből is készít egy Pro verziót. Ennek legfőbb érdekessége, legalábbis a pletykák szerint, hogy a Xiaomi Mi MIX Alpha koncepciótelefonban debütált 108 megapixeles Samsung szenzor dolgozik benne főkameraként.

cc9 2

További érdekesség, hohgy a napokban egy új Xiaomi telefon kapta meg a forgalmazás elkezdéséhez szükséges ECC tanúsítványt, sokak szerint ez a készülék csak a CC9 Pro lehet. Felmerül a kérdés, hogy a CC9 Pro vajon Európában is elérhető lesz-e, és ha igen, akkor milyen néven. Magam részéről nem lepődnék meg, ha egy Xiaomi Mi A3 Pro nevű masina képében látnánk viszont. A hardver többi eleme adott lenne ehhez, hiszen a mobilban a jól eltalált, felső-középkategóriás lapka, a Qualcomm Snapdragon 730G dolgozik majd, Ami előre vetíti, hogy nem lesz kifizethetetlenül drága. Ha így lesz, akkor a CC9 Pro lesz az első, ténylegesen megvásárolható telefon, amiben 108 megapixel áll majd rendelkezésünkre. Már csak azt kéne tudni, hogy mi, itt a távoli Európában kapunk-e belőle!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.