Válassza az Oldal lehetőséget

VIVOTEK Network Video Recorder – Biztonság, központosítva

VIVOTEK Network Video Recorder – Biztonság, központosítva

Sem a biztonság céljából eszközölt megfigyelés, sem a VIVOTEK márkanév nem lehet ismeretlen Olvasóink számára, hiszen korábban már foglalkoztunk a témával, épp az előbb említett gyártó kameráinak segítségével:

A fenti két cikk főszereplője egy-egy kiragadott kamera volt, azok tudásának bemutatása és tesztelése volt a célunk. Az egyik egy felsőkategóriás, ennek megfelelően full-extrás, de egyben drága modell volt, míg a másik egy szerényebb képességekkel rendelkező, de megfizethetőbb termék.

2007 áprilisa óta pontosan 2 év telt el, amely sok idő, ezalatt az ilyen jellegű eszközök ára is mérséklődött, illetve nincs hiány újdonságokban sem, így úgy gondoltunk, érdemes körbenézni a piacon, azon belül is a VIVOTEK polcain. Bár cikkünkben három kamera is szerepelni fog, róluk bemutatás szintjén ismertetjük a fontosabb tudnivalókat és a technikai paramétereket, főszereplőnk mégis egy negyedik résztvevő lesz, ő pedig nem más, mint a cég vadonat új VIVOTEK NR7401 Network Video Recordere.

VIVOTEK Network Video Recorder - Biztonság, központosítva 1

Ez a termék egy nagyon komoly, rengeteg lehetőséget kínáló berendezés, saját szoftveres felülettel. Fő feladata, hogy egységbe szedje a biztonsági rendszer kameráit, és lehetővé tegye azok egy helyen történő, teljes funkcionalitással bíró vezérlését, megfejelve azzal, hogy beszerelt merevlemez esetén rögzíteni is képes a források képét, illetve hangját.

Az NR7401 főbb tulajdonságai:

  • 9 csatornás szimultán (egyidejű) monitorozás és rögzítés
  • Hálózati hídként üzemel a VIVOTEK hálózati kamerái és a főhálózat között
  • VIVOTEK 6000-es és 7000-es sorozatokba tartozó kamerák támogatása
  • Beépített, a 802.3af szabványnak megfelelő PoE
  • Lokális videorögzítés minimális sávszélesség-csökkenéssel
  • Kameramenedzselés automatikus telepítéssel és konfigurálással
  • Video Proxy Server az élő és a rögzített kép megtekintésére
  • Külső USB-csatlakozó archiválás céljára