Válassza az Oldal lehetőséget

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött!

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött!Pontszám 99 %Pontszám 99 %

A Blitzwolf széke gamereknek készült, de ha számítógép előtt dolgozol vagy tanulsz, akkor Te is értékelni fogod a szolgáltatásait.

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött!


 

Blitzwolf BW-GC2 – Bevezető

Egy ideje már aktuális volt egy új széket vennem. Az előző egy olcsó, itthon vásárolt darab volt, amit gamer széknek hívtak, de csak a nevében volt az. Az ülőfelület viszonylag kényelmes volt, de a háttámlát például nem lehetett dönteni. Az olcsóság miatt az idő és a használat is elég gyorsan kikezdte.

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött! 1

Emiatt aztán, még nyár elején kapva-kaptam az alkalmon, amikor megláttam, hogy milyen olcsóm és milyen jó székeket lehet rendelni európai raktárból. Persze azt, hogy jó, csak remélni tudtam, de a képek alapján megfelelőnek tűnt, és tényleg meglepően olcsó volt.

Megrendeltem

A Blitzwolf BW-GC2 elnevezésű széke egy nagy és meglehetősen nehéz dobozban érkezett. Illetve nyilván nem a doboz, hanem a benne lévő termék volt nehéz. A gyári adatok szerint a pakk több mint 20 kilót nyom. A nagy tömeg nem meglepő, ha belegondolunk, hogy egy igen méretes „Legót” kapunk, olyat, amiben aztán egy akár 150 kilós ember is üldögélhet.

A dobozból aztán előkerült egy csomó nylonba csomagolt alkatrész, egy kevés csavar, és egy leírás, amiben van összeszerelési útmutató is. Megjegyzem, ez utóbbi az egész pakk leggyengébb része, mert olyan apró a kép és a betűk, hogy konkrétan két olvasószemüveg kellett, hogy kisilabizáljam az ábrákat.

Megjegyzem, maga az összeszerelés nem igényel diplomát, de nem árt, ha az ember fogott már csavarhúzót a kezébe.


 

Összeszerelés

Ezen a ponton csak néhány jótanáccsal tudok szolgálni.

  1. A nylont csak azokról az alkatrészekről szedd le, amikről feltétlen szükséges, ráérsz akkor letépkedni, amikor össze van csavarozva, így nem sérülnek például a párnák.
  2. Mielőtt elkezded az összeszerelés, próbáld meg a csavarokat párosítani a lyukakhoz, alkatrészekhez, így sokkal gyorsabban fogsz haladni, mintha minden lépésnél azt kéne keresgélned, mi mihez való.
  3. A párnázott részekbe csavard bele a csavarokat még szétszedett állapotban, a borításon a lyukakat finoman tágítsd ki, ha nem akar a csavar bemenni. Rengeteg szívástól kíméled meg magad, ha ezt előre megteszed.
  4. Ha soknak érzed a 20 kilót emelgetni, akkor úgy tervezd az összeszerelést, hogy legyen melletted valaki, aki segít a széket emelni, forgatni.
  5. Nézd végig a fenti videót!!!!!!!

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött! 2

Az átlag görgős irodai székektől nem tér el különösebben az összeszerelés menete. A legfontosabb különbség, hogy míg az itthon vásárolt székeknél a görgőket fogadó lábak össze vannak rakva, addig itt, a középső részbe külön kell a karokat beilleszteni. Én előbb a görgőket ütöttem a helyükre, utána a pattintottam össze a karokat a középső résszel, amibe a teleszkóp illeszkedik, de lehet fordítva is.

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött! 3

Ha a lábak kész vannak, a teleszkóp és annak a takarója a helyére kerül, akkor elkezdhetjük összeszerelni az ülőrészt. Az ülőlap aljára kell csavarozni a kartartókat és a lábtartót, az oldalára pedig a háttámla zsanérjait. Ezek nem egyformák, de nem lehet elkeverni, hogy melyik melyik oldalra megy, de hogy miért, arról kicsit később.

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött! 4

Ha gyakorlott vagy, és betartottad a tanácsaimat, akkor fél óra múlva már a székedben csücsülhetsz, ha nem, akkor egy- másfél órát is számolhatsz az összeszerelésre. Persze ez sem lesz nagy ár érte, de ezt majd akkor meglátod, ha kész leszel!


 

Külső

Ez megint azaz eset, amikor nincs sok értelme arról írni, hogy néz ki a Blitzwolf széke, a képek mindent elmondanak. Több színben rendelhető, nekem pedig nagyon bejön a forma és a kialakítás.

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött! 5

Ami a képeken nem látszik, és ez a zsákbamacska, ha azelőtt vásárolsz, hogy elolvastad volna a cikkemet, a felhasznált anyagok minősége. Mindenkit megnyugtathatok, ebben senki nem fog hibát találni. Ebben az esetben könnyű szívvel írom le a tökéletes szót, mert képtelen vagyok bármibe is belekötni.

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött! 6

A műanyagok vastagsága és anyaga, a huzat vastagsága, a párnázás mértéke, minden olyan, mint amit a képek alapján elvárunk. És ezen most a gyári promó képeket értem, amik amúgy hajlamosak mindent jobbnak mutatni, mint amilyen az a valóságban. Nos, a Blitzwolf BW-GC2 esetén azt kapjuk, amit a képeken látunk.

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött! 7


 

Képességek

A Blitzwolf BW-GC2 tehát egy gamer szék. Az azzal jár, hogy az ülőlap nincs agyonpárnázva és van oldaltartása is. Nekem munkához tökéletes, de, ha Te a süppedős foteleket szereted munka közben is az üleped alatt, akkor ezt a széket nem fogod szeretni.

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött! 8

A BW-GC2 nem csak a nevében kettes, volt elődje is, GC1 néven. A GC2 ennek tovább fejlesztett változata. Két részen tér el jelentősen egymástól a két szék, és mind a két különbség olyan, ami erősen a kettes verzió felé billenti a mérleg nyelvét.

Az egyik, hogy az ülőfelület valamivel szélesebb, így nem nyomja a combokat. Illetve biztos van olyan polgártársam, akinek ez is nyomja, de nekem, a majd száz kilómmal tökéletes az ülőlap szélessége. A másik, hogy ennél a széknél a háttámlát 180 fokos szögig, vagyis teljesen vízszintes állásig hátra lehet dönteni. Akár aludhatunk is benne, ha erre szottyan kedvünk.

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött! 9

Amúgy sok fokozatban dönthető a támla. Ha már az állíthatóságnál tartunk, akkor lássuk mire lesz lehetőségünk!

Nyugodtan mondhatom, hogy a széket teljesen az igényeinkre tudjuk szabni. Az ülőfelület magassága 48 és 60 centi között állítható. Állíthatjuk a kartámaszok magasságát, sőt azok állását is, vagyis a kartámasz nem csak emelhető és süllyeszthető, hanem forgatható is. Ahogy már írtam, dönthető a támla 90- és 180 fok között, ezen kívül állítható a derékpárna és a fejpárna magassága is.

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött! 10

Egész egyszerűen minden állítható, és tényleg a magunk igényeire tudjuk a széket állítani.

Két dologról nem írtam még, a görgőkről és a lábtartóról. Előbbiek meglehetősen kemények, bár van rajtuk egy gumi futófelület, de nem a puha fajtából. Én kőburkolaton használom, itt teljesen jó, de kényesebb parketta esetén valószínűleg vennék alá valamit. A görgős székek alá lehet venni csúszásmentes műanyag lapot, legalábbis régen láttam ilyet. Kőhöz, padlószőnyeghez, vagy nagyobb kopásállóságú bármilyen laminált parkettához biztos megfelelő lesz ez a kemény gumi a görgőkön.

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött! 11

A második dolog amit nem említettem a lábtartó. Ez az ülőlap aljára csavarozható, kihúzható párna, ami nálam, ha a hátsómat teljesen hátra tolom a székben, akkor a vádlim közepére esik. 184 centi magas vagyok, szóval olyan átlagos.

Ha gépelek, vagyis a támla 90 fokos szögben áll, a lábtartó teljesen értelmetlen, ki is mondhatjuk, kényelmetlen. Szóval arra nem találtam jónak, hogy egy a széktől különálló lábtartó párnát helyettesítsen.

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött! 12

Azonban, ha a támlát hátra döntjük, és mondjuk a kedvenc YouTube csatornánkon nézegetünk tartalmakat, rögtön lesz értelme a dolognak. Erősen fokozza a lazulós érzést. Ezzel együtt, eldöntheted, hogy fogod-e használni vagy sem. Ha nem, akár fel sem kell szerelned, mert enélkül sem esik szét a szék.

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött! 13


 

Tapasztalatok

A Blitzwolf BW-GC2 lassan két hónapja van a hátsó, alatt a nap nagyrészében. Ez már akár tartóstesztnek is tekinthető, szóval, nem csak a tapasztalat gyűlt, hanem azt is el tudom mondani, hogy ennyi idő alatt tuti nem fog széthullani.

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött! 14

Az egyetlen negatívum, hogy ennyi idő alatt egy picit elkezdett nyikorogni a szék. Nem vészesen, egy kis wd40 majd segít a dolgon, ha egyáltalán befújom. Egyelőre nem zavaró, nem idegesít, ha így marad nem fogom fújkálni.

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött! 15

Ahogy az eddigiekből már sejthetitek, a kényelemre egy szavam sincs. Én nem játszom a számítógépen, így a széket kimondottan munka céljára vettem, és arra bevált. Mondjuk, a munkámhoz az is hozzá tartozik, hogy elég sok YouTube videót nézek, szóval nem árt az sem, ha néha kicsit hátra tudom dönteni a támlát, és kényelmesen tudok videós tartalmakkal foglalkozni.

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött! 16

Feljebb írtam, de mindenképpen fontosnak tartom újra megemlíteni, hogy Te a kényelmes, süppedős foteleket szereted munka közben is, akkor ne vedd meg! Annyi párnázás van az ülőfelületen, hogy nem fogod keménynek érezni, még akkor sem, ha hozzám hasonlóan napi akár 8-10 órát is benne töltesz. A kemény töltet előnye, és egyelőre két hónap után ezzel nincs is hiba, hogy nem fog összetömörödni, mint az olcsó székek, kezdetben hatalmas szivacsos ülőfelülete.

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött! 17

A fejezet elején azt írtam, hogy elég tapasztalat gyűlt az elmúlt hónapok alatt, de ezzel kicsit füllentettem, mert igazából, azokon a tapasztalatokon kívül, ami az első napon összejött újabb nem keletkezett. Ez csak egy szék, igaz, annak (legalábbis számomra) teljesen hibátlan. Beleülök, aztán nap végén felállok, aztán következő reggel megint beleülök, és így tovább. Szóval használom.

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött! 18


 

Összegzés

Nem mondom, hogy nem tartottam tőle, hogy egy ennyire olcsó szék nem lesz-e rossz minőségű, de szerencsére pozitívan csalódtam. A részegységek, a felhasznált anyagok, a szerelhetőség tökéletesek, egytől egyig. A napi használat is hibátlan, egészen más érzés ebben végig ülni a napot, mint a régi székemben volt.

Blitzwolf gamer széket mindenkinek, kipróbáltuk, nagyon bejött!

Amiről nem írtam eddig, az a szék ára. Jelenleg a Blitzwolf BW-GC2 cseh, vagyis európai raktárból rendelhető, így a szállítási idő szerencsés esetben alig egy hét, és nem kell se plusz vámmal vagy ÁFA-val számolnunk. Az ára, a BGHU0831 kuponkóddal, szállítási költséggel, csomagbiztosítással együtt is csak 30 900 forint, amiért szerintem igazi ajándék, ráadásul, a cikk írásának pillanatában még négy különféle színből lehet választani.

Itt tudjátok megvásárolni:

Blitzwolf BW-GC2 gamer szék

 

Leírás:

Modell: BW-GC2
Szín: piros / kék / fehér / sárga
Anyaga: PVC / szivacs / PP pamut
Súly: 20,5 Kg
180 ° Max hátradőlés
Magasságállítás: 12 cm
Párnák: Kivehető, állítható magasságú fejtámla és derékpárna
A gyártó által javasolt maximális terhelhetőség: 150 Kg
Kihúzható lábtartó
Többfunkciós állítható kartámasz
Gázemelő, gumi görgők, nejlon alap, megfelelő BIFMA 5.1 teszt

További Blitzwolf tartalmak oldalunkon

Értékelés

99 %

Értékelés Igazán olcsó, mégis kitűnő darab a Blitzwolf széke, ami bár gamereknek készül, mindenki szeretni fogja, akinek sokat kell a számítógép előtt ülnie. Mindegy hogy tanulsz vagy dolgozol, esetleg játszol, a Blitzwolf BW-GC2 minden igényedet ki fogja elégíteni.

Külső
99 %
Anyagok
99 %
Használat
100 %
Ár
100 %

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.