Válassza az Oldal lehetőséget

8 cool kütyü, hogy túléld a téli estéket

Közeledik a tél, a hosszú, sötét hideg esték évszaka, ahol hó már egyre kevesebb van, de kapunk sok nyirkosságot meg kemény fagyokat. Készítettünk egy rövid listát olyan kütyükről, amikkel könnyebben elviseled, átvészeled a telet.

winter_gadgets.jpg

1. Xiaomi érintőkesztyű mobiltelefonokhoz és tabletekhez.

xiaomi_kesztyu.jpg

Nincs annál rosszabb, mint amikor a fagyban meg kell keresni valakinek a telefonszámát vagy el kell indítanunk egy appot, hogy megtudjuk mikor jön a vonatunk. Ilyenkor kénytelenek vagyunk levenni a kesztyűnket, betömködni a zsebünkbe fagy a fogaink közé fogni, hogy fagyos ujjal vezéreljük a mobilt. Na, ennek vége, ha beszerzel egyet a Xiaomi kesztyűjéből. A három színben kapható kesztyű ujjait képes a mobil kijelzője érzékelni, így többet nem kell levenni, ha mobiloznunk kell!

Itt nézd meg: Xiaomi érintőkesztyű


  

2. Meteorológiai állomás

idojaras_allomas.jpg

Az ablak másik oldalán tombol a szél üvöltöznek a farkasok, a jegesmedvék vacogva kutatnak valami meleg hely után, Te pedig bent üldögélsz a meleg lakásba, és szörnyülködsz az időjárás állomáson megjelenő mínuszokon. Így szép a tél, a hóesés is az ablak mögül, a finom karácsonyi illatokat inhalálva a legszebb. Szóval ne menj ki, hogy megnézd hány fok van, vegyél inkább egy időjárás állomást!

Mondjuk itt keress egyet: Otthoni meteorológiai állomás


  

3. Fűtött takaró

futott_takaro.jpeg

A fűtött takaró a legjobb módja annak, hogy ne fagyj meg. De komolyan, a lakásban még hagyján, de képzeld el, ha el kell indulnod autóval és épp nincs másik autó, hogy abba átülj, ha baj adódik. Ilyenkor életet menthet egy fűtött takaró. Persze az ágyban sem árthat ilyesmi, de feltételezzük, hogy mindenkinél van otthon fűtőtest és fűtés. Legyen így! Azért, az autóba esetleg vegyél valami fűthető plédet, az ördög még télen sem alszik, még akkor sem, ha befagyott a pokol kapuja!

Itt van is egy neked való: 12 voltos fűtött takaró


4. Játékkonzolok

konzol.jpg

Mit lehet csinálni a hosszú téli estéken, ha nem akarsz tévézni? Tessék játszani! Keress valami jó kis televíziós vagy kézi konzolt, vegyél hozzá kúl kiegészítőket aztán kezdődhet a csata földön vízen levegőben, vagy amit éppen a konzolon látni akartok. Az sem kell, hogy a legdrágább Playstatio vagy Xbox legyen otthon, a lényeg, hogy együtt játsszon a család, nincs is annál jobb, bárki megmondhatja!

Ide kukkants be: Konzolok és kiegészítők


 

5. TV okosítók

tv_box.jpg

Androidos TV okosítókkal már Dunát lehet rekeszteni. Ezer és egy féle akad belőlük a boltok polcain, és mind alkalmasak arra, hogy a net bugyraiból vagy a számítógépünkről a tévére varázsoljuk kedvenc filmjeinket vagy sorozatainkat. Nem kellenek már kényelmetlen és hosszú, a lakáson átkígyózó kábelek, csak egy TV okosító és egy WiFi hálózat kell. Az Androidos kütyük másik nagy előnye, hogy bármilyen Android programot telepíthetünk rájuk, így akár játszhatunk is a tévén, még konzolt sem kell hozzá vennünk! Egy TV okosítóval hipp-hopp eltelnek a hosszú téli esték és mire felocsúdsz már itt is a tavasz!

Itt egy csomó Androidos izé: TV okosítók


 

6. Fűtött kesztyű

futott_kesztyu.JPG

Most sokan a homlokukra csapnak, ez vajon miért nem jutott előbb eszembe! A fűtött kesztyű jó dolog, mer így lesznek ujjaid boldogok. Így van vagy így van? Nem is kell ehhez más, mint egy füthető párnácska és egy combos külső akkumulátor, aminek USB portjáról tápláljuk a kicsi hajlékony fűtőtestünket. Rettegj tél, mert én már nem félek tőled, postán van a fűtött kesztyűm!

Igazán cool ez a cucc: Fűtött kesztyű


 

7. Mini USB-s párásító

mini_usb_parasito.jpg

Mind tudjuk, télen száraz a levegő. Hideg van, a ndvesség meg nem szereti a hideget és kicsapódik ahova csak tud. De a torkunkra ne tud, meg a szemünkre sem, így a száraz levegő megviseli mind a kettőt. Megviseli, de csak akkor, ha nincs USB-s párásítónk. Csak benyomod a csatit a notebook vagy a számítógép USB portjába és már jön is az enyhet adó pára, akár illatosítva is, ha úgy szereted. pápá szemszárazság, torokköszörülés!

Itt találsz néhány fajtát: Mini USB-s párásítók


8. Intelligens főzőedény

xiaomi_rizsfozo.jpg

Képzelj magad elé egy téli estét! Mit látsz magad előtt? Nagypapa keresztrejtvényt fejt, nagymama horgolja a kétszáztizenötezredik csipketerítőt a tévére, miközben öt éve lapostévétek van. Apuka éppen villanyt szerel és ívet húznak a fogai. Te pedig, minden családok legkedvesebb tagja, anyuka, Te mit csinálsz? Persze, hogy üldögélsz a tévé előtt és nézed a Szulejmánt. Kezedben az okostelefonod, ami kapcsolatban vak az okos Xiaomi főzőedényeddel a konyhában, és az érintőkijelzőn vezérled a főzés folyamatát. Finom illatok szállnak, korognak a gyomrok, de Te nem a konyhában álldogálsz, amíg a többiek lazítanak. Ugye, Te is így képzeled? Ha ige, akkor kukkantsd meg ezt az okos főzőedényt, amit rizsfőzőnek hirdetnek, olyannak, ami képes 3000 féle rizses étel elkészítésére. Persze csak egy kis kreativitás kell, mert nem vagyunk mi kínaiak, hogy minden este rizst együnk!

Itt van ő, az edények legokosabbika: Xiaomi okos rizsfőző

Remélem neked is tetszett a rövid kis listán, és rájöttél, nem is lesz olyan szörnyű a tél, ha felfegyverkezel ellene néhány kütyüvel!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.