Válassza az Oldal lehetőséget

Hétfőn megérkezik a Poco X3, de még mindig sok a kérdőjel

Hétfőn megérkezik a Poco X3, de még mindig sok a kérdőjel
A Poco első saját mobilja lesz az X3, végre nem egy átnevezett Redmi-t kapunk.

Hétfőn megérkezik a Poco X3, de még mindig sok a kérdőjel

Szóval, a debütálás hivatalos dátuma szeptember 7, az értékesítés pedig szeptember 8-án indul. Érdekes módon, bár az indulás meglehetősen közeli, rengeteg részlet maradt rejtve előttünk. Lássuk azonban azokat, amiket ismerünk!

 

A telefon központi egysége a tavaly bemutatott, például a Xiaomi Mi Note 10-ben is található Snapdragon 730G utódja, a 732G lesz, amit alig néhány napja mutattak be. Az tehát már hivatalos információ (a POCO embere is megerősítette), hogy a világ első telefonja, ami az SD732G-vel lesz szerelve a POCO X3. Erről a prociről annyit érdemes röviden tudni, hogy simán csak ráncfelvarrást kapott az elő, megemelték a proci órajelét, és állítólag, javítottak valamiféle optimalizálással a GPU teljesítményén is. Ez utóbbi esetben a hírek szerint 15 százalék plusz teljesítményt kapunk, ami azért nem rossz.

 

A prociról amúgy később bővebben is fogok írni, mert lesz aktualitása, de hogy mi, az legyen egyelőre titok. Sokakat érdekelnek a kamerák is, de hivatalosan csak egy adatot ismerünk, ez pedig a főkamera felbontása, ami 64 megapixeles lesz. Még pletykának tekinthető a 20 megás szelfikamera, de az már nem, hogy ez egy lyukon fog kikukucskálni a kijelzőből.

 

A YouTube-on van már kicsomagolós videó (specifikációk nélkül), amiben az is látszik, hogy nem egy- hanem két objektív van elől. Ez pedig jó eséllyel azt jelenti, hogy a szelfikamera is kap egy mélységérzékelőt. A Xiaominál emlékeim szerint a MIX 3 volt az utolsó, ami ezt tudta, szerettem is, mert egész jó mélységelmosást tudott a szelfikamera videó módban is. Viszont van olyan kicsomagolós videó is, amin csak egy kamera van elől, szóval az egyik tuti csak vicc.

 

Hátul amúgy 4 kamera lesz, a madarak azt csiripelik, hogy egy 8 megás széleslátószögű, egy 2 megás makró és egy két megás mélységszenzor került ide. Titkon remélem, hogy ennél azért jobbat kapunk, de ha nem, hát nem. Hivatalos infó még, hogy az akkumulátor kapacitása 5160 mAh lesz, amihez 33 wattos gyorstöltést kapunk.

 

Számomra egyelőre nagy kérdés, hogy mi lesz a wifivel a készülékben. Az előd, a 730G is támogatta már a wifi6 modemeket, de az Mi Note 10-be ennek ellenére csak wifi5 modem került. Az elvi lehetőség a 732G esetén is adott, de kérdés, hogy a POCO ki fogja-e használni a lehetőséget, hogy a legújabb wifi szabványt ismerő modemet tegyen a telefonba.

 

A telefonról most nem mutatok képet, abből is elég sok különféle van a neten, várjuk meg a hétfőt, akkor okosabbak leszünk!

Bővebb információkat a telefonról, a debütálásról itt találtok:

Hivatalos Xiaomi bolt

 

További Xiaomi hírek oldalunkon

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.