Válassza az Oldal lehetőséget

Dreame W10 – Méghogy a robotok nem tudnak felmosni

Dreame W10 – Méghogy a robotok nem tudnak felmosni

Kedvenc porszívógyártóm új géppel debütált a mai nap, amiről érdemes néhány szót szólni!

Dreame W10 – Méghogy a robotok nem tudnak felmosni

A Dreame a tavalyi évben két olyan robotot is piacra dobott, amitől leesett az állam. A Bot L10 Pro és a Bot Z10 Pro véleményem szerint piacvezetők, ha a tájékozódást és az intelligenciát nézzük, de a 4000 Pa szívóerővel is dobogósok minimum.

A robotok tudásával kapcsolatban a közönség több igényt is megfogalmazott, amiket a gyártók igyeszenek kiszolgálni. Tegyük hozzá több kevesebb sikerrel. A Dreame ebből a szempontból is jól teljesített, hiszen az új porszívói már tényleg látnak a lakásban, nem tekerik fel a kábeleket, nem kenik szét a kutyakakit, nem akadnak fent a teregető lábán, és még sorolhatnám.

A Z10 Pro esetén még tovább léptek, hiszen a dokkolóba már porzsák is került, így ezt a gépet használva nem kell minden nap ürítgetni a porszívó tartályát, automatikusan kiüríti magát.

Van egy harmadik pont is, amivel a legtöbb gyártó eddig adós maradt, ez pedig a hatékony felmosás. Tudjuk, hogy a gépek aljára szerelt MOP, még ha hatékony is, maszimum a padlón maradó finom porréteg eltávolítására alkalmas, felmosni ezek a porszívók nem fognak.

Dreame Bot W10 Self-Cleaning Robot Vacuum and Mop

A most bemutatkozó W10 ezt az igényt elégíti ki!

A hozzám eljutott infók alapján a W10 a tavalyi két géphez képest visszalépést jelent a tájékozódás terén, mert a lézer ugyan maradt a tetőn, de a 3D lézer szkenner az elejéről eltűnt. Az mondjuk valamelyest javít a helyzeten, hogy a Dreae szoftvere, térképkezelése, mint minden Xiaomi porszívó esetén kiváló, így vélhetően a W10-zel sem lesz probléma.

Ami viszont szenzációs, az a felmosó képesség. A dokkolóban egy nagy tiszta és egy hasonló méretű koszosvíztartályt találunk. A tisztavízzel a porszívó egységnyi területek felmosása után kitisztítja a saját mopjait, így azok minden tiszták maradnak, így téve hatékonnyá a takarítást.

Ami még nagy öröm, hogy a gyártó a hatalmas, 4000 Pa szívóerőt örökítette a tavalyi gépekből, így végre megszületett egy olyan robot, ami megfelelő erővel képes porszívózni, emellett megfelelő erővel, hatékonysággal képes felmosni is.

Cleans smarter with Amazon Alexa.

Azért egy léps még mindig van a teljes tökéletességhez, hiszen ebben a porszívóban a portartály ürítése nem automatikus. Ha a következő gépüknél eljutunk oda, hogy megkapjuk a hatékony felmosást, a 3D lézert és az automata portartály ürítést, akkor nem lesz hova fejlődni a robotporszívóknak. Vagy legalábbis csak a már meglévő képességeken csak csiszolgatni.

Az új gép sajnos nem lett olcsó. A Goboo spanyol áruházából, ahogy a telefonoknál már megszokhattuk előrendelésben tehetjük a mai naptól kosárba. Akik sietnek a 30 euró előleg befizetéséért cserébe kapnak 70 euró kedvezményt, emellett pedig használhatják a GBDM5 kódot további 5 euró engedményért.

A gép ára így 815 euró lesz, ami most nagyjából 290 ezer forintot jelent.

Ha megtetszett, akkor itt megtalálod:

Dreame W10 felmosós robotporszívó

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.