Válassza az Oldal lehetőséget

Tovább csiszolta a Xiaomi a tökéletest, itt a Notebook Pro GTX1050

Tovább csiszolta a Xiaomi a tökéletest, itt a Notebook Pro GTX1050

Imádom a Xiaomi Notebook Pro-t, de az új verzióra gondolkodás nélkül lecserélném.

Xiaomi Mi Notebook Pro GTX1050 1

Abban a rendkívül szerencsés helyzetben vagyok, hogy most már sok hónapja egy Xiaomi notebook Pro-n írhatom a cikkeket és ajánlókat. Ez a gép maga a csoda, tökéletes, gyönyörű és erős is, szóval, elképzelni sem tudnék nála jobbat. Pontosabban a mai napig nem tudtam volna elképzelni, mostantól viszont nem is kell képzelődni, hiszen már megvehetjük a rácfelvarrt verziót.

Xiaomi Mi Notebook Pro GTX1050 2

Nagy meglepetést nem fogok okozni, hiszen a névből már egyértelműen kiderül, hogy a legnagyobb változás a videkártya terén következett be, immár egy combos, akár játékra is alkalmas NVIDIA GeForce GTX 1050-es képalkotó került bele, a fedélzeten 4 GB memóriával. Ezen kívül változott a processzor is. A hetedik generációs Intel Core i7 proci helyett egy hasonló jelölésű nyolcadik generációs központi egység dolgozik a Notebook Pro-ban. A gépben a hűtésen is faragtak, ami nyilván elengedhetetlen volt a nagyobb hőt termelő GTX 1050 miatt. Egy plusz cső vezeti el a meleget a videkártya feletti platniról. A leírás szerint csökkent a hűtés zaja is, ami szerintem eddig sem volt túl sok.

Xiaomi Mi Notebook Pro GTX1050 3

Egyéb változás nem történt, tehát a gép az eddigi legerősebb változathoz hasonlóan 16 GB RAM-ot és 256 GB SSD háttértárat kapott. A fogyasztás picit emelkedett az erősebb videokártya miatt, de a változás nem lesz jelentős. Egyéb dolgokban minden maradt a régi, a csodás, elképesztően jól mutató ház, a háttérvilágításos billentyűk, a gyönyörű színeket adó teljes HD felbontású kijelző mind az elődből származik.

Xiaomi Mi Notebook Pro GTX1050 4

Sajnos a combos videokártya és az újabb processzor erősen megdobta a gép árát, hiszen az eddigi 1000-1100 dollár helyett 1500 dollárt, vagyis kicsivel több mint 400 ezer forintot kell a kasszánál hagynunk.

A gépről további részleteket és képeket itt találtok: Xiaomi Mi Notebook Pro GTX1050 Laptop

A Xiaomi Notebook Pro-ról szóló tesztünket itt olvashatjátok: Xiaomi notebook Pro – tartósteszten a legjobb kínai notebook

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.