Válassza az Oldal lehetőséget

Ettől a cucctól olyan kockás lesz a hasizmod, hogy almát lehet rajta reszelni

Ettől a cucctól olyan kockás lesz a hasizmod, hogy almát lehet rajta reszelni

Kipróbáltam a XMUND XD-PT1 edzőállványt, és majdnem belepusztultam.

Ettől a cucctól olyan kockás lesz a hasizmod, hogy almát lehet rajta reszelni 1


Nézd meg, hogy kell összeszerelni, utána iratkozz fel Youtube csatornánkra!


 

 

Bevezető

Ettől a cucctól olyan kockás lesz a hasizmod, hogy almát lehet rajta reszelni 2

Rengeteget ülök a számítógép előtt és nagyon keveset mozgok. Szerintem ezzel a problémával nem vagyok egyedül.

Nem vagyok híve az otthoni konditeremnek, de úgy határoztam, hogy teszek még egy próbát. Nem akartam komoly kondigépet, nem akartam olyat, ahol súlyokat kell emelgetni, nem akartam szobabiciklit, elliptikus trénert, futópadot sem. Valami olyat szerettem volna, ami nem túl bonyolult és nem kell hozzá áram.

Ettől a cucctól olyan kockás lesz a hasizmod, hogy almát lehet rajta reszelni 3

Sok nézelődés után úgy döntöttem, nekem egy állvány kell. A saját testsúlyom bőven elég lesz az edzéshez, és leginkább a hasam az, amire koncentrálni szeretnék.

Innen ez a történet a szokványos módon alakult. Elkezdtem nézelődni a neten, meglátogattam a Decathlon oldalát, kikerestem a nekem tetsző szerkezetet, 80 ezer forint. Na nem, ennyit nem szeretnék költeni! Jöhet az Árukereső, a legolcsóbb állvány, ami tetszik 70 ezer forint.

Ettől a cucctól olyan kockás lesz a hasizmod, hogy almát lehet rajta reszelni 4

Normál esetben itt hagytam volna a fenébe az egészet, de úgy döntöttem megnézem valamelyik kedvenc áruházamban, bár sok reményem nem volt, Kínából meg mégsem szerettem volna megrendelni.

Szerencsém volt, mert kiderült, hogy cseh raktárból tudok venni, az ára pedig 31 ezer jó magyar pénz. Na, ez már jobban tetszett, a Decatlonos árának a fele, szóval megrendeltem, 3 nap múlva pedig a futár letette a csomagot a kapu előtt.

Ettől a cucctól olyan kockás lesz a hasizmod, hogy almát lehet rajta reszelni 5


 

Csomagolás, szerelés, külső

Magáról a csomagolásról túl sokat nem tudok írni, kartondoboz, benne a cuccok. Az mondjuk lényeges, hogy sérülésmentesen érkezett minden, a fém alkatrészek, rudak, csövek, az állvány nagyobb darabjai szépen el voltak választva egymástól, így semmi nem karcolódott. Egyedül a háttámla egyik sarkán a szivacs nyomódott össze, de az kirúgja magát, szóval ezt nem tekintem se hibának, se sérülésnek.

Ettől a cucctól olyan kockás lesz a hasizmod, hogy almát lehet rajta reszelni 6

Mondanám, hogy az alkatrészek meglepően jó minőségűek, de igazából nem lepett meg a dolog, reménykedtem benne, hogy így lesz. Végül is 150 kilós maximális terhelhetőséget adott meg a gyártó, szóval papírból mégsem lehetnek a csövek.

De, amúgy tényleg jó minőségű minden. A hegesztések szépek, semmi nem sorjás, tökéletesen illeszkedik, passzol minden, mindennel. A festés is elég ellenállónak tűnik, valami porszórt festék van az anyagon. Kicsit érdes, de elég keménynek, ellenállónak tűnik.

Ettől a cucctól olyan kockás lesz a hasizmod, hogy almát lehet rajta reszelni 7

Az összeszereléshez kapunk egy rövid leírást, amiben szépen jelölve vannak a csavarok, alátétek, minden. Maga a szerelés elsőre kicsit ijesztőnek tűnik, de a rajzokat végig követve igazából nem az. Sőt, mondhatni egyszerű.

Én a teszt kedvéért a mellékelt imbuszkulcsot és villáskulcsot használtam, igazolom, hogy ezekkel is össze lehet szerelni, de azt javaslom, hogy egy racsniskulcsot azért készítsetek be, azzal egyszerűbb lesz. Ráadásul a mellékelt villáskulcs használata után két nappal a csavarokat újra kellett húzni itt-ott. Szóval használjatok inkább valami normális csillagkulcsot vagy racsniskulcsot, jobban jártok!

Ettől a cucctól olyan kockás lesz a hasizmod, hogy almát lehet rajta reszelni 8

Szóval a szerelés egyszerű, erről készítettem egy kicsomagolós, összeszerelős videót is, persze kicsit felgyorsítva, mert amúgy el lehet szüttyögni a csavarozással egy órácskát.

A gép külseje kapcsán is van néhány dolog, amiről érdemes szót ejteni! Az egyik, hogy a talpak végére vastag, ám viszonylag puha tappancsokat kapunk. Ez a stabilitás szempontjából jó, de azért is, mert nem fogja a padlót összekarcolni. Nálunk laminált padlón fog állni a szerkezet, a párom ki is vágott volna vele, ha nincsenek ezek a talpak.

Ettől a cucctól olyan kockás lesz a hasizmod, hogy almát lehet rajta reszelni 9

A másik lényeges, hogy a felső rúd magassága állítható, mégpedig 6 fokozatban, 150-230 centi közötti magasságban. Ehhez tartozik, hogy a magasság fixálására az állvány két oldalán, oldalanként két-két csavar szolgál. Ezek megfelelő tartást adnak, szóval leszakadni nem fog a cucc.

Amiről nem szóltam még, az állvány mérete és tömege. Összeszerelve egy 125 x 74 centis területet foglal el a lakásból, a maximális magasság 235 centi. A teljes tömeg 21 kilogramm.

Ettől a cucctól olyan kockás lesz a hasizmod, hogy almát lehet rajta reszelni 10


 

Mire használható és milyen használni?

Ettől a cucctól olyan kockás lesz a hasizmod, hogy almát lehet rajta reszelni 11

Természetesen a zsírpárnák méretének csökkentésére és az izomtömeg gyarapítására, hiszen ez egy edzőállvány.

Ahogy fent írtam, itt nem klasszikus súlyokat mozgatunk, hanem mi vagyunk a súly. Vagyis a saját testtömegünk az, amit a gravitáció ellenében mozgatnunk kell. Ez olyan szempontból jó, hogy nem veszünk feleslegesen egy csomó vasat, olyan szempontból meg rossz, hogy pont, amikor elkezdjük az edzést akkor lesz a legnehezebb, hiszen nem fogytunk még le.

Ettől a cucctól olyan kockás lesz a hasizmod, hogy almát lehet rajta reszelni 12

Ez egy csöppet el tudja venni az ember kedvét az egésztől, de ilyenkor nem szabad feladni!

Szóval, mire lehet használni a gépet?

Lehet vele fekvőtámaszt nyomni, lehet több féle kartartással húzódszkodni, ki is tudjuk nyomni magunkat, illetve tudunk lábat emelgetni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kar izmait, a bicepszet, tricepszet, a delta izmot tudjuk dolgoztatni. A hát izmait, a csuklyás izmot, a rombusz izmot, a széles hátizmot erősíthetjük, illetve a hasnál az egyenes- a ferde- és a haránt hasizmot vehetjük kezelésbe.

Ettől a cucctól olyan kockás lesz a hasizmod, hogy almát lehet rajta reszelni 13

Tehát elmondható, hogy egy ilyen edzőpad a felsőtest izmait dolgoztatja meg.

Most jöhet az a rész, hogy milyen használni. Ha egy szóval szeretném leírni, akkor gyötrelmes. Na nem a géppel van a baj, sokkal inkább velem, az eltunyult, pocakot növesztett testemmel. Elkeserítő, hogy miközben azt hiszem, hogy egész jó erőben vagyok, a saját testem megemelésével már nem boldogulok. Mondjuk van mit emelni sajnos…

Ettől a cucctól olyan kockás lesz a hasizmod, hogy almát lehet rajta reszelni 14

Az állvány szegény próbál segíteni, de már érzem, hogy nem 1-2 hét lesz, mire eredményt fogok látni.

Amúgy persze a használattal nincs gond. Kicsit himbálóztam a felemelt felső rúdon, de a 100 kilóm meg sem kottyant neki. Az egyetlen, amire figyelni kell, hogy az oldalirányú mozgásokat ne vigyük túlzásba. Hiába erős a szerkezet, azért egy picit képes oldalirányban is kilengeni, ez szerintem hosszabb távon nem tenne jót a vasaknak.

Ettől a cucctól olyan kockás lesz a hasizmod, hogy almát lehet rajta reszelni 15


 

Konklúzió

Konklúzió nem sok van. Lényegében azt kaptam, amire számítottam, egy jól kitalált, elég strapabírónak tűnő szerkezetet. Arra persze nem számítottam, hogy 38 ezer forintért egy edzőtermi képességekkel, erősséggel bíró valamit kapok, azok kilós fém árban nem jönnének ki ennyiből.

Ettől a cucctól olyan kockás lesz a hasizmod, hogy almát lehet rajta reszelni 16

Ami biztos, hogy otthon edzésmunkára elegendő lesz mind tudásában, mind anyagában. Ahogy mondtam a saját 100 kilómmal nem volt gond, nem éreztem, hogy valahol túlzottan hajlana vagy laza lenne. A lényeg tehát, hogy a 31 ezret bőven megérte, ahogy a bevezetőben írtam, a hasonló szerkezetek ára itthon több, mint a kétszerese ennek.

Ettől a cucctól olyan kockás lesz a hasizmod, hogy almát lehet rajta reszelni 17

Szóval, ha követni szeretnél a fogyásban, erősödésben, akkor bátran merem ajánlani neked az XMUND XD-PT1-et, megéri az árát. Cseh raktárból jön, így néhány nap alatt megkapod, plusz áfát, vámkezelési díjaz nem kell fizetned! A vásárláshoz használd a BGHU2008 kuponkódot itt:

XMUND XD-PT1 multifunkcionális erősítő állvány

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.