Válassza az Oldal lehetőséget

Vonzó billentyűzet-egér kombó érkezett a Logitech műhelyéből

A gyártó új szettje a sokak által kedvelt MX 3200 méltó utódja lehet.

A felvezetőben említett billentyűzet-egér párossal történő összehasonlítás korántsem a véletlen műve, hiszen a Logitech megtartotta a sikeres elődmodell tervezésénél lefektetett alapokat, majd némileg felfrissítve kínálja fel azokat most vásárlása, mégpedig az MK700 jelölésű készlet formájában. A szett ezúttal is az ergonómia jegyében került kialakításra: mind a billentyűzet, mind az egér a kényelmes használatot helyezi előtérbe. A klaviatúra ezúttal szakít a Wave-nél megismert hullámos gombsorral, ehelyett a mindenki által könnyedén megszokható hagyományos elrendezést preferálja. A pontos és kényelmes gépelést ezúttal a puha nyomáspontú, rövid úton járó billentyűk, illetve a csuklót megtámasztó masszív előtét segíti, amelyek révén még a hosszabb távon végzett szövegbevitel sem terheli le túlzottan a kezeket. Apró figyelmesség az LCD kijelző alkalmazása, amelyen a billenytűzet akkumulátorának állapotán felül a Caps Lock, a Scroll Lock, valamint a Num Lock kapcsolók státusza is egyetlen pillantással ellenőrizhető.

A szett elemeként a boltok polcaira érkező rágcsáló a jelentős sikereket elkönyvelő MX620 modellre emlékeztet: az ominózus eszköz a jól bevált formavilágot az MX Revolution egérben bemutatkozó speciális görgetőkerékkel, valamint egy lézeres érzékelővel párosítja, amely kombináció — tekintve a készlet célcsoportját — , ideális választásnak tűnik.

 Vonzó billentyűzet-egér kombó érkezett a Logitech műhelyéből

Az MK700 már a Logitech újonnan bevezetett “Unifying Receiver” technológiáját használja a vezetékektől mentes kapcsolattartásra: a technológia lényege, hogy a támogatott perifériák egyetlen jeladón/jelvevőn keresztül kapcsolódhatnak a számítógéphez, tehát nem szükséges extra USB portokat feláldoznunk további vezetéknélküli komponensnek csatlakoztatásához. Ezek mellett az “Unifying Receiver” a korábbiaknál fejlettebb adatátvitelt biztosít, amely előrelépést jelent a zavarvédelem, valamint az adatbiztonság területén is. Utóbbi az AES algoritmus beépítésének köszönhető, amely 128 bites titkosításának köszönhetően jóformán lehetetlenné teszi a veztékektől mentes eszközök távolról történő “lehallgatását”.

A Logitech MK700 elsőként a tengerentúlon lép piacra; a készlet ajánlott kiskereskedelmi vételára 99 dollár, azaz hozzávetőleg 19 ezer forint.

 Vonzó billentyűzet-egér kombó érkezett a Logitech műhelyéből

A szerzőről