Válassza az Oldal lehetőséget

Xiaomi Mi Band 4 – érdemes cserélni?

Xiaomi Mi Band 4 – érdemes cserélni?

Minden verzióváltásnál felmerül a kérdés,érdemes-e lecserélni az előző szériát az újra.

Xiaomi Mi Band 4 – érdemes cserélni?

Bár egy előző cikkünkben azt jeleztük előre, hogy az új karkötő az új központi alpka miatt képessé válhat a szívritmus figyelése mellett más, a szívünkkel kapcsolatos mérésekre is, ez a jelen ismereteink szerint nem valósult meg. Persze enélkül is van néhány újdonság, ami miatt megérheti a csere.

A külső sokban nem változott, mondhatni a bevált formát felesleges lett volna lecserélni. Megmaradt a könnyen kipattintható központi egység, így jöhetnek a millió féle szíjak hozzá, hogy ízlésünk szerint cserélgessük őket. A legszembetűnőbb változás a kijelzőt érintette, ami – lássuk be ideje volt- végre színes lett. Az új, színes AMOLED panel 0,95 colos, a felbontása 240 x 120 pixel, felette pedig nem műanyagot, hanem 2,5D-s karcálló üveget találunk.

Xiaomi band 4 9

Persze változott a belső is. Ami a működés szempontjából a leglényegesebb, hogy egy új hattengelyes elmozdulásmérő került a karkötőbe. Ennek előnye, hogy sokkal pontosabban méri a különböző testmozgások alatt elégetett energiát. A bemutató anyag szerint pontosabban méri például a kerékpározás, a labdás sportok és az úszás alatti tevékenységet is, sőt, képes arra, hogy felismerjen különböző úszásfajtákat is.

Xiaomi band 4 7

Lényeges változásnak tekinthető még, hogy az Xiaomi Mi Band 4 kapott egy mikrofont is. Ennek feladata, hogy a karkötőt beilleszthessük okosotthon ökoszisztémánkba, sőt, az eszközeinket a beépített mesterséges intelligencia segítségével hanggal is tudjuk vezérelni. Az új karkötőbe egy 135 mAh kapacitású akkumulátor került, ami a gyártó szerint 20 napos működést tesz lehetővé egy töltéssel.

Xiaomi band 4 3

Ahogy látható, miként az Mi Band 2-3 váltásnál, úgy most is inkább beszélhetünk ráncfelvarrásról, mint teljesen új termékről. Sőt, talán mondhatjuk, hogy az előző váltás több újdonságot hozott, mint a mostani, megjegyezve, hogy a látványos fejlődés, a színes kijelző azért már nagyon kellett! Véleményünk szerint illett volna már megérkezni a vérnyomás és véroxigén mérésnek is, hiszen az olcsóbb konkurensek között már sok tudja ezeket a funkciókat.

A karkötő már szinte minden nagyobb áruházban megvásárolható (én is megrendeltem már egyet, remélem hamar megérkezik).

 

A Geekbuying tájékoztatása szerint a nemzetközi és a kínai verzió megegyezik, a különbség mindössze a csomagolásban és a termék mellé adott használati utasításban van!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.