Válassza az Oldal lehetőséget

Xiaomi VIOMI V2 robotporszívó – ilyen amikor egy cég ütős konkurenciát csinál magának

Xiaomi VIOMI V2 robotporszívó – ilyen amikor egy cég ütős konkurenciát csinál magának

Meglepő, de igaz, a Xiaomi le akarja győzni a Xiaomit, pontosabban egyik almárka a másikat. Jó utat választottak hozzá.

Xiaomi VIOMI V2 robotporszívó – ilyen amikor egy cég ütős konkurenciát csinál magának

Igaz, már rendelhető a legújabb Roborock, az S6 (T6 – kínai verzió), de azt gondolom, akinek esze van az vagy kivár a vásárlással vagy megveszi nagyon jó áron a Roborock S50-et. A két porszívó, az S50 és az utód S6 között közel sincs akkora differencia, ami indokolná a magas árat, szóval bőven megéri még az S50-re beruházni. Illetve egy bökkenő azért akad, itt a Xiaomi VIOMI V2, ami nagyon kellemes árcédulát és a Roborock S50-nél több ponton is jobb hardvert kapott.

VIOMI V2 4

A Xiaomi VIOMI V2 is lézeres porszívó, vagyis az ismert LIDAR rendszer dolgozik benne, alul ugyan úgy egy hengerkefét és egy körkefét találunk. Van hozzá telefonos applikáció, benne egy rakat szenzor, valós időben tervezi a takarítás útvonalát, ismeri a virtuális falakat és van MOP az alján, szóval lényegében ugyanazt tudja, mint a Roborock csak éppen kicsit olcsóbban.

VIOMI V2 3

Vannak azonban különbségek is, ezek pedig a VIOMI porszívó mellett szólnak. Például nagyobb a szívóerő, 2000 helyett 2150 Pa. Jóval nagyobb a portartálya, 480 milliliter helyett 600 milliliteres. Sokkal-sokkal nagyobb a víztartálya, 140 milliliter helyett 560 milliliter folyadék fér el benne. Emellett kapunk egy külön szenzort ami a víztartályt figyeli, ilyennek a Roborockban nyoma sincs, a MOP-hoz pedig rögtön kétféle felmosót adnak, az egyik nsgy területek bő vízzel történő feltörléséhez jó, amíg a másik a feltörlés után képes a padlót szárazra is törölni.

VIOMI V2 1

Összességében az a helyzet, hogy a Xiaomi a VIOMI V2 porszívójával rendesen alá tett a Roborock S50-nek, házon belül állítva komoly kihívót. Mivel mindkét gép mögött a Xiaomi áll, így feltételezhetjük, hogy a minőségben nem lesz eltérés, viszont képességekben a VIOMI egy picit az S50 fölé nőtt. A konkrét árról még nem szóltam, most következzen ez! A gép alapára 117 938 forint lenne, amire még rájön a szállítás költsége. Pontosabban csak rá jönne, ha nem lenne a HKEU Priority Line vámmentes szállítás ingyenes, ráadásul a géphez kapunk egy kupont is, amivel tovább olcsósíthatjuk. A YFHIAOSH kuponkóddal a Xiaomi VIOMI V2 lézeres robotporszívó ára 117 9938 forint helyett csak 109 092 forint, ami ebben a kategóriában kiemelkedően jó árat jelent!

A gépet itt tudjátok megvásárolni:

Xiaomi VIOMI lézeres robotporszívó – Kuponkód: YFHIAOSH

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.