Válassza az Oldal lehetőséget

XREAL Air 2 Pro – a 75 grammos valódi okosszemüveg

XREAL Air 2 Pro – a 75 grammos valódi okosszemüveg

XREAL Air 2 Pro egy kevert valóság szemüveg Sony Micro-OLED kijelzőkkel.

XREAL Air 2 Pro – a 75 grammos valódi okosszemüveg

Már megszokhattuk (és a Sony megoldásának bemutatása óta megint gyakorivá vált), hogy egyes gyártók okosszemüvegnek akarják eladni a fülhallgatóval felszerelt napszemüvegeiket is. Ezek nyilván nem okosak, de cserében olcsók, szemben a Sony megoldásával, amiért forintban kb. másfél millát kell kifizetnünk. Az XREAL Air 2 Pro azonban valóban okos, nem csak hangszórókat, hanem kijelzőket is tartalmaz, így egy kevert valóság szemüveg. Ez röviden azt jelenti, hogy a valóságban létező világ elé vetít különböző dolgokat.

XREAL Air 2 Pro - a 75 grammos valódi okosszemüveg 1

Ez a kompakt, mindössze 75 grammos készülék hatalmas, 330 hüvelykes virtuális színháztermet varázsol elénk, amelyen keresztül élvezheti kedvenc streaming szolgáltatásainak tartalmait, mint a Netflix, a Prime Video vagy az Apple TV+. Sőt, a 3D filmeket is megtekintheti ezzel az eszközzel. A vizuális élmény páratlan: a SONY által gyártott Micro-OLED kijelzőpanelek 46 fokos látómezőt és 120 Hz-es, éles megjelenítést biztosítanak. A kijelző színhűsége tökéletes, amit a TÜV Rheinland is tanúsít. Az elektrokromatikus sötétítés háromszintű szabályozása lehetővé teszi, hogy a szemüveget beltéren és kültéren is kényelmesen használhassuk.

XREAL Air 2 Pro - a 75 grammos valódi okosszemüveg 2

A kényelem terén is kiemelkedik az XREAL Air 2 Pro. Az ultrakönnyű, mindössze 75 grammos kialakítás mellett nullnyomású orrtámasszal, puha szemüvegszárakkal és ipari első, állítható szárvégekkel biztosítja a tökéletes illeszkedést. A hangélmény sem marad el a vizuálistól. A frissített hangrendszer irányított hangvezérlési technológiával van felszerelve, amely gondoskodik a zajos környezetben is a tiszta, tömör hangzásról és a magánszférát sem veszélyezteti.

XREAL Air 2 Pro - a 75 grammos valódi okosszemüveg 3

Persze nem állítom, hogy képes ez a 75 grammos szerkezet a Sony készülékének tudását produkálni, de mégis ad valami pluszt. Ráadásul könnyű, ráadásul külsőleg is inkább egy sima napszemüvegnek, mint egy akármilyen sci-fi cuccnak tűnik. Az ára persze így sem alacsony, a BG9d4ecd kuponkóddal 223 600 forintot kell érte fizetnünk itt:

 

XREAL Air 2 Pro okosszemüveg

 

Az XREAL Air 2 Pro csomagja tartalmaz:

 • 1 db XREAL Air 2 Pro AR okosszemüveget
 • 2 db szemüveglencse
 • 1 db töltőkábelt
 • 3 db orrtámaszt
 • 1 db tisztítókendőt
 • 1 db szemüvegtokot
 • 1 db csomagolódobozt

Főbb képességek:

 • 330 hüvelykes virtuális privát színház
 • SONY Micro-OLED panelek, 46 fokos látómező, 120 Hz-es éles megjelenítés
 • 3 szintű elektrokromatikus sötétítés a különböző fényviszonyokhoz
 • Rendkívül könnyű, 75 grammos súly, nullnyomású illeszkedés
 • Frissített irányított hangtechnológia zajos környezetben is tiszta hangért

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.