Válassza az Oldal lehetőséget

10 menő Xiaomi kütyü 5 ezer forint alatt – február

10 menő Xiaomi kütyü 5 ezer forint alatt – február

A visszajelzések alapján szeretitek az olcsó Xiaomi kütyükről szóló cikkeket, így sorozatot csinálunk belőlük. Itt az első rész!

10 menő Xiaomi kütyü 5 ezer forint alatt – február

A Xiaomit nagyon szeretjük, mert “kínai” áron abszolút nyugati színvonalat képviselnek. A drága cuccaik egyenesen kivételes képességekkel rendelkeznek, de az olcsók miatt sem lehet panaszunk. A számítástechnikai perifériáktól a ruházatig mindent megtalálunk a kínálatban, így az okosotthonunktól a cipőnkig minden lehet Xiaomi.

Cikkeink között többször találkozhattatok már az olcsó, 5000 forint alatti termékek ajánlójával. Az olvasottság alapján látszik, hogy szeretitek is ezeket a dolgokat, emiatt megszületett a döntés, mostantól minden hónapban kaptok három cikket. Az egyikben a legolcsóbb, 5000 forint alatti, a másodikban a drágább, de még 20 ezer forint alatti, a legfelsőben pedig a legdrágább, legmenőbb hardverek lesznek.

Lássuk hát február menőségeit 5000 forint alatt!

Xiaomi Pocket 10000mAh Mobile Power Bank

Xiaomi Ultra thin 10000mAh Mobile Power Bank 2 2

Elsőként rögtön egy igazán hasznos eszközt ajánlunk figyelmetekbe. Ez nem a legkisebb kapacitású a sorban, lévén létezik 5000 mAh-ás változat is, ám mivel az 5000 forintos határt ez sem éri el, inkább a nagyobbat ajánljuk figyelmetekbe.

Ezeket a power bank-eket, vagy magyarul külső akkumulátorokat a a legtöbben a telefon töltésére tudják elképzelni. Ez hiba, hiszen napjainkban egyre több eszközt használhatunk 5 voltos USB csatlakozón keresztül. Tölthetünk vele kamerát, órát és tabletet, de használhatjuk akár egy LED-es asztali lámpához vagy egy Bluetooth hangszóróhoz is, ha kempingezni megyünk.

Xiaomi Ultra thin 10000mAh Mobile Power Bank 2 3

A felhasználllási terület tehát bő, leginkább csak a fantáziánk szab határt neki, hogy mire fogjuk be!

Itt megtaláljátok ~ 4850 forintért: Xiaomi Pocket 10000mAh Mobile Power Bank


Xiaomi Yeelight AC220V RGBW E27

Lesz ebben az ajánlóban néhány olyan tétel, amit kötelező lesz minden hónapban elolvasnotok! Ilyen ez az okoségő is, amit most már sok hónapja használok itthon is. Pontosabban nem is egyet, immár kettőt használok belőle, és már megrendeltem belőle a sima fehér fényűt is, mert elkezdem összerakni a saját okosotthon megoldásomat. Erről majd kaptok cikket is, de most kanyarodjunk vissza az égőhöz.

Xiaomi Yeelight 1 1

A Yeelight RGB LED-ekkel szerelt égője 16 millió színnel képes világítani, beállítását mobiltelefonunkról végezhetjük. Ehhez a Xiaomi Mi Home alkalmazását vehetjük igénybe, amin keresztül olyan finomságokat is beállíthatunk, hogy például a lámpa fénye váltson meleg fehér fényre, ha bejövő hívásom van, vagy legyen kicsit zöldes, ha SMS-t kaptam. Amit nagyon kedvelek, hogy lefekvéskor az ágyból kapcsolhatom le, és mivel minden reggel ugyan abban az időpontban kelek beállítottam, hogy meleg, és halvány fehér fénnyel kapcsoljon be, amikor az órámon megszólal az ébresztő.

Xiaomi Yeelight 4

Összességében az általam egyik legjobban kedvelt okoscucc ez, minden okosotthon építésnek az elsp lépcsője.

Itt találjátok ~ 4750 forintért: Xiaomi Yeelight RGB okoségő


Xiaomi Mi IV Hybrid Dual Drivers fülhallgató

Forduljunk most kicsit a zene felé! Nyugodtan kijelenthetem, hogy ár-teljesítmény viszonyban ez a füles a legjobb a Xiaomi kínálatából. Vezetékes, szóval töltögtni nem kell, tartalmaz mikrofont és vezérlőt is, így akár a kéznélküli telefonáláshoz is megfelelő.

Original Xiaomi Mi IV Hybrid Dual Drivers Earphones 1

Az érdekessége azonban nem ez, hanem az, hogy nem egy szokványos membrános megoldásról van szó. Ebben a fülesben egy duális megoldást találunk, így a membrán mellett egy armatura meghajtót is találunk. Ezt a megoldást előszeretettel használják például a drágább hallókészülékekbe, ebből sejthetitek, hogy a magas és középhangok területén domborít. Nagyszerű megoldás arra, hogy az énekhangot, beszédhangot torzítás nélkül közvetítse fülünkbe, de úgy hogy eközben a mély hangokért felelős membrán teljesen küklön dolgozik tőle.

Original Xiaomi Mi IV Hybrid Dual Drivers Earphones 2

Ilyen árért ilyen tudású füles nem sok van, ezt elhihetitek!

Itt találjátok ~ 4250 forintért: Xiaomi Mi IV Hybrid Dual Drivers Earphones


Xiaomi Wireless Bluetooth 4.1 Music Sport fülhallgató

Ha már zene, akkor ne is menjünk tovább! Itt van kérem a másik kedvencem, ami egy Bluetooth kapcsolattal rendelkező, kimondottan sportoláshoz kifejleszett darab. Kipróbáltam, bejött, így rendeltem is belőle, ha ideér, akkor kaptok róla egy rendes tesztet is. Addig is fogadjátok szeretettel ezt az ajánlót!

Xiaomi Wireless Bluetooth 4.1 Music Sport fülhallgató 1

Amit röviden el kell mondanom róla, hogy ultra könnyű, egyáltalán nem zavar futás közben. A Bluetooth miatt a párosítása egyszerű a telefonommal vagy a Xiaomi okosórámmal, így könnyedén el tudok magammal vinne megfelelő zenét a futáshoz. Nem okos gondot, ha esik az eső vagy megizzadunk, mert állja a vizet. Van rajta mikrofon is, így, ha a telefont is elvittük magunkkal sportolni, akkor egy könnyed gombnyomás és már beszélhetünk is.

Xiaomi Wireless Bluetooth 4.1 Music Sport fülhallgató 2

A fekete és fehér színekben kapható füles egy töltéssel 7 órányi üzemidőt kap, a készenléti ideje 280 óra, az adatátviteli távolság pedig aár tíz méter is lehet.

Sajnos ennek a fülesnek az ára egy picivel 5000 forint felett van, de gyakran látok hozzá akciót, amivel már a megjelölt határ alá is becsúszik.

Itt találod: Xiaomi Wireless Bluetooth 4.1 Music Sport


Xiaomi xiaofang Smart WiFi IP kamera

Xiaomi xiaofang Smart 1080P WiFi IP Camera European and American Version 1

Ez a kamera egy műremek. apró, funkcionális, de mégis látszik rajta, hogy igazi minőségi darab. A Xiaomi nagyon ügyes abban, hogy a nagyon egyszerű eszközöket is olyan képességekkel pakolja tele, ami miatt minden tech függő nyálképződése elindul.

Xiaomi xiaofang Smart 1080P WiFi IP Camera European and American Version 2

A Xiaomi xiaofang Smart WiFi IP kamera egyik legnagyobb előnye az ára. Mindössze 20 dollárt kérnek érte, ehhez képest pedig komoly tudással rendelkezik. Az 1/2,7 hüvelykes CMOS érzékelővel, szerelt kamera 1080p -, Full HD videót készít. Az érzékelő rekesznyílása a mérethez képest nagyon jó, f/2.0 értékkel rendelkezik, az optika látószöge 110 fok. Rendelkezik éjjellátó móddal is, ennek segítségével sötétben is képes 9 méteres távolságig értékelhető képet vagy videót készíteni. A kamerához használható alkalmazás Androidhoz és iOS-hez érhető el.

Ha érdekel a kamera itt találod: Xiaomi xiaofang Smart WiFi IP kamera (európai verzió)


 

Xiaomi Mi Magic Controller

Ebben a felsorolásban immár a harmadik olyan eszköz, amit az okosotthon építéshez lehet felhasználni. Ez lesz a következő tétel amit meg fogok rendelni. Nem azért, mert nélkülözhetetlen, hanem azért, mert annyira jópofa, hogy képtelen vagyok kihagyni az összeállításból.

Original Xiaomi Mi Magic Controller 1

Ez a kis kocka nem más, mint egy távirányító, de olyan, amin nem gombokat nyomogatsz, hanem mozgatod ide-oda. A beépített mozgásrézékelő tudni fogja, hogy csak arrébb toltad az asztalon, esetleg elfordítottad a tengelye körül 90 vagy 180 fokot, ahogy azt is, ha másik lapjára fordítod. Te pedig minden mozgásra más és más funkciókat tudsz programozni. Például ha jobbra vagy balra forgatod, akkor erősödjön vagy gyengüljön az okoségők fényereje, görgeted előre vagy hátra, akkor kapcsolja ki vagy be a TV-t. A beállíátsok sokszínűsége végtelen, csak a fantáziádat kell használnod, és a legegyszerűbb, egyben leg sokoldalúbb eszköz lesz a kezedben otthonod vezérléséhez.

Original Xiaomi Mi Magic Controller 2

Ahogy látható ez tényeleg csak egy apró fehér kocka, ami nem foglal sok helyet, nem kopnak el gombjai sem. Egyszerűen kihagyhatatlan a Xiaomi ökoszisztémából, és az ára is barátságos.

Itt találod nagyjából 1750 forintért: Xiaomi Mi Magic Controller


Xiaomi LED 240Lm minimalista zseblámpa

Van a Xiaominak egy terméke, ami kicsit elfelejtettünk. Nem nagyon esik szó róla, nem kapunk hozzá kuponkódot, kevesen ismerik, pedig elég jó kütyü ez is. Megszokhattuk már, hogy a kínai gyártó lényegében minden szegmensben megpróbál újat alkotni, meglepő lett volna, ha a zseblámpa piacra ne akartak volna betörni. Ez a mellékelt ábra alapján nem sikerült nekik.

xiaomi_led_240lm_minimalist_portable_flashlight_1.jpg

Pedig a Xiaomi lámpája sokat tud. A LED fényforrást egy 3350 mAh kapacitású akkumulátorról tudjuk meghajtani, ami akár 12 órán át is működőképes marad, de teljes fényerőn is 216 percen át használhatjuk. A lámpa fényere fokozatmentesen állítható, de képes automatikusan is csökkenteni a fényerőt, ha a lámpa működés közben túlmelegszik.

xiaomi_led_240lm_minimalist_portable_flashlight_2.jpg

 Az extrák sora ezzel még nem ér véget. A Xiaomihoz illő, letisztult külsővel rendelkező, 240 lumenes maximális fényerővel rendelkező zseblámpa a funkció gomb háromszori megnyomásakor SOS módba kapcsol, és az ismert SOS morze jelzés szerint villog. Ahogy a címben említettem, hogy a lámpa külső akkumulátorként is funkcionál. Az USB A csatlakozóba dugott kábellel összeköthetjük mobilunkkal és a nagy kapacitású akkumulátor segítségével új életet lehelhetünk lemerült testébe konnektor nélkül is.

Kerek 5000 forintért itt találod: Xiaomi LED 240Lm Minimalist Portable Flashlight


Xiaomi Men Minimalist Unique Laptop hátizsák

Ahogy azt oldalunk olvasói tudhatják, a Xiaomi nem csak telefonokat, hanem például hátizsákokat is gyárt. Egész nagy kollekciót találni ezekből a jó minőségű és nagyon olcsó zsákokból.

Xiaomi Men Minimalist Unique Laptop Backpack 1

Ez a hátizsák, vagy talán inkább táska nem sprotoláshoz készült. Sokkal inkább tudom elképzelni egy menő iskolatáskának, vagy egy kicsit lazább vezető által használt notebook táskának. Amúgy a gyártóennek is szánhatta, ha hiszünk a nevének.

A táska ránézésre a szokásos Xiaomi színvonalat és Színvilágot hozza. A nálunk járt egyik zsák nagyon megnyerte a tetszésünket és így úton van egy következő. Csodálkoznánk, ha ée az ajánlónkban szeperlő táska nem tudná azt, amit a társai, vagyis megadni a szeretett Xiaomi élményt. Ez a tatyó sok belső zsebet kapott és elég robosztus ahhoz, hogy a benne cipelt mobilgépünket megvédje.

Xiaomi Men Minimalist Unique Laptop Backpack 2

A minőséghez és az űrtartalmához képet ez is elég olcsó, nagyjából 5300 forintért vehetitek meg itt: Xiaomi Men Minimalist Unique Laptop Backpack


Xiaomi Portable Mouse

Ezt az egeret is leteszteltük már. Amíg csak képeken láttuk azt gondoltuk, hogy nagyon menő a forma, és az a tény, hogy két különböző felületen csatlakozhat a számítógépnkhöz kimondottan jó dolog.

SH109071

Pontosítsunk! Tulajdonképpen nem is csak számítógéphez kapcsolható, hanem minden olyan eszközhoz, amiben vagy Bluetooth kapcsolat vagy amibe bele tudjuk dugni a rádiós üzemmód USB csatlakkozóvall rendelkező antennáját.

Kicsi, könnyű és mutatós, így hű társunk lehet a notebook mellett a táskában vagy akár otthon a dohányzóasztalon, hogy az okosTV-n vagy az androidos TV boxon vegyük hasznát. Az ára sem veszélyes.

SH109063

Nagyjából 4400 forintért megveheted itt: Xiaomi Portable Mouse


Xiaomi Roidmi 2S Bluetooth autós töltő

Erről is találtok már cikket nálunk. Tudom, sokszor írtam már róla, de azt mondtam lesznek olyan eszközök, amiket képtelenség kihagyni egy ilyen ajánlóból. Hát ez az autós töltő pont ilyen!

SH109208

Persze teljesen egyértelmű, hogy mivel egy Xiaomi termékről beszélünk nem lehet, hogy csak egy egyszerű autós töltő legyen, és persze nem is az. Ebben a kütyüben van egy transzmitter, amivel a rá, hozzá csatlakoztatott telefonon lejátszott zenét az autó rádióján hallgathajuk. Van benne mikrofon is, így nem csak zenét hallgathatunk rajta, hanem kihangosítóként is használhatjuk. Ha ez sem elég, akkor jó tudni, hogy figyeli a tápfeszültséget is, így láthatjuk, ha az autó töltésével probléma van, vagy azt, ha az akkumulátor haldoklik.

SH109209

Igazi minden az egyben kütyü ez, ráadásul nevetségesen olcsó a tudásához képest. Minden nap használom, szeretem. A leggyakrabban feltett kérdés vele kapcsolatban, hogy a zenét milyen minőségben továbbítja. Nos, mivel a rádión keresztül megy a lejátszás pont olyn lesz a minőség is, mint egy jól fogható rádióállomásé.

Itt találod 4900 forintért: Xiaomi Roidmi 2S Bluetooth Car Charger

 


Mai ajánlónkba ennyi fért, a következő részben a kicsit drágább, 20 ezer forintos határ alá beférő kütyükből ajánlunk a figyelmetekbe. Ha lenne olyan kütyü, ami szerinted befért volna ebbe a listába, akkor kérlek a hozzászólásoknál írd meg, hogy jövő hónapban beválogathassuk!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.