Válassza az Oldal lehetőséget

2017 legmenőbb kütyüi – heten mint a gonoszok

Minden évnek megvannak a maga slágertermékei, ezek közül szemezgetünk.

Mint minden évnek, az ideinek is megvannak a legmenőbb tech kütyüi. Ez a lista természetesen szubjektív, a számomra legérdekesebb termékkörökből válogattam sok szeretettel, nektek!

Drónok

up_air_one_plus_1.jpg

Az igazán fejlett, napjainkba is piacvezető drónok közül jó néhány már a múlt év végén megjelent. Ilyen volt például a DJI Mavick Pro, ami a kinyitható karjaival már-már divatot teremtett. Igaz, nem ez a a drón volt, ami ezt a megoldást használta, ott volt például a Karma is. Napjainkra az olcsóbb modellek is megkapták azokat a képességeket, amik nagyban megkönnyítik a reptetést. GPS alapú pozicionálás, magasságtartás, egy gombos le és felszállás és követés. A fejlett képességek mellé egyre jobbak a kamerák is, ma már nem számít meglepetésnek egy FHD kamera, de a HD szinte már kötelező lett.

Drónból a kicsi, szobában történő használatra gyártottól a sok kilométeres hatótávval és a fentieknél is fejlettebb repülést segítő funkciókkal rendelkező darabig minden megtalálható, a legjobb amatőr vagy félprofi felhasználásra szánt darabok 300 ezer, de az olcsó, mégis könnyen vezethető darabok már 60 ezer forinttól elérhetőek.

Első drón cikkemet itt olvashatod: Új néven éledt fel az Up Air drónja, kipróbáltuk milyen lett

VR szemüvegek

sh109024.jpg

A VR szemüvegek tavaly karácsonykor árasztották el a piacot. Azt gondolom ez számított az áttörésnek, nagyon sok ember kóstolt bele a telefonos VR élménybe. Ennek az évnek a végére egyre alacsonyabb árakkal találkozhattunk a fejlettebb eszközök piacán is. A saját kijelzővel, giroszkóppal, iránytűvel és más szenzorokkal felszerelt, számítógépre köthető szemüvegek lassan nem számítanak már luxusnak, főleg, hogy egyre több feltörekvő kínai cég lát potenciált bennük. Jövőre jön a Microsoft kevert valósága, jönnek a hátizsákba épített gépek, amikkel olyan szabadságot élvezhetünk majd a virtuális világokban, amiről néhány éve nem is álmodhattunk. Addig is, a szemüvegre már most beruházhatsz!

Olcsó VR szemüveg cikkem: Kipróbáltuk a Xiaomi olcsó VR szemüvegét

Külső akkumulátorok

1508972228438154365.jpg

A mobilok népszerűsége nem csökken. A telefonjainkat egyre több, egyre változatosabb területeken tudjuk használni. A mobilokkal szemben emiatt egyre nagyobb igényeket támasztunk. Legyenek erősek, bírják sokáig szusszal, de mégse legyenek vastagok és kezelhetetlenül nehezek. Ugye értitek, itt most arra akarok célozni, hogy az akkumulátor technológia nehezen tudja követni az igényeinket, emiatt hiába építenek egyre nagyobb akkukat a telefonkba, hiába lesznek egyre spórolósabbak a processzorok és az Android, ha pörögni kell a CPU-nak az akku is hamar lemerül. Szerencsére napjainkban már egészen nevetséges áron kaphatunk külső akkumulátorokat, de ha igazán spórolósak vagyunk, akkor vehetünk akku házakat és akkumulátorokat külön is, így magunk állíthatjuk össze azt a külső energiacsomagot, amire szükségünk van

Ezer és egy féle kapacitású akkumulátor létezik, csak rajtad műlik, hogy melyiket választod: Ezer és egy külső akkumulátor

Szelfi kiegészítők

1508731881252292759.jpg

A szelfi örök, most már mindig velünk marad. Az utcán telefonjuknak csücsörítő fiatalok vagy akár idősebbek, a hátuk mögé mutogató japán túristák, a telefonba vihogó csajok, most már életünk részeivé váltak. Persze a gyártók figyelik mire lesz kereslet és igyekszenek kiszolgálni a felmerülő igényeket. Emiatt jelentek meg idén egyre nagyobb számban a távirányítős szelfi-botok, amiken már Bluetotth kapcsolat segít a képek elkészítésében. De vannak ennél furcsább szerkezetek is, mint például a szelfi szépítő lámpa, ami profi fényt varázsol az előlapi kamera mellé is.

Válogathatsz a rengeteg szelfi segédeszköz között: Szelfi kiegészítők sokasága

Okosmérlegek

xiaomi-mi-body-fat-smart-scale-tells-much-more-than-just-your-weight-006.jpg

Van ezekből is jó néhány, én a Xiaomi mérlegéről írtam egy cikket egy másik blogba. Sajnos nem tudom megmondani, hogy ezek a mérlegek mennyire mérnek pontosan, de az biztos, hogy olyan képességekkel rendelkeznek, amikért eddig súlyos tízezreket fizettünk. Mérik a csontsűrűséget, a testzsír arányát, az izomtömeget, a zsigeri zsír mennyiségét is, és persze nem marad ki a testünk víztartalma sem. Aztán természetesen a testtömeget is mérik, de ez talán természetes is egy mérlegtől. Összetett működésüket a mobilos programok segítik, amikkel naplózhatjuk a mérések eredményét, így kontrollálva fogyókúránkat.

Itt elolvashatod a Xiaomi okosmérlegről szóló cikkemet: Xiaomi okosmérleg az okos embereknek

Okosórák

allcall-w1-3g-smartwatch-phone-4.jpg

Okosórákat is vehetünk évek óta, de idén annyira leestek az árak, olyan erős vas került némelyik órába, amire 1-2 éve nem is gondolhattunk. Manapság már az olcsó kínai Androidos órák között sem számít meglepőnek, ha 2 GB memóriát és 16 GB háttértárat találunk egy órában, ahogy nem lepődünk meg akkor sem, ha négymagos processzor dolgozik bennük. Az általános, mindennapi használatra szánt órák mellett megjelentek a fejlett sportolást segítő szerkezetek is. Ezek általában nem néznek ki annyira jól, mint az átlag okosóra, de cserébe van bennük GPS kapcsolat és barométer is, de kapunk hőmérőt, iránytűt, szívmonitort és lépsészámlálót, sőt, a karunk mozgásából ezek az órák már azt is kitalálják, hogy éppen futunk, kerékpározunk vagy mondjuk kosárlabdázunk, és ehhez igazítják az elégetett kalória mérését.

Utcai viselet vagy sportóra, van minden és mindenféle áron, hogy mindenki megtalálja a neki kellő darabot: Több száz különféle okosóra

Okoslámpák

4.jpg

A végére hagytam még egy okoseszközt, pontosabban eszközöket, az okoslámpákat. Őszintén megmondom, évek óta szemezgetek a különböző okos otthon megoldásokkal, de eddig az évig nem tudtam rávenni magam, hogy pénzt adjak értük. Idén azonban már beruháztam egy okoslámpára és egy okoségőre, sőt, valahol úton van egy következő okoségő is. Azt hiszem ezek a szerkezetek végre tényleg értelmesen használhatóak, és amióta megvannak egyre többet nézegetem azokat a kapcsolódó eszközöket, amik egyszerűvé teszik a fényforrások használatát. Az okoségő tehát azaz eszköz lehet, ami sokunknak hozza el az áttörést, sokan tapasztaljuk meg rajtuk keresztül a modern eszközök használatának kényelmét.

Itt olvashatod egyik: Világítsunk okoségővel – Xiaomi Yeelight teszt sok titkos információval!

Itt pedig második okoslámpákról szóló cikkemet: Ezt is kipróbáltuk – Xiaomi Philips Eyecare asztali okoslámpa

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.