Válassza az Oldal lehetőséget

Hírcsokor a közeljövő Xiaomi telefonjairól

Idén év végén és jövő év elején új, szenzációs készülékek érkeznek.

xiaomi-redmi-5-640x360.jpg 

Redmi 5 és 5 Plus

Induljunk el az olcsóbb telefonoktól, már csak azért is, mert ezek néhány nap múlva piacra kerülnek. A Redmi 5 és a Redmi 5 Plus-ról többször is írtam már, de azért foglaljuk össze mire számíthatunk. A sima Redmi 5 5,7 colos, HD+ vagyis 1440 x 720 pixeles kijelzővel érkezik. A központi egység egy Snapdragon 450, ami egy A53 magokat tartalmazó, 1,8 GHz-es órajelen működő nyolcmagos processzort és Adreno 506 grafikus gyorsítót tartalmaz. A memória 2- 3- vagy 4 GB, míg a háttértár 16- 32- 64 GB lesz kiépítéstől függően.

A Plus jelzésű telefon teljesen új lesz a Xiaomi termékvonalában, előd nélküli, így aztán nem is számítottunk a jövetelére. Persze pletykák felreppentek egy titokzatos telefonról, ami 18:9-es képaránnyal és FHD+ kijlezővel érkezik, de sokáig nem tudtuk, hogy pontosan milyen mobil is lesz ez. Nos, ez a telefon a hardver tekintetében majdnem megegyezik a kisebb testvérrel, de pont a két leglényegesebb helyen rátesz egy jó nagy lapáttal. A központi egység egy erősebb Snapdragon 625 lesz, a memória és a háttértár pedig 3/32 vagy 4/64 GB. A másik nagy eltérés a már említett kijelző, ami nem csak a képátló tekintetében, hanem a felbontásban is nagyobb lesz.

Friss hír így néhány nappal a hivatalos bemutató előtt, hogy mind a két telefon négy színben lesz megvásárolható. Ezek a fekete az arany a kék és a rózsaszín. Végezetül kaptunk egy videót is, amivel a kínai piacot igyekszik majd meghódítani a gyártó.

Mi MIX 2 teljes kerámia változat

imgpsh_fullsize-9.jpg

Sokáig úgy tudtuk, hogy az MI MIX 2 két változatban jelenik majd meg. Az egyik egy “olcsó”, kerámia hátlapot, de fém keretet használó telefon lesz, emellett pedig kapunk egy drágább, erősebb és teljes kerámiaházas készüléket is. Ezek között külsőleg nem csak az a különbség, hogy van fémkeret vagy nincs, hanem az is, hogy a teljes kerámiaházas telefon fehér, míg a keretes fekete lesz.

s_63884634d5dc490587c2045a5c46d532.jpg

Egy friss hír szerint a Xiaominál úgy döntöttek, hogy a teljesen kerámiából készülő házból a fehér mellett lesz fekete verzió is. Ha így lesz, akkor ez a telefon is a Snapdragon 835-öt kapja, ami mellé 8 GB RAM-ot és 128 GB ROM-ot pakol a gyártó.

Xiaomi Mi 7, az új zászlóshajó

Jelenleg az erős telefonok közül a MIX 2 a legújabb, de ne tévedjünk el, nem ez a mobil a cég zászlóshajója. Ez még mindig az Mi 6, de már nem sokáig, hiszen jövő tavasszal érkezik az utód az Mi 7 képében.

xiaomi-mi-7-1.jpg

Az új csúcstelefonról hivatalosan megerősített információk nincsenek, de a pletykák nagy része eddig is bejött, miért ne lehetne ez most is így. A hírek szerint a központi egység egy Snapdragon 845 lesz, egy olyan SoC, ami várhatóan a Samsung Galaxy S9-ben is dolgozni fog. Kétféle kiépítésben vehetjük majd meg, az olcsóbban 6 GB RAM és 128 GB ROM lesz, a drágábban 8 GB lesz a RAM és nem kevesebb, mint 256 GB a háttértár.

xiaomi-mi-7-2-640x433.jpg

A készülék formája a modern, 18:9-es képarányt kapja, azonban nem FHD+ lesz a felbontás. A kijelző panelje nem IPS, hanem AMOLED lesz, ennek felbontása pedig 2560 x 1440 pixel lesz, ami felett Gorilla Glass 5 feszül majd. A dupla SIM-es telefonban várhatóan 3950 mAh kapacitású akkumulátor kerül.

xiaomi-mi-7-3.jpg

Az eddigi adatok alapján egy jól fejlett techmániás szájában elindul a nyálelválasztás, ha pedig a fényképezőről olvas, akkor biztos a zsebkendőért kell majd nyúlni. A telefonon három kamera lesz majd, egy elől, kettő pedig hátul. A hátsó megoldás egy egy f/1.7 rekeszértékű, dupla, két 19 megapixeles kamerából álló páros lesz, amiről azt csiripelik a verebek, hogy négyszeres optikai zoommal rendelkezik majd.

xiaomi-mi-7-4.jpg

Ha azt gondoljátok, hogy ebbe a hírbe a telefon a fenti adatok miatt került, akkor tévedtek. Ezek az infók forognak már egy ideje a neten, ám az e hírben látható renderelt képek még abszolút frissek. Ha minden igaz, akkor most láthatjuk először, milyen is lesz az új zászlóshajó.

xiaomi-mi-7-5.jpg

Addig is amíg ez a telefon megjelenik lesz tehát izgalom, három nap múlva bemutatkozik a középkategória fent említett két telefonja, a Redmi 5 és 5 Plus!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.