Válassza az Oldal lehetőséget

64 megapixelre ugorhatnak a Redmi telefonjai

64 megapixelre ugorhatnak a Redmi telefonjai

Minden jel arra mutat, hogy a Redmi mobilokban hamarosan a jelenleg elterjedt 48 megapixelesnél nagyobb felbontású szenzorokat üdvözölhetünk.

64 megapixelre ugorhatnak a Redmi telefonjai

A dologgal kapcsolatban túl sok konkrétum még nincs, de a jelek mind arra mutatnak, hogy a váltás közel van. Az biztos, hogy a 48 megapixeles szenzorok varázsa már a múltté, hiszen egyre több és egyre olcsóbb mobilban jelennek meg, elég, ha csak a Redmmii Note 7-re gondolunk. A váltás tehát már időszerű, olyannyira, hogy a verebek azt csiripelik, hogy a jövő év már a 100 megapixel feletti fényképezőkról szól majd.

64 megapixel

A napokban a Weibon, a Redmi hivatalos csatornásáj jelent meg egy kép, ami állítólag már az új 64 megapixeles szenzorral készült. Egyelőre nincs arra vonatkozó információ, hogy a szenzor melyik gyártótól érkezik majd, igaz, jelenleg csak egy ilyen megoldást, a Samsung ISOCELL GW1-et ismerjük. Ebben a pixelméret  0,8 μm és támogatja a 4 az 1-ben pixel binninget, vagyis képes 4 pixelt egyként kezelni. Ez, ahogy a 48 megapixeles szenzoroknál is azt jelenti, hogy az elkészülő kép felbontása a szenzor valós felbontásának negyede lesz, vagyis 16 megapixelesek. Egy XDA developers tag fedezte fel, hogy a MIUI kamera kódjában már megtalálhatók a 64 megabites fényképezők kezeléséhez tartozó sztringek, sőt, egy a Redmi készülékekhez tartozó vízjel is. A váltás tehát valószínűleg küszöbön áll, hamarosan még nagyobb felbontású, még részletgazdagabb fotókat készíthetünk Redmi telefonjainkkal.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.