Válassza az Oldal lehetőséget

890FXA-UD7 kontra CrossHair IV Formula, X6 1090T-vel — az AMD visszavág?

890FXA-UD7 kontra CrossHair IV Formula, X6 1090T-vel — az AMD visszavág?

 

890FXA-UD7 kontra CrossHair IV Formula, X6 1090T-vel -- az AMD visszavág? 1AMD-s konfigurációval sajnos már jó régen nem találkozhattunk szerkesztőségünkben, kárpótlásul most a gyártó legerősebb processzora érkezett meg hozzánk, készen állva arra, hogy a legjobb alaplapokkal próbáljuk ki őt.  

 

 

Alig néhány hete, hogy az Intel hatmagos processzora társaságában kipróbálhattuk az ASUS és a Gigabyte egy-egy csúcskategóriába sorolt alaplapját. A cikk túl sok meglepő eredményt nem hozott. Nem csak a processzor teljesítménye, de az alaplapok szolgáltatásainak bősége sem lepett meg minket. Persze nem azért, mert annyira kevés volt belőlük, hanem azért, mert pont olyan óriási mennyiségű beállításra találtunk a BIOS-ban, amire ennél a kategóriánál számítani lehet, és pont annyi kütyüre a nyákon, amit reméltünk.

890FXA-UD7 kontra CrossHair IV Formula, X6 1090T-vel -- az AMD visszavág? 2

A vezető gyártók megoldásairól van szó, így nem csoda az a minőség amit a – nem kevés – pénzünkért kapunk.

Azonban az élet nem csak az Intelről szól, hiszen itt van a nagy konkurens is, az AMD. A zöldek is a hatmagos processzoroknál tartanak már, így adott volt a feladat, az Intel alapú deszkák után próbáljuk ki az AMD lapkakészletre épülő megoldásokat is, sőt, a későbbiekben egy újabb cikkben vessük is össze az eredményeket.

890FXA-UD7 kontra CrossHair IV Formula, X6 1090T-vel -- az AMD visszavág? 3

Ez a cikk tehát ismét a két nagy gyártó összecsapása lesz, és nem meglepő módon most is a csúcslapokkal fogunk foglalkozni. Ez némi újdonságot bizonyára hozni fog, hiszen más lapkakészletekkel találkozunk, másrészről viszont rengeteg azonosság lesz az Intel platformmal, hiszen az ott megismert tuningosokat segítő megoldások egy része ezeken a lapokon is vissza fog köszönni. Így, mivel az Intel lapok voltak előbb a hardverek leírásakor vissza fogunk utalni az előző alaplap cikkre is.

890FXA-UD7 kontra CrossHair IV Formula, X6 1090T-vel -- az AMD visszavág? 4

 

Ebben az írásban tehát két újabb alaplappal ismerkedhettek meg, de a kép nem lenne teljes, ha nem térnénk ki egy oldal erejéig a processzorra is. Ebben a szellemben tehát a következő két oldal az lapokról, míg a negyedik a központi egységről szól majd. Ezután következhetnek a tesztek, melyek eredményét szokás szerint grafikonokon mutatjuk be. Az utolsó oldal ismét az összegzésé lesz.

Vágjunk hát bele az ismerkedésbe!