Válassza az Oldal lehetőséget

A világítás jövője, a jövő világítása – a legjobb Xiaomi Yeelight okoslámpák

A világítás jövője, a jövő világítása – a legjobb Xiaomi Yeelight okoslámpák

Erőteljes akcióval jelentkezett kedvenc áruházam, cseh raktárból kuponos áron adja az okos Yeelight lámpákat.

A világítás jövője, a jövő világítása – a legjobb Xiaomi Yeelight okoslámpák


 

Bevezető

Az utóbbi években az energiatakarékos világítás óriási fejlődésen ment át. Amikor kivezették a boltok polcairól a hagyományos, izzószálas körtéket, akkor csöppet korainak éreztem a dolgot, de mára kiderült, hogy jó döntés volt.

A LED-es lámpák jöttek, láttak és győztek, igaz, nem mindegyik, van sok olyan, amit messziről kerülök. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én továbbra is a melegfényű, az hagyományos izzókhoz hasonló színhőmérsékletű megoldásokat szeretem. Sajnos az olcsóbb égők nagy része nem ilye, amelyik pedig igen, az sem tudja a régi hangulatot visszaadni.

Emiatt fordultam idővel az okosvilágítás felé, és emiatt használunk itthon, most már jó egy tucatnyi különböző okoslámpát. Ezek a lámpák telefonról vagy távirányítóval vezérelhetők, és tetszés szerint állíthatom a fényerőt, és ami számomra talán még fontosabb, a szín hőmérsékletét.

Más fényt használok, ha vendégek jönnek, mást, ha filmet nézek a tévén, és persze megint mást, ha vacsorázik a család. Beprogramozhatom, hogy reggel, amikor kelnem kell lágy, kellemes fénnyel kapcsoljon fel automatikusan, de azt is, hogy a tűz, gyertyafény lobogását utánozza.

A lámpák természetesen beköthetők a Xiaomi okosotthon rendszerébe (én ezt használom), de nagyon sokat használhatunk Amazon Alexa vagy Google Home rendszerekkel is, így akár a hangutasításra is reagálnak. Szóval, nem csak takarékosak, nem csak kedvünkre állíthatóak, hanem valóban a jövő, legalábbis a következő 5-10 év megoldásai ezek. Aztán, hogy utána mi lesz, még találgatni sem merek, de gyanítom nem áll le a fejlődés.

Lényeges, hogy a lámpák mindegyike Wi-Fi kapcsolatot igényel az okosotthonos és/vagy a telefonon keresztüli vezérléshez!

Fontos: A cikk írásának pillanatában minden lámpa a cseh (CZ) raktárból rendelhető, de ha a készlet kifogy, akkor automatikusan másik raktárra ugrik a link. Ez jobb esetben az angol vagy spanyol raktár (UK, ES), innen is vámmentesen rendelhetünk, de a kínaiból (CN, HK) már nem. Ez utóbbi esetben választhatjátok az EU Priority Line szállítást, ezzel az eladó fizeti helyettünk a vámot és az ÁFA-t!

Lássuk a lámpákat!


 

YEELIGHT YLXD50YL 220V 50W LED mennyezeti lámpa

A világítás jövője, a jövő világítása – a legjobb Xiaomi Yeelight okoslámpák 1

Mivel alapvetően mindegyik lámpa a mennyezetre szerelhető, és mindegyiknek hasonlóak a szoftveres képességei, így leginkább a specifikációt fogom leírni hozzájuk. Aztán, mindenki vegye azt, ami neki szimpatikus ár, teljesítmény vagy méret szerint.

Ez az első lámpa 47 centiméteres körátmérővel rendelkezik, a fényt 160 RGB LED biztosítja. Ez azt jelenti, hogy mintegy 16 millió szín közül tudunk választani, természetesen a fehér árnyalataival együtt.

A színhómérséklet 2700 és 6500 Kelvin között állítható, vagyis az egészen hideg fénytől az egészen melegig bármit beállíthatunk. Ahogy a nevéből látszik, a lámpa 50 wattos, a maximális fényereje pedig 7400 lumen.

Ahogy a bevezetőben írtam, mindenféle okosotthon rendszerben használható, a fentiek, tehát az Amazon Alexa, Google Home és Xiaomi Smart Home rendszereken kívül a HomeKit ökoszisztémát is támogatja.

A lámpa ára a BGYEEGC10 kuponkóddal 29 157 forint helyett 27 623 forint, és a cseh raktárból itt tudod megvásárolni:

YEELIGHT YLXD50YL 220V 50W LED mennyezeti lámpa

 


 

Yeelight JIAOYUE YLXD05YL 480 LED mennyezeti lámpa

A világítás jövője, a jövő világítása – a legjobb Xiaomi Yeelight okoslámpák 2

Ez valami teljesen más, mint az előző, más a forma, a dizájn, és a fényerő is. A legfontosabb, hogy ez nem RGB LED-ekkel szerelt megoldás, így „csak” a fehér árnyalatait kapjuk. A csakot azért tettem macskakörömbe, mert ez is irtózatosan nagy variációs lehetőséget biztosít, csak az tudja mennyire, aki már látott ilyet élőben.

A forma modernebb, a szélek a plafon felé hajlanak, a búra pedig kis fénylő pontokkal van meghintve. A lámpa átmérője 48 centiméter, magassága 8 centi. A maximum fényerő 2200 lumen, de az igazi érdekessége, hogy a minimumnak 1,5 lument is be tudunk állítani.

A gyártó által 15-20 négyzetméterig ajánlott megoldás fénye 2700 és 6500 Kelvin között szabályozható, de nem csak telefonról, a csomagban találunk egy Bluetooth távirányítót is. Ez nagyon hasznos, és jó dolog, ezt tapasztalatból mondom.

Lényeges, és minden távirányítóval (Bluetooth) működő Yeelight lámpánál igaz, hogy Bluetooth gateway-ként is működnek, vagyis rajtuk keresztül be lehet integrálni az otthoni rendszerbe a Xiaomi Bluetooth okoseszközeit is, például a kijelzős pára és hőmérsékletmérőket!

Lényeges még, hogy kapott a világítótest IP50-es por elleni védelmet, ami azt jelenti, hogy belülről biztos nem kell maid törölgetni és a rovarok sem mennek bele.

Az ára a BGYEE4801 kuponkóddal 23 632 forint helyett 22 404 forint lesz, a szállítás ingyenes. Vásárlás itt:

Yeelight JIAOYUE YLXD05YL 480 LED mennyezeti lámpa

 


 

Yeelight YLXD42YL 480mm intelligens LED mennyezeti lámpa

A világítás jövője, a jövő világítása – a legjobb Xiaomi Yeelight okoslámpák 3

Erről a lámpáról tényleg nem tudok sokat írni, szinte minden képességében megegyezik az előzővel. 48 centis körátmérő, plafon felé hajló szegély, de a lámpaernyő teljesen fehér, nincsenek rajta a kis fénylő pöttyök.

Megegyezik a maximális fényerő, a beállítható színhőmérséklet tartománya, szóval tényleg nincs nagy különbség.

A vásárláshoz a BGYEE480UP kuponkódot használt, az ár a kuponnal 23 632 helyett 22 404 forint lesz itt:

Yeelight YLXD42YL 480mm intelligens LED mennyezeti lámpa

 


 

Yeelight JIAOYUE YLXD04YL 450 LED mennyezeti lámpa

A világítás jövője, a jövő világítása – a legjobb Xiaomi Yeelight okoslámpák 4

Ez a megoldás a kettővel ezelőttihez hasonló burát kapott, sőt, igazából minden más tulajdonságában is megegyezik azzal, kivéve a méretet. Valamivel kisebb, a körátmérő 48- helyett 45 centiméter. Szóval csak egy újabb variáció, ha valakinek fontos lenne ez a 3 centis különbség. Ehhez is jár távirányító!

Ja, persze a kisebb méret miatt az ár os alacsonyabb egy csöppet, a BGYEE45010 kuponkóddal 22 404 forint helyett 21 483 forintot kell érte fizetnünk.

Yeelight JIAOYUE YLXD04YL 450 LED mennyezeti lámpa

 


 

Yeelight C2001C550 50W kerek LED mennyezeti lámpa

A világítás jövője, a jövő világítása – a legjobb Xiaomi Yeelight okoslámpák 5

Ez a lámpa a formát tekintve a lista első darabjához hasonlít, vagyis van szegély, a bura pedig egyenes, nem hajlított. Nagyobb körátmérő, nagyobb teljesítmény, a gyártó 15-25 négyzetméter közé ajánlja.

A körátmérő ebben az esetben 55 centi, a magassága 9 centiméter. Ez is Wi-Fi-s, ez is Bluetooth-os, és ehhez is jár a távirányító! A vezérlés, a színhőmérséklet és minden más megegyezik az előző lámpákéval.

A lámpa ára a BGXYC550 kuponkóddal 30 692 helyett 29 772 forint, de sajnos, valószínűleg a nagy méret miatt a szállítás nem ingyenes.

Yeelight C2001C550 50W kerek LED mennyezeti lámpa

 


 

Yeelight XianYu C2001C450 50W

Yeelight XianYu C2001C450 50W AC220V Smart Ceiling Light Pure White Edition Bluetooth Remote APP Voice Control Intelligent Lamp Works With Mijia Homekit (Xiaomi Ecological Chain Brand)

Most jött el a pillanat, amikor tényleg nem tudok semmi okosat írni. Ez a lámpa az előző kistesója, mindössze méretben és árban van különbség. Az előző 55- ez pedig 45 centis körátmérővel rendelkezik.

Ha ezt jobbnak érzed, akkor használd a BGXYC450 kuponkódot, hogy az ár 28 544 forintról 27 623 forintra csökkenjen.

Yeelight XianYu C2001C450 50W

 


 

Yeelight XianYu C2001S500 50W plafonlámpa

Yeelight XianYu C2001S500 50W AC220V Smart Ceiling Light Pure White Edition Bluetooth Remote APP Voice Control Intelligent Lamp Works With Mijia Homekit (Xiaomi Ecological Chain Brand)

Végre valami teljesen más. Legalábbis a formát tekintve, ha Te nem vagy híve a kerek lámpáknak, akkor ezt szeretni fogod, mert szögletes. Igaz, nem teljesen, a sarkok is kerekítettek, de azért mégis teljesen más, mint az UFO lámpák.

A képességekről újat megint nem tudok írni, ez is 50 wattos, ez is 15-25 négyzetméteres szobákba lesz jó. Viszonylag nagy, 50,5 centis, a magassága pedig 10 centi. A keret teljesen fémből készült, szóval ez egy kicsit exkluzívabb darab, ha lehet ilyet mondani, egy egyszerű kinézetű lámpára.

Természetesen ehhez is van kupon, a BGXYS500 kóddal a cseh raktárból 33 762 helyett 30 692 forintért tudod megvásárolni itt:

Yeelight XianYu C2001S500 50W plafonlámpa

 


 

Yeelight ChuXin A2001C450 Star Edition 50W

Yeelight ChuXin A2001C450 Star Edition 50W AC220V Smart Ceiling Light Dimmable Bluetooth Remote APP Voice Control Quick Installation Design Works With Mijia Homekit (Xiaomi Ecological Chain Brand)

A Star Edition jelenti a kis fénylő pöttyöket, a forma ismét kerek, a szélek a plafon felé hajlanak. A körátmérő most 49,5 centiméter, vagyis ez egy kisebb lámpa, és bár ez is 50 wattos, a gyártó szerint 10-15 négyzetméteres szobákhoz lesz megfelelő.

Fontos információ, hogy ennél a szerkezetnél az Amazon Alexa és a Google home nincs említve a támogatott rendszerek között, így csak HomeKit és Xiaomi okosotthon ökoszisztémához lesz jó.

A BGCXC450 kuponkóddal 29 157 forint helyett 28 544 forint az ára itt:

Yeelight ChuXin A2001C450 Star Edition 50W

 


 

Yeelight ChuXin A2001C550 Star Edition 50W

Yeelight ChuXin A2001C550 Star Edition 50W AC220V Smart Ceiling Light Dimmable Bluetooth Remote APP Voice Control Quick Installation Design Works With Mijia Homekit (Xiaomi Ecological Chain Brand)

Ez a lámpa ismét csak méretben tér el az előzőtől, nagyobb annál, 45 helyett 55 centis. Minden más tekintetben megegyezik vele.

A BGCXC550 kuponkóddal az ára 30 692 forint az eredeti 33 762 forint helyett. Sajnos a nagy méret miatt a szállítási költséget itt nem ússzuk meg, nagyjából ezt fedezi a kuponos kedvezmény.

Yeelight ChuXin A2001C550 Star Edition 50W

 


 

Yeelight YLXD76YL 320mm 23W

Yeelight YLXD76YL 320mm 23W AC220V Smart LED Ceiling Light Adjustable Brightness Voice Intelligent Control Work With Apple Homekit

Egy kisebb, olcsóbb és hagyományos, keretes formájú lámpa ez, aminek kisebb a teljesítménye, mint az előző nagyoknak, és emiatt természetesen kisebb szobákhoz ajánlják a megvásárlását.

A körátmérő ebben az esetben csak 32 centi, de a kisebb méret a teljesítményen, fényerőn kívül más negatívummal nem jár, ehhez is kapjuk a távirányítót.

Az ára kupon nélkül 19 335 forint.

Yeelight YLXD76YL 320mm 23W

 


 

Yeelight 35W Nox

Yeelight 35W Nox Round Diamond Smart LED Ceiling Light for Home Bedroom Living Room (Xiaomi Ecosystem Product)

Az utolsó plafonlámpa egy az eddigiektől eltérő, legalábbis abban a tekintetben, hogy a teljesítménye a nagyobb 50- és a kisebb 25 wattosak közé esik (35 watt), az ára pedig ennek ellenére inkább a kicsikhez közelít. Nem csak árban, méretben is egy közepes darab, a körátmérő 40 centiméter. A gyártó 20 négyzetméterig ajánlja a vásárlást.

Képességekben, tartozékokban most sincs különbség, itt is kapjuk a távirányítót!

Az ára kupon nélkül 18 721 forint itt:

 Yeelight 35W Nox

 


 

A maradék

A cikk végére még mutatok néhány érdekesebb darabot, ezek nem plafonra szerelhető darabok, némelyikük nem is okos, de mivel itt vannak a cseh (vagy más európai raktárban)raktárban, talán érdekelni fog titeket.

  1. Okos RGB LED sor – 8899 forint
  2. Okoségő (fehér) – 4724 forint
  3. Yeelight YLDL05YL ebédlőasztallámpa – 11 047 forint
  4. Yeelight YLLD01YL okos olvasólámpa – 25 474 forint
  5. Yeelight 5W LED asztali lámpa – 3987 forint
  6. Yeelight YLCT02YL asztali lámpa vezeték nélküli telefontöltővel – 16 879 forint
  7. Yeelight YLTD01YL asztali lámpa – 12 275 forint

 

ZÁRSZÓ

A végére a szokásos dolgok! Ha szeretnél olcsón vásárolni, akkor csatlakozz Facebook csoportunkhoz, mert olyan kupon nincs, amit nem találunk meg!

KÍNÁBÓL VÁSÁRLÓK FACEBOOK CSOPORTJA

 

YouTube csatornánkon rengeteg videós teszttel, élő adással várunk, ráadásul, most mobiltelefont nyerhetsz. Iratkozz fel!

HOC TV YOUTUBE CSATORNA

 

Ne feledd, a fenti termékek, ha nem európai raktárból rendeled, akkor vámkötelesek. Ha szeretnéd, hogy a vámot az eladó fizesse meg helyetted, akkor válaszd a vámmentes EU Priority Line szállítási módot!

A poszt kereskedelmi üzenetet tartalmaz.

További hasonló tartalmak oldalunkon

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.