Válassza az Oldal lehetőséget

Xiaomi UWB technológia, az okosotthon jövője

Xiaomi UWB technológia, az okosotthon jövője
A Xiaomi okosotthon megoldásai méltán népszerűek, de azért nem ártana némi egyszerűsítés az eszközök használatában.

Xiaomi UWB technológia, az okosotthon jövője

Egy ma megjelent vadi új videóban a Xiaomi megmutatja, hogy képzeli el a jövő okosotthon szoftverét, és mit mondjak, tetszik a dolog. Az Mi Home alkalmazás jó, de ha sok eszközünk van, és miért ne lenne sok, akkor egy idő után egyre macerásabb a rengeteg kütyü kezelése. Persze van mód arra, hogy szobánként szűrjünk, és betehetünk minden szobába egy tabletet az oda tartozó eszközök vezérléséhez, de ez még mindig messze van a praktikustól.

Az alább látható videóban egy olyan új, forradalmi megoldást láthatunk, ami a GPS-hez hasonló megoldással (nem, itt nincsenek műholdak) a telefonunk látni fogja, hogy milyen eszköz felé irányítjuk, és automatikusan előugrik az adott berendezés irányítópultja.

Vagyis, ha a lámpa felé forulunk, akkor rögtön tudjuk állítani a fényerőt, a színt, ha a hangszóró felé, akkor rögtön küldhetünk rá zenét, és így tovább. Ha a Xiaomi UWB technológiája elterjed, az érzésem szerint nagyban segíteni fog a kütyük kezelésében, és olyanok számára is vonzóvá teheti az okosotthon megoldásokat, akik eddig haboztak belevágni a fejlesztésbe.

 

További Xiaomi hírek oldalunkon

forrás: Xiaomi YouTube csatorna

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.