Válassza az Oldal lehetőséget

Xiaomi hírcsokor – új telefonok és egyéb pletykák

Xiaomi hírcsokor – új telefonok és egyéb pletykák

Több érdekes hír is érkezett ma, amiket most egy picit hosszabb írásban foglalunk össze.

xiaomi mi 7 koncepcio headerEz is csak egy meg nem valósult elképzelés az Xiaomi Mi 7-ről

Xiaomi Mi 7

Már nagyon várjuk az új Xiaomi zászlóshajót és nagyon reménykedünk benne, hogy nem lesz a kijelzőn notch, vagyis a benyűló félsziget a kamerákkal, mint az iPhone X esetén. Sajnos a friss hírek is megerősítik a félelmünket, hogy hiába várunk egy újabb notch nélküli telefonra. A ma kiszivárgott híben egy digitizert, vagyis a telefon elején lévő üveglapot látjuk, ami állítólag az Mi 7 üvege. Ezen látszik a felső részen a notch. Ami jó hír, hogy az alsó sáv meglehetősen vékonyra sikerült.

mi 7Baloldalon a Xiaomi, jobb oldalon az Oppo előlapja

Az eddigi hírek szerint a Xiaomi Mi 7 Snapdragon 845-ös központi egységgel és 5,65 colos képátlójú kijelzővel érkezik, ami természetesen 18:9-es oldalarányú. Suttognak ugyanakkor egy Plus nevű verzióról is, ami teljesen ugyan olyan hardvert kap, de a kijelző 6,01 colos Smasung OLED panel lesz.

 

Xiaomi MI 6X/ Xioami A2

mi 6x 640x426

A Xiaomi A1 megjelenése kellemes “meglepetés” volt tavaly. A telefon teljesen megegyezik a Xiaomi 5X-el, a két készülék között egyetlen, ám annál nagyobb eltérést találunk. MÍg az X5-ön a Xiaomi MIUI rendszere fut, addig az A1 tiszta, “gyári” Androidot kapott. Ez azoknak volt jó hír,akik amúgy szerettek volna egy Xiaomi minőségű telefont, de nem szimpatizáltak a gyártó rendszerével.

180941xxx

A TENEE sorozatba vett egy M1804D2SE modellszámú telefont, ami a hírek szerint nem más, mint a Xiaomi 5X/A1 utódja. A készülékről sok adattal még nem szolgálhatunk, de az már biztos, hogy az elődhöz hasonlóan dupla kamerát kap majd, ahogy az is, hogy az elődtől eltérően nem 16:9-es, hanem 18:9-es lesz a kijelző, ezzel pedig, ahogy a képek is alátámasztják, csatlakozik a cég keret nélküli sorozatához. Jelenleg a kamerák számán és a kijelző oldalarányán kívül két adat vált ismertté. Az egyik, hogy az akkumulátor 3080 mAh kapacitású lesz, a külső méretek pedig 158,88 x 75,54 x 7,3 milliméter.

 

Március 27, vagyis a bemutatók napja

Azt eddig is tudtuk, hogy holnap bemutatkozik a világnak az Mi MIX sorozat új tagja, az Mi MIX 2S. Ez a telefon külsőleg szinte megegyezik a MIX 2-vel, talán a keretek lesznek még vékonyabbak. Ami viszont nagy különbség, hogy belül a Snapdragon 835 helyett már az újabb 845-ös központi egység dolgozik, így ez lesz a cég kínálatában az első, amelyik a jelenlegi legerősebb mobil lapkára épül.

mi mix 2s leak 640x380

Friss hír ugyanakkor, hogy várhatóan megismerkedhetünk a Xiaomi Blackshark néven ismert telefonjával is, ami egy játékosok számára készített mobil lesz. Természetesen, mint minden ami játékra készül, úgy ez is nagyon erős lesz, igaz az Mi MIX 2S-nél nem tud erősebb lenni, hiszen ebben is, abban is a Snapdragon 845 dolgozik majd. Az igazi kérdés a külső lesz, eddig nem láttam a telefonról hihető képet.

Xiaomi Mi MIX 2S Snapdragon 845

Még egy bemutatóra várhatunk, debütálni fog egy új otthoni intelligens hangszóró is. A Xiaomi kínálatában már most is találunk egy AI speakert, de ezt teljesen felesleges lenne megvennünk, mert Kínán kívül csak erős kötöttséggel használható. Az új speaker kisebb lesz, de a hírek szerint a hardver nem változik jelentősen. A kisebb méret viszont kisebb hangszórókat is jelent, ami biztos nem tesz majd jót a hang minőségének. Persze mi nem erre leszünk leginkább kíváncsaik, hanem arra, hogy használhatóvá teszik-e például a Google helyalapó szolgáltatásaival.

 

Új Xiaomi fülhallgató

Xiaomi Noise cancellation headphone b 640x434

Új anyagok és rendkívüli hang. Ezzel jelent meg a az új füles plakátja március 23-án. Azt, hogy a füles milyen árkategóriába érkezik még nem tudjuk, ahogy azt sem, hogy pontosan mit jelent az új anyagok használata. A második képen egy membrán és egy porcelán tányér látszik, így elképzelhető, hogy a membrán anyaga változik majd. Az így még bizonytalan, hogy az új fülhallgató dual drive-os lesz vagy marad a hagyományos, de új anyagból készülő membrános megoldás.

Xiaomi headphone

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.