Válassza az Oldal lehetőséget

A Xiaomi Mibro Earbuds 2 füles sokat ígér és meglepően olcsó

A Xiaomi Mibro Earbuds 2 füles sokat ígér és meglepően olcsó

Derült égből villámcsapás 6100 forintért.

A Xiaomi Mibro Earbuds 2 füles sokat ígér és meglepően olcsó

Mibro márkajelzés alatt eddig leginkább olcsó trackereket, okoskarkötőket, órákat láthattunk. Ezek nem voltak kiemelkedően jó darabok, de olcsók voltak, és az értük kért pénzhez képest remek anyagokat, jó összeszerelési minőséget és használható funkciókat kaptak. Szóval kelendő termékek voltak, és azt gondolom, aki ilyet vett, az többnyire elégedett is lehetett a szerzeményével.

A Xiaomi Mibro Earbuds 2 füles sokat ígér és meglepően olcsó 2

Első ránézésre a Mibro fülese is ezt a trendet fogja folytatni, de ha jobban megnézzük a műszaki adatokat, akkor eléggé meglepődhetünk. Olyan képességeket ígérnek, amik ezen az árszinten lényegében elérhetetlenek voltak eddig. Ha nem Mibro lenne, akkor azt mondanám, hogy kerüljük el messzire, de így azért van rá remény, hogy a leírtak igazak.

A Xiaomi Mibro Earbuds 2 füles sokat ígér és meglepően olcsó 3

De mire is gondolok pontosan? Kezdjük például azzal, hogy 25 óra az akkumulátoros üzemidő. Ebből maga a fülhallgató, a töltődobozt nem számolva 6,5 órát tud egy töltéssel, ami kiemelkedő érték. Csak viszonyításképp, a legutóbb tesztelt 1More füles 40+ ezer forintért tud 7 órát. Aztán ott a Bluetooth, amiből a legújabb 5.3-as verzió került a fülhallgatóba. Ez sem szokványos, ezen az árszinten még mindig a Bluetooth 5.0 vagy 5.1 a megszokott.

A Xiaomi Mibro Earbuds 2 füles sokat ígér és meglepően olcsó 4

A Xiaomi Mibro Earbuds 2 füles tud zajcsökkentést is, mégpedig az ENC-nek, vagyis Electronic Noise Cancellation-nak nevezett eljárást. Ez egy elektronikus zajcsökkentés, ami a fülkagylóba vagy a hallójáratba helyzett mikrofonnal figyeli a fülbe jutó zajt, azt “megfordítja”, felerősíti, ezzel pedig kvázi kioltja a fülbe beszűrődő zajokat. A gyári adatok szerint ez az eljárás mesterséges intelligenciával van megtámogatva.

A Xiaomi Mibro Earbuds 2 füles sokat ígér és meglepően olcsó 5

A füles vezérlése természetesen érintésérzékeny felületen át valósul meg. A hangért egy a kategóriában szokatlan méretű, 13 milliméteres körátmérővel rendelkező membrán biztosítja.

Összességéebn nyugodtan ki merem jelenteni, hogy a leírt képességek terén ez füles bőven kiemelkedik a belépőszintből, ahova pedig a 6100 forintos ára predesztinálja. Jelenleg csak kaníi raktárból lehet megvásárolni, de a Gshoppernél az onnan vásárolt termékek is vámmentesen szoktak érkezni. Ha mégis fenn akad a vizsgálaton az sem túl nagy baj, hiszen elég csekély értékű dologról van szó.

Vásárlás az alábbi hivatkozásról a  A440A6AF0F18 kuponkóddal:

 

Xiaomi Mibro Earbuds 2

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.