Válassza az Oldal lehetőséget

A Xiaominál nem ismerik a mondást: Aki szelet vet, vihart arat

A Xiaominál nem ismerik a mondást: Aki szelet vet, vihart arat

Legújabb ventilátoruk alaposan megkavarja a szoba levegőjét.

A Xiaominál nem ismerik a mondást: Aki szelet vet, vihart arat

Előfordult már nem is egyszer, hogy úgy éreztem, bármilyen jók is a Xiaomi termékei, kicsit túltolták a marketinget. Az új ventilátornál is érezni kicsit az izzadságszagot, a marketingesek erősen megízzadhattak, hogy mit találjanak ki, ami miatt tőlük fogunk aranyáron szobai légkergetőt venni. Nem mondom, hogy rossz a cucc, – ezt mindjárt meglátjátok Ti is – de azért azt a tényt, hogy kézzel arrébb lehet rakni komoly fícsőrnek feltüntetni elég nagy arcátlanság.

Vertical Large Air Volume Air circulation Fan from Xiaomi Youpin 2

Na, lendüljünk túl ezen az apróságon, nézzük mit tud az új ventilátor! Először is jól néz ki. Ez mondjuk a Xiaomitól már szinte elvárható, most is ötösre oldották meg a feladatot. A lényegi rész, a ventilátor és annak háza meglehetősen futurisztikusra sikerült. Már-már azt gondolnánk, hogy valami nagy trükköt rejtettek el itt, de nem, ez tényleg csak egy ventilátorház. Ami pici csavar van a dologban, hogy a lapát feletti furcsa kiképzésű rács megforgatja a kiáramló levegőt, ami így a szoba túlsó felében is légmozgásnak érezhető. Ha hiszünk a gyártónak, akkor nyolc méteres távolságig hatásos a szerkezet.

Vertical Large Air Volume Air circulation Fan from Xiaomi Youpin 3

A ventilátor persze nem csak ettől jó, hanem attól is, hogy a nagyteljesítményű motort hatékony lapátokat hajt meg. Emiatt a gyári adatok szerint az 1430 fordulat per perc sebességgel forgó  venti 250 méter/perces szélsebességet képes előidézni, ezáltal akár egy 24 négyzetméteres helyiség hűtését is megoldja. Ez így már kezd jól hangzani ugye? Nagyon jó még, hogy a hagyományos szobai ventilátoroktól eltérően nem csak jobb-balra forog a fej, hanem felfelé is, így hatékonyan szellőzteti a szobát, kicsit olyan érzetet keltve, mintha a szabadban lennénk, és a szellő borzolná a fürtjeinket, vagy ha nincs hajad, akkor a szemöldöködet. Kapunk hozzá táviráyítót is, hogy a szoba másik sarkából is vezérelhessük, sőt, akár nyolc órára előre is programozhatjuk a működést.

Vertical Large Air Volume Air circulation Fan from Xiaomi Youpin 4

Nos, a helyzet az, hogy ez a ventilátor tényleg nagyon jónak tűnik, más kérdés, hogy megkérik az árát is. Jelenleg 176 dollárt, vagyis hozzávetőleg 50 ezer forintot kell érte fizetnünk. Nem tudod megállni és meg szeretnéd vanni, akkor kattints IDE, de ígérd meg, hogy nekünk is elmeséled milyen élmény a lengedező szobai szélben élni!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.