Válassza az Oldal lehetőséget

Arctic – ha egy cég arcot keres

Arctic – ha egy cég arcot keres

Eltelt már jó néhány hónap azóta, hogy rácsodálkoztunk az Arctic játékkonzoljára. Azután jöttek fejhallgatók, hangfalak meg egyéb furcsaságok. Persze nem a termékek furcsaságok, hanem az a tény, hogy ezt a hűtések szakértőjének ismert Arctic Cooling szállítja.

arctic_logo

Eleve itt az a probléma, hogy ez a cég már nem az a cég. Pontosabban az, maradt ugyanaz a svájci vállalat, ám idő közben rájöttek, hogy csak hűtések gyártásából nem fognak talpon maradni. Valószínűleg igazuk volt. A PC, a hagyományos értelemben vett asztali számítógép egyre több teret veszt az új jövevényekkel szemben. Nem elég, hogy a note- majd netbookok elvitték a piac jó nagy darabját, napjainkra itt vannak a különböző célhardverek, amikkel például a teljes HTPC (házi-mozi) szegmes kiváltható.

arctic_slogan

Alig néhány éve még azon törtük a fejünket, hogy milyen Silverstone házba építsünk HTPC-t, most meg azon törhetjük, hogy melyik mini-PC-t vegyük meg erre a célra. Igen, úgy kompletten az egész gépet, sokszor előtelepített operációs rendszerrel. Aztán ott vannak a nettopok, az all in one gépek, meg ráadásként megkaptuk a nyakunkba az okostelefonok meg tabletek garmadáját, amin már nem is asztali operációs rendszer fut.

SH105951

Emigyen, a fentiek tükrében nem tűnik eretnek gondolatnak azt vallani, hogy a PC, a PC ipar a mostani, pontosabban az elmúlt évtizedekben ismert formájában haldoklik. A teljes elmúlás egyelőre még messze van, hiszen akik a legfrissebb grafikai műremekekkel akarnak játszani, azoknak még nincs alternatíva, így a hardcore játékosok egyelőre maradnak PC vonalon, ám ez a közösség nem fog eltartani egyetlen gyártót sem.

A svájciak időben léptek. Megtartották a megszokott hűtős portfóliót, ám mellé felvettek még néhány termékkört. Ezeket futjuk át a következő oldalon.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.