Válassza az Oldal lehetőséget

ASUS Eee PC 1004DN – luxus kicsiben

Másfél éve indult útjára az azóta őrületté váló, majd szépen lassan lecsengő láncreakció az ASUS Eee PC-jét illetően. A kis masina új kategóriát határozott meg, innentől kezdve beszélhetünk netbookokról. E mini PC-k leginkább méretükkel hódítanak, no meg csekély tömegükkel – és ez a két tulajdonság már elegendő is a kiváló hordozhatósághoz.

ASUS Eee PC 1004DN - luxus kicsiben 1

Az első szériákat elkapkodták a vásárlók, sőt, az a furcsa helyzet állt elő, hogy a gyártó egyszerűen nem tudott annyi példányt szállítani egyes régiókba, mint amennyit a türelmetlen felhasználók megkívántak volna. Pedig az első modellek még csak 7″-es kijelzővel bírtak, és központi egységük sem volt túl veretesnek mondható (Celeron).

ASUS Eee PC 1004DN - luxus kicsiben 2
A kezdetek…

Persze a 200-250 dolláros ár is álom maradt, az árcédulán e számok duplájára kellett számítanunk. Aztán megérkezett a generációváltás 8,9″-es TFT-vel szerelt példányok képében, és persze amellett se menjünk el szótlanul, hogy egyre több konkurens márka jött ki saját megoldásával. Az ASUS-nak lépnie kellett, és a jól bevált taktikát választotta: még többet belezsúfolni a kicsiny masinába. E politika szellemében megjelentek a 10″-es Eee PC-k, melyek jelenleg a kategória csúcsának tekintendők.

ASUS Eee PC 1004DN - luxus kicsiben 3

Középmezőny

Szerkesztőségünkbe egy vadonatúj modell érkezett, mely egyértelműen a prémium kategóriába sorolandó; ismerkedjünk meg vele közelebbről!

A szerzőről