Válassza az Oldal lehetőséget

ASUS B53F: Elegancia mesterfokon

 

Ahogy azt megszokhattuk, az ASUS ismét egy különleges notebookkal lepett meg minket. Járt már nálunk autó ihlette szupergyors gép és aprócska, de sebes laptop, ugyanakkor láthattunk formás, átlagos masinát is. A sort ezúttal is érdekességgel folytatjuk, egy fémházas, minden földi jóval felszerelt üzleti számítógép került kezeink közé. Ilyen esetben a gyártók nem a grafikus teljesítményre helyezik hangsúlyt, sokkal fontosabb hardvereink és adataink biztonsága, azaz a csúcsminőség. Ezeket a szempontokat figyelembe véve, azt kell mondanom, az ASUS B53F a tökéletességre törekszik.

ASUS B53F: Elegancia mesterfokon 1

Azonban a játékokhoz, iszonyatos órajelekhez szokott olvasótáborunk érdeklődősét miért is keltené fel a készülék, illetve a róla szóló cikk? Egyrészt, mert kapható dedikált grafikus kártyával is a B53. Másrészt eljön mindenki életében az az időszak, amikor tanulmányai végére ér és bizony nagyon jól jön egy minden hájjal megkent notebook a háznál. Nem utolsó sorban pedig az elmúlt bő egy év notebookos tapasztalatát összegezzük most. Átfogó képet kapunk a kapható processzor kínálatról, hiszen járt nálunk Core 2 Duo, Core 2 Quad, Core i7 M, Core i7 QM és most egy Core i5 tette tiszteletét nálunk. Gyakorlatilag a -Core i3-on kívül- minden Inteles szériából láthatunk példát, az eredményeket össze tudjuk hasonlítani, vásárlás előtt az árcédulák fejében eldönthetjük megér-e plusz pár ezret egy jobb processzor, vagy sem.

A videokártyák esetén sokkal árnyaltabb a helyzet, hiszen kismillió verzió létezik, szinte lehetetlenség mindet összehasonlítani, de röviden áttekintjük mire képes az integrált megoldás dedikált ellenfelekkel szemben. Az ok egyszerű: gyakran súlyos tízezrekkel kell többet fizetni egy jobb VGA-ért, azonban sokan nem is használják ki azt.  Nincsenek tisztában azza, mire képes ma egy Intel GMA vezérlő, pedig könnyen elképzelhető, hogy az is képes igényeik kielégítésére.

A folytatásban lássuk hát, a sok kis apróság, miként alkot egy tökéletes egészet a B53F esetén.

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.