Válassza az Oldal lehetőséget

ASUS K70IO teszt – notebook igényeseknek

Az ASUS az utóbbi néhány évben gőzerővel feküdt rá a hordozható gépek fejlesztésére, és valljuk be jól tették. Talán mindenki emlékszik még arra, hogy néhány évvel ezelőtt hozzá értők azt jósolták, az asztali gépek rovására a hordozható gépek eladásai fognak előre törni. Nagy jóstehetség nem kellett, és gyaníthatóan a kristálygömb sem kopott sokat, hiszen látható volt, hogy a hordozható masinák teljesítménye vészesen közelít az átlagos asztali PC teljesítményéhez.

ASUS K70IO teszt – notebook igényeseknek 1

Igaz, az áruk még mindig magasabb azoknál – hasonló teljesítményt nézve — , ám a hordozható gépek rengeteg előnnyel rendelkeznek, ha mást nem is nézünk csak azt, hogy hordozhatók. Persze emellett említhetjük, hogy halkak, és azt is, hogy kisebb helyen elférnek.

ASUS K70IO teszt – notebook igényeseknek 2

Nos, az ASUS jókor volt jó helyen, és időben sikerült elkapniuk a növekvő hullámot, aminek hátán lovagolva mostanában egyre sűrűbben mutatnak be új gépeket. Ha ez nem lenne elég, akkor érdemes azt is megemlíteni, hogy nevükhöz fűződik egy új kategória elterjesztése, névleg a Netbook fogalma. Ezekről az apró – mostanában egyre kevésbé apró – gépekről sokat írtunk már, született jó néhány cikk is, melynek címében az EeePC név szerepel.

ASUS K70IO teszt – notebook igényeseknek 3 ASUS K70IO teszt – notebook igényeseknek 4

Most azonban nem a legkisebbekről ejtünk szót. Az ASUS K70IO személyében a középkategória egyik bajnoka érkezett hozzánk. Reméljük, hogy az ASUS munkatársai nem sértődnek meg, hogy gépüket nem a felső kategóriába soroljuk, de kénytelenek vagyunk így tenni. Ennek oka pedig nem más, mint a készülék ára (egyelőre nem szeretnénk lelőni a poént, a cikk végén megtalálható), hiszen a teljesítménye, képességei alapján a felsőkategóriás termékek felé kacsintgat.

Úgy gondolom a bevezetőből ennyi elég lesz, remélem mindenkinek sikerült az érdeklődését annyira felkelteni, hogy érdemesnek tartják a következő oldalakat az olvasásra. 

A szerzőről