Válassza az Oldal lehetőséget

Bemutatjuk: USB 3.0 reloaded

 

Új cikk struktúránk első gyümölcse ez az írás, így most az egyszer nem a termékekre, hanem erre a tényre pazarlok néhány mondatot. Mostantól hivatalosan is – mert néha azért volt hasonló terjedelmű írásunk – két féle cikkel találkozhattok oldalainkon. Az egyik a „Bemutatjuk”-kal kezdődő írások sora, ahol felesleges szájtépés nélkül, maximálisan lényegre törőbb módon igyekszünk majd termékeket bemutatni olyan fogyasztható formában, hogy az írás gyorsan átfutható, megérthető legyen, de a lényeges dolgok, mint például a mérések sem hiányozzanak belőle.

Bemutatjuk: USB 3.0 reloaded 1

A másik cikkfajta a megszokott sok oldalas teszt-bemutató lesz. Ilyen írást akkor készítünk, ha teljesen új technológiát hozó termékről írunk, olyanról, amiről oldalunkon még nem esett szó. Ebben az esetben a termék bemutatása és mérése mellett technológia bemutatót is találtok majd.

Nos, most következhetnek a termékek! Mivel az USB 3.0-ról már többször írtunk így a bemutatásra és a tesztekre szorítkozunk.

A leglényegesebb, hogy két olyan gyártó új termékeivel foglalkozunk, akik neve közel sem ismeretlen előttünk. Az egyik a Chieftec, a másik pedig a ViPowER, melyről az utóbbi időben kevesebb szó esett. Ennek oka, hogy ők leginkább a belső rack megoldásaik miatt voltak itthon ismertek, ám mivel azok népszerűsége megcsappant kicsit, eltűnt a gyártó is. Úgy tűnik, hogy most, az USB 3.0 kapcsán igyekeznek a fonalat még időben felvenni, és új termék kínálattal jelentkeznek.

Bemutatjuk: USB 3.0 reloaded 2 

Hozzánk most ettől a két gyártótól külső adattárolók, pontosabban házak érkeztek, melyekbe magunknak kell a merevlemezt megvenni. Ez bár kicsit több feladattal jár, mint a merevlemezzel szerelt egységek, ezt azonban a háttértár megválasztásának szabadsága bőven kárpótolja.

Az egységeket a beléjük építhető merevlemez mérete miatt soroljuk két osztályba. Az igazán hordozhatók 2,5-, míg az asztali változatok 3,5 colos háttértárat fogadnak. Itt rögtön le is írjuk, hogy a hordozható egységeket nem fogjuk mérni, mivel a mai napig nincs olyan kisméretű merevlemez, ami sebességben megfelelő lenne egy USB 3.0-ás tokba.

Bemutatjuk: USB 3.0 reloaded 3

Az egységek mindegyike közös abban, hogy azon túl, hogy USB 3.0 felületen a számítógéphez lehet kötni őket nem tartalmaznak extrát. A különbséget a külső jelenti, esetleg a működést jelző fényforrás színe.

Bemutatjuk: USB 3.0 reloaded 4 Bemutatjuk: USB 3.0 reloaded 5

A sorból egyetlen termék lóg ki, az viszont jelentősen. Ez nem más, mint a ViPowER dokkolója, melybe nem kell a háttértárat belecsavarozni, éppen elég belecsúsztatni, hogy olvashassuk róla az adatokat. Ennek a terméknek egy irodában nincs is sok értelme, de egy számítógépszervizben, vagy otthon egy igazi kockának vagy tuningosnak nagyon jól jöhet.

Lássuk a termékeket részletesebben, mérésekkel együtt!

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.