Válassza az Oldal lehetőséget

Bemutatjuk – Xiaomi Roidmi Eve Plus önürítő robotporszívó

Bemutatjuk – Xiaomi Roidmi Eve Plus önürítő robotporszívó

Hazai kétéves garanciával kapjuk a csúcsporszívót.

Bemutatjuk – Xiaomi Roidmi Eve Plus önürítő robotporszívó


 

Bevezető

A Roidmi, ahogy azt sokan bizonyára jól tudják, a Xiaomi égisze alatt tevékenykedik. A gyártó eleinte az autós kiegészítői miatt vált ismerté, de az utóbbi időben az állóporszívó frontot is megvetették a lábukat.

Bemutatjuk - Xiaomi Roidmi Eve Plus önürítő robotporszívó 1

Valószínűleg sokakat ért meglepetésként, hogy a gyártó tavaly a robotporszívók területére is bemerészkedett, az pedig még meglepőbb, hogy ezt rögtön a csúcskategóriában lépték meg.

Bemutatjuk - Xiaomi Roidmi Eve Plus önürítő robotporszívó 2

Manapság a robotporszívók csúcsát az önürítős gépek adják. Ezek, ahogy a nevük is mutatja, képesek arra, hogy akár hetekig is elporszívózgassák a lakásunkat úgy, hogy nekünk bármi dolgunk lenne velük. Ha a takarítás programozva, akkor elegendő néhány hetente a dokkolóban lévő porzsákot ürítenünk, más dolgunk nincs.


 

Mitől plusz a Xiaomi Roidmi Eve Plus?

A gépben vannak pluszos és teljesen átlagos képességek is, szóval azt mondhatjuk, hogy az igazi plusz ebben az esetben a dokkoló lesz. Ez lényegében egy második porszívó, ami képes a robotból kiszippanti az összegyűlt koszt. A dokkolóban lévő papírporzsák kapacitása 3 liter, szóval ebbe bőven fog férni a szemétből! A dokkoló kapcsán nagyon jót tesz a dizájnnak, és persze nagyon hasznos is a nagyméretű LED kijelző az előlapon.

Bemutatjuk - Xiaomi Roidmi Eve Plus önürítő robotporszívó 3

A plusz sorban tüntethetjük még fel, hogy a gép, érdekes módon két dobozba csomagolva érkezik hozzánk. Külön karton rejti a porszívót, egy másik a dokkolót. A két doboznak talán az egyik újabb, pluszként értékelhető dolog az oka. Ez pedig nem más, mint a rengeteg tartozék!

Bemutatjuk - Xiaomi Roidmi Eve Plus önürítő robotporszívó 4

Egy időben teljesen normális volt, hogy egy robotporszívó mellé kapunk legalább egy plusz HEPA filtert, esetleg egy körkefét, azonban előfordulnak olyan gyártók, akik ezeket is kispórolják a dobozból. A ROIDMI ezzel szemben úgy döntött, hogy ad egy kellemes indulócsomagot, hogy egy ideig ne kelljen a tartozékokkal foglalkoznunk.

Bemutatjuk - Xiaomi Roidmi Eve Plus önürítő robotporszívó 5

A dobozban a vásárló találni fog két HEPA filtert, 5 porzsákot a dokkolóhoz és 20 darab cserélhető párnát a felmosóhoz, amik egy átlagos lakást feltételezve, akár fél évre elegendő fogyóeszközt jelentenek.


 

Mik azok a tulajdonságok, amik szokványosnak mondhatók?

Bemutatjuk - Xiaomi Roidmi Eve Plus önürítő robotporszívó 6

A gép lézeres egységet kapott a lakás feltérképezéséhez, ez manapság már az alsóbb kategóriákban is megjelent, szóval eljön az idő, amikor már senki nem fog rácsodálkozni egy lövegtoronyra a porszívó tetején.

Bemutatjuk - Xiaomi Roidmi Eve Plus önürítő robotporszívó 7

Szenzorokból sem találunk igazán különlegeset, egy kivételével. A szokásos infraszenzorok vannak az oldalsó távolság méréséhez, a lépcső detektálásához, és a porszívó elején ott az ütközésérzékelő is. Ami mostanában nem túl megszokott (nem is értem miért), az a beszorulás ellen védő szenzor, ami érzékeli, ha a gépet valami lenyomja a földre. Ez is pluszok közé számítható.

Átlagosnak mondható még az akkumulátor (5200 mAh), a szívási erősség (2700 Pa), a víz- és a portartály kapacitása (250/300 milliliter), és az is, hogy a gép természetesen integrálható az Mi Home kezelőfelület alá a többi Xiaomi okoseszköz mellé. Nem jelent újdonságot a kétcentis küszöbmászó képesség sem, de az, hogy nem egy, hanem két körkefe dolgozik a gép hasán már ismét pluszként értékelhető.

Bemutatjuk - Xiaomi Roidmi Eve Plus önürítő robotporszívó 8

A zajszint 75 decibel alatti még maximális fordulaton is, egy töltéssel pedig akár 250 négyzetméter kitakarítása is elérhető.

A működés és a szoftveres képességek terén sem találunk őrült nagy újdonságokat, azonban a gép tesztelői kivétel nélkül dicsérik az Mi Home applikáció alatt elérhető felület összeszedettségét. Ez egy igen fontos szempont a gép kiválasztásánál, hiszen jó eséllyel innen fogjuk a robotot vezérelni, és bizony bele lehet futni egy-egy elfuserált alkalmazásba.

A porszívó szoftveres tudása tehát a megszokott, a kategóriától nagyjából elvárható szintet képviseli.

Természetesen el tud menteni több térképet, ezeket a térképeket pedig akár a ház különböző szintjeihez is rendelhetjük. A takarítást elindíthatjuk az egész lakásra, de választhatunk ki helyiségeket is erre. Van intenzív takarítás, ilyenkor kétszer porszívózza át a kijelölt szobákat.

Bemutatjuk - Xiaomi Roidmi Eve Plus önürítő robotporszívó 9

Természetesen kapunk virtuális falakat, vannak no go zónák, és jelölhetünk ki kisebb területeket is intenzív takarításra. A gépben van automatikus szőnyegérzékelés is, ha ezt bekapcsoljuk, akkor szőnyegre érve automatikusan a maximumra emeli a fordulatszámot.

Ami itt pluszként értékelhető, azaz önürítő funkció programozása. Alapértelmezetten ez minden alkalommal megtörténik, ahogy a gép a dokkolóhoz csatlakozik, azonban ezen változtathatunk. Akár ki is kapcsolhatjuk az önürítést (mondjuk ennek sok értelme nincs), de sokkal hasznosabb, hogy beállíthatjuk azt is, hogy csak több dokkolásonkért egyszer szippantsa ki a port a külső porzsákba.

Bemutatjuk - Xiaomi Roidmi Eve Plus önürítő robotporszívó 10

Ennek kisebb lakásokban lehet jelentősége, ahol felesleges minden egyes dokkoláskor elindítani a dokkolóban lévő porszívót.

A végére maradt a felmosás, ami ennél a gépnél is feltörlés inkább. Nem gond ez, csak jó tudni, hogy a leszáradt szörpöt nem fogja felsikálni. Viszont, a porszívózás után, a padlón maradó nagyon finom porréteget eltünteti, így szépen csillog majd a padlónk a használata után.

Bemutatjuk - Xiaomi Roidmi Eve Plus önürítő robotporszívó 11

Nem szóltam még a külsőről, ami ugyancsak átlagos, bár, nekem kimondottan bejön a fehér műanyagon a nagyobb méretű fekete betét és az ehhez illeszkedő, a tetőn körbefutó fekete vonal is.

Az anyagok és az összeszerelés minősége megfelel annak, amit a Xiaomitól már évek óta megszokhattunk, vagyis simán kifogástalan.

Bemutatjuk - Xiaomi Roidmi Eve Plus önürítő robotporszívó 12

A géppel kapcsolatban összeszedtem a Facebook csoportunk tapasztalatait. Eszerint az alapvető funkciókkal nincs probléma, a dokkoló is jól működik. Az egyetlen, amire kényes a masina, hogy olyan „lakhelyet” kell biztosítani neki, ahol van tér előtte is, mellette is, mert máskülönben hajlamos belezavarodni a dokkolásba.


 

Összegzés

Úgy gondolom a végére érve, most már Ti is belőhettétek, hogy mit tud a szerkezet (sokat), hogy néz ki (jól) és milyen érdekesebb képességei vannak. A bemutató apropóját az adta, hogy a Roidmi EVE Plus hazai áruházból is megvásárolható már, igaz kicsit drágábban, mint külföldről, de cserébe megkapjuk a hazai szerviztámogatást, a két év teljes körű garanciát és az 5 év garanciát a porszívó motorjára.

Bemutatjuk - Xiaomi Roidmi Eve Plus önürítő robotporszívó 13

Szóval, ha érdekel a gép, akkor az alábbi hivatkozásra kattintva magad is megtalálod:

Roidmi Eve Plus

 

A gyártó hivatalos termékoldalát itt találod:

Roidmi Eve Plus – Roidmi.com

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.