Válassza az Oldal lehetőséget

Lehet még eggyel több? – 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt

Lehet még eggyel több? – 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt

A 1More a kínai fülhallgatok felső kategóriája, ez pedig a legújabb fülbe dugós fülesük.

Lehet még eggyel több? – 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt


 

Bevezető

A piacot elárasztották a kínai fülesek, se szeri, se száma a rengeteg gyártónak. Vannak köztük jobbak, vannak rosszabbak, vannak akik klónokat gyártanak, ám 1More-ból csak egy van. A név ebben az esetben kötelet, hiszen a 1 more, vagyis még egy, vagy még inkább még egyel több név egyben egy komoly vállalás is. Többnek, jobbnak lenni, mint a többiek.

Lehet még eggyel több? - 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt 1

Szerencsére a missziót többnyire sikerül a cégnek teljesíteni. Én még nem találkoztam olyan termékükkel, ami nem a legjobbakkal tudtam volna emlegetni. A felhasznált anyagok, az ütős dizájn és végül, de persze nem utolsó sorban a remek hangzás mindig meg volt.

A jelen tesztben szereplő füles is megfelel a fent leírtaknak, legalábbis többségében.


 

Csomagolás, tartozékok, külső

Az, hogy a termék csomagolása elsőosztályú nem nagy etvasz, már az egyel alacsonyabb kategóriában is megszokott a vonzó karton, a nyálcsorgató belső. A mágneses fedelet felnyitva elsőnek a fedlap belső felének grafikája ejti rabul a tekintetet, eszméletlenül menő és egyben elegáns az egész.

A dobozban rögtön megtaláljuk a fülest a töltődobozában, alatta a kisebb dobozban egy töltőkábelt, különböző méretű füldugókat és egy kis szütyőt találunk, amiben hurcolhatjuk a töltődobozt.

Lehet még eggyel több? - 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt 2

Van még egy leírás, egy matrica és egy QR kódos papiros, amin a kód nem a füleshez járó applikációhoz visz (azt a leírás első oldalán találjuk), hanem a termék eredetiségét ellenőrizhetjük a segítségével.

Alig vártam, hogy túljussak a tartozékokon és felnyithassam a töltődoboz tetejét. A füles hozzám kék színben érkezett, ami talán a legszebb a három megvásárolható kivitel közül, a kék mellett ugyanis fekete és fehér érhető el.

Szóval a doboz és a füles is kék, ami nagyon bejön, de a fülhallgató formája számomra egy picit csalódás. Félreértés ne essék, nincs vele semmi komoly probléma, ez teljesen szubjektív dolog, én jobban szeretem a kicsit szögletesebb kialakítást.

Lehet még eggyel több? - 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt 3

Ezzel együtt persze a 1More fülese ismét elsőosztályú lett. Az anyaghasználat, az összeszerelés, minden tökéletes. Nagyon tetszik a piros rács a kék fülesben a szilikondugóban. A rejtett visszajelző LED-ek a szárak végében jól sikerültek, amikor pirosan világít kicsit E.T. hazatelefonál érzés fogott el. Szuper az egész.

A tok is nagyon finom vonalú. Fémhatású, de szerintem műanyag, bár akár fém is lehetne, eléggé megtévesztő a fényezés miatt. A 1More logó a tetején alig látszik, nem tolakodó, csak annyira látszik, hogy a kíváncsi szemek kielégíthessék vágyukat, mi pedig picit büszkék lehessünk, hogy nem valami olcsó vacakból szól a zene.

Lehet még eggyel több? - 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt 4

A fülesen természetesen nem találunk nyomkodható gombokat, ezen a szinten már bőven elvárható az érintésérzékeny használat.

Ok, lássuk a medvét, vagyis mit kapunk papírforma szerint!


 

Specifikáció

A 1More ComfoBuds Pro a gyártó szerint egyértelműen az Apple AirPods Pro-val kíván versenyezni, és bizonyos képességekben nem csak versenyzik vele, hanem jobb is annál. Hangban mondjuk pont nem, de fele árért ez nem is biztos, hogy elvárható. Na, de ne szaladjunk ennyire előre, maradjunk a képességeknél!

Lehet még eggyel több? - 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt 5

Szóval, két dologban egyértelműen jobb a 1More fülese. A tömege kisebb (5,2 vs. 5,4 gramm), és hosszabb az akkumulátoros üzemidő is (6 vs 4,5 óra), ráadásul úgy, hogy a 1More esetén bekapcsolt zajszűréssel számolunk, mert anélkül egy töltéssel elérhető a 8 órás üzemidő is. Egészen parádés adat ez! Ehhez jön még a töltődoboz, amivel újabb 20 órás töltést kapunk!

A 1More ComfoBuds Pro másik nagy előnye a remek zajcsillapítás. Ehhez nem kevesebb, mint 6 darab mikrofon építettek be. Létezik teljesen átjárható mód, ahol szinte minden külső zaj hallható, van egy olyan, ahol a zajuk nagyobb része eltűnik, de nem minden, így ez jó lehet például munka közben, ha nem akarjuk teljesen kizárni a külvilágot. Végül van egy teljesen elszigetelő mód is.

Lehet még eggyel több? - 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt 6

További érdekesség a szélzajszűrés, ami kimondottan olyan helyzetekben használható, amikor a szél. susogását kell eltüntetni. Mondjuk futás közben.

A képességek terén kiemelendő még, hogy az egyetlen driver membránja a füles méretéhez képest meglepően nagy lett, 13,4 milliméteres!

Specifikáció:

 • Fülhallgató tömege: 5,2 g.
 • Tömeg tok: 40 g
 • Bruttó súly: 50,4 g
 • Fülhallgató méretek: 1,5 mm: 42 x 23,95 x 20,93 mm
 • A tok méretei: 80 x 37,5 x 30 mm
 • Egy fülhallgató akkumulátor kapacitása: 50 mAh
 • Tojás akkumulátor kapacitása: 450 mAh
 • Fülhallgató töltési idő: 1 óra
 • Táska töltési ideje: 2 óra
 • Játékidő* (ANC bekapcsolva): fülhallgató teljesen feltöltve: 6 óra, tok és fülhallgató teljesen feltöltve: 20 óra
 • Játékidő (ANC kikapcsolva): Teljesen feltöltött fülhallgató: 8 óra, teljesen feltöltött tok és fülhallgató: 28 óra.
 • Hangszóró impedancia: 32 Q
 • Bluetooth-tartomány: 10 m (nyílt térben)
 • Bluetooth verzió: bluetooth 5.0
 • Bluetooth protokollok: bluetooth 5.5.5 HFP/A2DP/AVRCP
 • Bemenet: 5V 1A
 • Működési hőmérséklet: 0 ℃-45 ℃
 • Frekvenciatartomány: 2,400 GHz-2,4835 GHz

 

Tapasztalatok

Ez lesz megint a leghosszabb fejezet, mert ide fogom sorolni a füleshez járó applikációt is, enélkül ugyanis féllábú óriás lenne a 1More ComfoBuds Pro.

Hol is kezdjem? Talán ott, hogy kiveszem a töltődobozból a fülest!

Lehet még eggyel több? - 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt 7

A fülbedugós füleseknél utálom, amikor ki kell venni a dobozból a cuccot. Ha elég erős a mágnes ahhoz, hogy ne potyogjon ki, aki marha nehéz kivenni. A forma sem segít ezen, szóval szoktam szentségelni. A 1More ComfoBuds Pro esetén annyi segítséget kapunk, hogy a szár végét lenyomva félig-meddig kipattan a helyéről a füles, így könnyebb kiemelni. Így is sikerült 1-1 alkalommal elejtenem.

Oké, most tegyük be a fülbe és lássuk milyen!

Azt, hogy a forma tökéletes talán le sem kell írnom. Remekül ül a fülben, és már anélkül is jelentős zajcsökkentést kapunk, hogy bekapcsolnánk, ugyanis remekül elzárja a hallójáratot. Szóval a passzív zajcsökkentés remek!

Lehet még eggyel több? - 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt 8

A kis tömeg és a jó forma miatt hosszabb időn át használva sem volt zavaró. Most is a füleben van, amikor ezt a cikket írom. Éppen Lana Del Rey szól, amit/akit nagyon szeretek cikkírás közben hallgatni. Mondjuk 5 óránál tovább nem volt egyszerre a fülemben, de szerintem átlag felhasználásnál már ez is elég soknak mondható.

Jöhet az applikáció!

Ha ki szeretnénk használni az összes képességet, akkor használnunk kell a programot, szóval ez nem olyan megoldás, ami csak azért van, hogy elmondhassák telefonról (is) vezérelhető. Innen tudjuk kapcsolni a zajcsökkentés profiljait, vagy tudunk választani a rengeteg előre programozott hangkép közül.

Láthatjuk a fülesek töltöttégét oldalanként és láthatjuk a töltődoboz töltöttségét is. Ezt kimondottan szerettem, jó tudni mennyi ideig használhatom még, nem az történik, hogy egyszer csak elhallgat.

Lehet még eggyel több? - 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt 9 Lehet még eggyel több? - 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt 10 Lehet még eggyel több? - 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt 11

Bekapcsolhatjuk az Smart Playback funkciót. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy választhatunk mi történjen, ha kivesszük a fülünkből a fülest. Az első opciónál csak leáll a zene, a másodiknál, ha kiveszük leáll, ha visszatesszük folytatódik, a harmadiknál pedig teljesen lelőjük a funkciót.

Érdekesség, hogy a Smart Playback funkcióhoz infravörös érzékelőket használ, amik „látják”, ha a fülünkbe vannak dugva a füles.

A Custom Settings alatt beállíthatjuk, hogy mi történjen, ha hozzáérünk a füleshez. Ezzel kapcsolatban lenne két észrevételem.

Az első, hogy kikapcsolhatjuk a hangasszisztens, aminek örülök, sosem használom, itt a helyére más funkciót tudok programozni. A másik, hogy a fülesnél nincs olyan opció, hogy egyszer érünk hozzá, és csinál valamit (leáll a zene, elindul, halkabb lesz vagy hangosabb stb.).

Lehet még eggyel több? - 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt 12 Lehet még eggyel több? - 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt 13 Lehet még eggyel több? - 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt 14

Biztos lesz, aki utálja ezt, olyan is aki szereti, elmondom miért. Az érintéssel vezérelhető füleseknél az egyik legidegesítőbb dolog, hogy ha véletlenül hozzáérsz (mondjuk a hajadat bazirgálod, felteszel egy napszemüveget, stb.), akkor leáll a zene, átgrik a következő számra, felhangosodik, lehalkul, vagyis történi valami, amit Te nem szerettél volna. Mivel itt nincs egyérintéses funkció nem fog ilyen előfordulni, ami jó!

Viszont olyan jó az, amikor egy könnyed érintés és már jön is a következő szám, vagy kikapcsol a zene. Na, itt ilyen sem lesz, minimum két érintés kell, hogy valami történjen.

Szóval döntsétek el, hogy ez jó vagy sem. Szerintem inkább jó, és csak kicsit rossz.

A következő menüpont az Equalizer, ezt talán nem kell magyaráznom, különböző előre programozott hangképeket találunk itt, mégpedig nem kevesebb, mint 23 félét!

Lehet még eggyel több? - 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt 15

Quick Guide nem érdekes, ez a következő pont, ám az utolsó menü megint jó. Itt relaxálós háttérzajok vannak. Az eső hangja, tengerzúgás, szél, stb. stb. stb. Rengeteg választható hang, ha csak simán ki akarod kapcsolni az agyadat. Tapasztalatból mondom, aki agymunkát végez nagyon jól fog jönni, hátra dőlsz 2-5 percre, bekapcsolsz egy hangot, és relax. Csak nehogy elaludj!

Szóval látható, hogy az applikáció itt kell, kihagyhatatlan, szükséged lesz rá, mert másképp a szolgáltatások java része elérhetetlen marad!


 

Na, de milyen a hangja a fülesnek?

Kezdjük a zajcsillapítással! Nem mondom, hogy nem találkoztam már jobbal, de sokkal jobbal biztos nem. Hihetetlenül jól elszigetel minket a világtól, annyira, hogy az utcán nem is javaslom a teljes szűrést. Maximum, ha buszon vagy az anyósülésen ülsz, vagyis nem neked kell vezetni és elengedheted magad.

A szélzaj szűrése is jó, bár, ezen még lehetne javítani, ha nem is sokat.

És akkor a hang!

Szokás szerint többféle zenével is kipróbáltam. A szokásos AC/DC, Guns, Yello, Adele, Lana Del Rey lista mellé egy kis Ella Fitzgerald, Herbie Hancock is került. Szóval a szokásosnál nagyobb volt a merítés.

Lehet még eggyel több? - 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt 16

Az első ami feltűnt, hogy milyen széles a hangkép, hogy az énekhang mennyire szépen ott marad középen, és a zene rétegei mennyire jól elkülönülnek. Értem ezt leginkább a jazz vonalra, mert persze egy Yello esetén sokkal fontosabbnak értékeltem az elektronikus hangok tisztaságát. Annak ellenére, hogy csak egy drivert használt a gyártó meglepően tisztán szólalnak meg a magas hangok, és nagyon szépen melegen szólnak a mélyek.

Az énekhang visszaadása szinte tökéletes. Ahogy feljebb írtam Lana nálam a cikkírások közben szinte állandó társ, mellette néha még Adele lép színpadra. Őket, amúgy nem szoktam hallgatni, de háttérzenének tökéletes. Ezek erősen énekhang központú dalok, és ezeknek a hölgyeknek az énekhangja csodásan szól a 1More ComfoBuds Proból.

Őszintén megmondom nem vagyok egy nagy jazz rajongó, nem is vagyok otthon a témában, így erről csak annyit írnék, hogy az énekhangok itt is tökéletesek voltak, legyen szó férfiről vagy nőről, a fúvós hangszerek rekedtsége is nagyon jól átjött.

Viszont, a Blues Rock nagyon bejött a 1More ComfoBuds Pro-t hallgatva. Egyébként is szeretem, de erre kimondottan jó a füles. Ha nem ismernétek, akkor a Saving Escape nevű csapat Indigo Road című számát ajánlom figyelmetekbe.

Lehet még eggyel több? - 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt 17

(Itt zárójelben jegyzem meg, hogy az énekesnő egy korai munkáját kötelező meghallgatni. Az amúgy brutál jó Tool nevű tánczenekar Forty Six & 2 című dalát dolgozták fel, valami elképesztő módon. A hölgy emlékeim szerint ezen a felvételen még csak 13 éves úgy tessék hallgatni! A Youtube-on ezt keresd: Kids Cover 46 and 2 by Tool / O’Keefe Music Foundation)

Ha a zene kapcsán nagyon bele akarnék kötni valamibe, akkor talán azt említhetem, hogy a keményebb rock esetén egy picit több karcosság belefért volna. Hogy példát is hozzak, a Motörhead Ace of Spades albumát hallgatva Lemmy őrülete nem jött át, a hangja túl lágyan szólt. Aki ismeri a munkásságát érteni fogja mit értek ezalatt. Mondjuk Ozzy viszont egész jó volt, és AC/DC-t is jó volt hallgatni, bár…

Ami még feltűnő, hogy rockot hallgatva, maximum hangerőn, mintha egy kicsit kiakadna a driver, vagyis mintha a membrán túlzottan kimozdulna. Legalábbis hallok erre utaló jelet. De ez tényleg csak a kőkemény basszusnál és full hangerőn.

Lehet még eggyel több? - 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt 18

Ha átlagolnom kell a teljesítményt, akkor a legkeményebb rocknál tapasztalható botlás mellé csak pozitívumokat tudok felsorolni, lényegében minden más stílusnál remekelt, de  annak sem kell lemondani róla, aki másféle rockot hallgat, Queen-t, Guns n’ Roses-t vagy mondjuk Led Zeppelint.

Szóval összességében , ami ebből a fülesből kijön, az a 20 ezres kategóriát messze, nagyon magasan felülmúlja, de azért nem egy 70-80 ezres AirPods, még ha meg is közelíti azt.

Még egy fontos dolog, nem írtam még arról, hogy telefonáláshoz hogy használható. Nos, természetesen hibátlan, a hang minősége vonal másik végén lévők szerint megkülönböztethetetlen a normál telefonos beszélgetéstől. Utcán használva is teljesne tisztán szólt. A fülemben szóló hang úgyszintén jó.

Nagyjából ennyi, amit el tudok mondani tisztelt esküdtszék. Jöhet az összegzés!


 

Összegzés

Rég írtam ennyit egy fülhallgatóról, de ebben az esetben volt mit írni, nem üres szavakkal töltöttem meg a „papírt”.

A 1More megint hozta a kötelezőt, egy szinte tökéletes fülhallgatót tett le az asztalra. Nyilván nem jó minden zenéhez, szóval, ha Te csak és kizárólag Mötorheadet akarsz hallgatni, akkor ne vedd meg, csalódás lesz. De amúgy, a rengeteg meghallgatott zenéből nem nagyon tudok mást mondani, ami nem jött be.

Lehet még eggyel több? - 1MORE ComfoBuds Pro fülhallgató teszt 19

Mondanám, hogy a 20 ezres kategóriához képest jó, de nem lenne igaz, szerintem jó ez a 45-50 ezres kategóriának is, egyedül az igazán drága csúcskategóriás fülesek, amik avatatlan fülnek is érezhetően többet, részletgazdagabb hangot képesek adni.

1More ComfoBuds Pro Eu (spanyol) raktárból vásárolható meg, így vámkezelésre nem kell számítanod. Az áruházban mindhárom szín elérhető, megvásárolható. Ha megtetszett, ha kipróbálnád, akkor az alábbi hivatkozásra kattints:

1More ComfoBuds Pro Bluetooth fülhallgató

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.