Válassza az Oldal lehetőséget

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódításPontszám 96 %Pontszám 96 %

 Jelenleg nem ismerek erősebb robotot, ráadásul még a vírusokat is pusztítja.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt 1


 

Bevezető

A Viomi porszívóknak nálam már történelmük van. Amikor az elsőt, a Viomi V2-öt megkaptam, rögtön elkezdtem a neten kutakodni, hogy mit is tud a gép. Finoman szólva is lesújtó véleményekkel találkoztam, ami meglepett. Meglepett azért, mert a Viomi mégis csak a Xiaomi édesgyermeke, és azért is, mert nálam a felsorolt hibák nyomokban sem voltak fellelhetők. Na jó, egy igen, az időzíthetőség hiánya valós volt.

 

 

Aztán jött a Viomi V2 Pro, és szinte kísértetiesen megegyezett a történet az elődnél tapasztalttal. Rengeteg rossz értékelés, nálam pedig minden rendben volt. A rejtélyt az is fokozta, hogy a Facebook csoportunkban, a cikkem hatására elég sokan vásároltak a gépből, és mindenki áradozik róla azóta is.

A Viomi V2 óta újra eltelt néhány hónap, és ez idő alatt megvilágosodtam. Rájöttem, hogy nem a porszívókkal baj volt, hanem a szoftverrel, ami rájuk került. Hogy ennek az volt az oka, hogy a Viomi még új volt a területen, vagy annak, hogy túlságosan sietve, rendes tesztek előtt dobták piacra a gépeket nem tudom, de tény, hogy mire – jóval a bemutatkozás után- a porszívók hozzám kerültek, a szoftver hibáit néhány frissítéssel orvosolták.

A Viomi V3 esetén erre nem volt mód, mert nem csak az országban, de a világon is az elsők között kaptam meg. Természetesen ráugrottam a netre, de egy árva kicsomagolós videón kívül semmit nem találtam róla.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 1

Emiatt aztán két dolog fordult meg a fejemben. Az egyik, hogy jajj, csak nehogy én is abba a csapdába kerüljek, mint más korai tesztelők az előző gépeknél, és ne arról kelljen beszámolnom, hogy tele van a gép hibával. A másik, hogy ezt a masinát most aztán jó alaposan ki fogom próbálni, mielőtt megírom ezt a cikket.

Ne értsetek félre, természetesen az előző porszívóknál is alapos volt a teszt, de most, az előzőeknél is több időt adtam magamnak, hogy kiérleljem a véleményemet, amit most át is adok nektek.


 

Csomagolás és tartozékok

Számomra a Viomi V3 a csomagolást tekintve lényegében egyetlen meglepetéssel szolgált. Minden azonos a V2 Proval, a tartályok száma, mérete (sőt maguk a tartályok is), a körkefék, a töltő, szóval Á-tól Z-ig minden.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt 2

A tartozékok viszonylag nagy mennyiségben kerülnek elő a dobozból, hiszen kapunk három tartályt, amik közül az egyik egy hatalmas, 550 milliliteres portartály, egy ugyan ekkora, tehát 550 milliliteres víztartályt, és egy kombináltat, amiből 200/300 milliliter arányban osztozik a víz és a portartály.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 2

Hengerkeféből egy van, oldalkeféből kettő. Van egy tartalék HEPA filter, a porszívó aljára pattintható felmosófej és három féle felmosó kendő a MOP-hoz. Ebből egy a bővizes felmosáshoz, egy a feltörléshez, és egy harmadik papírból, ami eddig nem volt a Viomi gépek mellett.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 3

Ez utóbbi egy egyszer használatos MOP-feltét, ami, ahogy a neve is mutatja, egyetlen felmosáshoz használható, utána kuka. Hogy kitaláljuk miért került a csomagba nem kell diploma, a Viomi V3 ugyanis az első (ha tudtok másikról szóljatok) robotporszívó, ami antibakteriális képességekkel rendelkezik. Vagyis, az egyszer használatos felmosó annak a szolgáltatáscsomagnak a része, ami a vírus elleni küzdelmet segíti elő. Nem buta dolog, főleg irodai használat esetén – mert akár erre is alkalmas a gép, de erről is csak később-, hogy a feltörlő a higiénia okán rögtön a kukába kerül a használat után.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 4


 

Külső, avagy a régi ismerős új ruhában

A Viomi V2 Pro és a V3 méreteikben teljesen megegyeznek, de azért találunk eltéréseket is. A körátmérő és a magasság nem változott, maradt 350- (szélesség), illetve 94,5 milliméter (magasság). Belül azonban történtek változások, legalábbis erre utal, hogy a gép tömege 200 grammal nőt az elődhöz képest.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 5

Ha a két porszívót a hasuk felől nézzük, akkor képtelenség eldönteni, hogy melyik melyik. Felülről viszont más a helyzet. Megváltozott a lövegtorony és megváltozott a fedlap is. A lézerérzékelő púpjának tetejéről eltűnt a körkörös minta, a fedlap pedig feketére váltott, arra a fajtára, amit a hozzáértők zongoralakknak neveznek.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 6

Hogy ezek a változások jók vagy rosszak nem tisztem eldönteni, mert nem vagyunk egyformák, egyikünknek ez, másikunknak az tetszik. A véleményemet azért leírhatom, én sajnálom a „mintás” fedél eltűnését, tetszett, hogy ezzel a gép kicsit kilógott a többi közül. Ráadásul az ujjlenyomatot is kevésbé gyűjtötte, mint a nyilvánvalóan prémiumabb érzést keltő fekete szín.


 

Képességek, avagy a papírforma

Továbbra is az előddel fogom összehasonlítani a V3-mat, de kicsit megfűszerezem egyéb gépekkel is.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 7

Kezdjük is a leglényegesebbel, a szívóerővel. A Viomi V2 Pr a maga 2150 Pascal erejével kimondottan erős, sőt, majdhogy nem az egyik legerősebb masina volt a piacon. Még a házon belüli nagy konkurens, a roborock S6 is csak 2000 Pascal-t tudott, pedig az aztán a prémiumok csúcsa volt.

Aztán bemutatkozott a roborock 7-es szériája, és leesett állal néztem a specifikációs táblázatot, ami szerint a szívóerő 25 százalékkal lett nagyobb, vagyis 2500 Pascal-ra nőt. Erre jön a Viaomi V3, és azt mondja, csíra vagy roborock, én vagyok az erősebb, mert 2600 Pascal erővel tudom szívni a port.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 8

Egészen elképesztő ez az erő, főleg, ha tudjuk, hogy mekkora motor, milyen szerkezet állítja ezt elő. Ha valamit komoly mérnöki teljesítménynek lehet nevezni, akkor ezt tutira, főleg, – és most kapaszkodjatok meg- hogy ezt a szívóerőt alacsonyabb motorfordulatszám mellett sikerült abszolválni.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 9

És miért fontos ez? Azért, mert a nagyobb fordulatszám erősebb hangot is eredményez. Újra tessék leülni és a földre pottyant állakat összeszedni, a Viomi V3, a jóval nagyobb szívóerő ellenére halkabb lett, mint a Viomi V2 Pro volt. Ahogy viccből mondani szokták, tudnak ezek az oroszok, vagyis ebben az esetben a kínaiak. A teljesítmény megsüvegelendő!

Lássuk mi változott még! Hát, például nőtt az akkumulátor kapacitása, nem is kicsit, 3200-ról 4900 mAh-ra (megvan mitől lett 200 grammal nehezebb a gép). Ez a növekedés egyben azt is jelenti, hogy az egy töltéssel elérhető takaritási idő, a lakás bonyolultságától függően 100-150 percre emelkedett az előd, amúgy igen tisztességes 80-120 percéhez képest.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 10

Teljesen természetes, hogy a nagyobb akkumulátor, a hosszabb üzemidő, nagyobb lakások takarítására is alkalmassá teszi a Viomi új gépét. Ez számszerűleg azt jelenti, hogy az előd 150 négyzetméteréhez képest, a Viomi V3 akár 250 négyzetméteres lakás takarításához is megfelelő, bár érzésem szerint ehhez legalább egyszer vissza kell térnie tölteni magát.

Nem változott viszont a takarítási metódusok száma. A szívóerő négy, a vízadagolás 3 fokozatban állítható. Továbbra sincs a víztartályhoz vízpumpa beépítve (szerencsére, a fenének sincs kedve desztillált vízzel itatni a porszívót). Szóval, a takarítás szempontjából gyakorlatilag semmi különbség sincs, kivéve persze, hogy a Viomi V3 mindenben erősebb, de ez nem baj, nálam már a Viomi V2 Pro is kiérdemelte a tökéletes jelzőt.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 11

Ahogy feljebb írtam, három tartályt kapunk, azt, hogy melyik van a gépben, egy szenzoron keresztül a telefonos app is érzékeli. Így például, ha a csak portartályt tesszük be, akkor nem tudunk felmosást beállítani, és fordítva, ha csak víztartály van bent, akkor nem porszívózik a gép, csak feltöröl. A kombinált tartály, ahogy eddig is, akkor lesz jó, ha tökéletes portalanítást szeretnénk, mert ezt használva a porszívó mindent felszív, a leheletnyi padlón maradó porréteggel pedig a felmosó bánik el.

Hogy a rengeteg jó mellett egy rosszat is mondjak, bár a porszívó rengeteg különféle szenzort kapott, a lenyomásérzékelő, ahogy az elődök esetén, úgy most sem a csomag része, vagyis szélsőséges esetekben a gép beszorulhat bútorok alá. Ez nálam csak elvi probléma, eddig még egyik Viomi sem szorult be sehova, de azért úgy illik, hogy ezt is megemlítsem.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 12

Végére hagytam a vírusírtást, mint egy olyan képességet, amit nem tudunk ellenőrizni. A gyári adatok szerint a levegővel beszívott vírusokat ionizációval ártalmatlanítják, mégpedig réz-ezüst ionokkal. A módszer nem ismeretlen, az is köztudomású, hogy a rézfelületeken a vírusok elpusztulnak, a réz-ezüst ionizációt pedig sokfelé használják a világban, bár nem légtechnikai, hanem inkább vizes környezetben, első sorban irodaházakban, és ott is leginkább a legionella kórokozó pusztítására.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 13

Vagyis, a módszer működőképes, de azt nem tudjuk, hogy a gyártó a HEPA filternél alkalmaz valamilyen különleges plusz bevonatot (kevéssé valószínű), vagy a légjáratokban végzi a gép az ionizálást (ennek talán több az esélye).

Azt, hogy a módszer mennyire működik otthoni eszközökkel lehetetlen ellenőrizni, kínai független laborban történt mérések szerint (persze a kínai és a független két egymással nehezen összeegyeztethető jelző), a vírusok 99 százalékát elpusztítja a módszer.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 14

Ennek a fejezetnek a végén térek vissza az irodai használatra. Teljesen egyértelmű, hogy egy robotporszívó, legyen akár olyan izmos darab, mint a Viomi V3, nem versenyezhet nemhogy egy ipari, de egy átlagos otthoni, hagyományos porszívóval sem. Viszont, nem is mindenhol, nem is minden esetben van arra szükség, hogy ipari gépeket használjunk. Nyári időszakban, amikor kevesebb a sár, az eső, a Viomi V3 akár nagyobb irodaterek takarítására is használható, hiszen teljesítménye, akkumulátorának kapacitása képessé teszi erre.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 15

Természetes, hogy amiképp az otthoni használat esetén, úgy itt is fontos hangsúlyozni, hogy egy robotporszívó nem képes teljes egészében kiváltani egy hagyományos géppel történő takarítást, viszont a naponkénti, rendszeres, robotos takarítással, a hagyományos porszívókkal történő munkát jóval ritkábban kell végeznünk.

A végére még egy érdekesség. Az alábbi képet érdemes megnézni, itt látszik, hogy a porszívó komponensei honnan származnak. Röviden, csak annyit jegyeznék meg, hogy ennyit arról, hogy ez a porszívó kínai. Nyilván tartalmaz nyomokban Kínában készülő alkatrészeket, de a főbb komponensek láthatóan külföldi, ráadásul neves gyártók produktumai.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 16


 

Szoftveres képességek

Imádtam a Viomi V2 Pro esetén, hogy a szoftver képes volt a feltérképezett lakást szobákra, külön helyiségekre bontani, de kicsit féllábú óriásnak éreztem amiatt, hogy előre időzítve nem lehetett neki megmondani, hogy ha holnap elmegyek itthonról takarítsd ki a konyhát, a fürdőt a gyerekszobát, de a többit hagyd. Aztán következő nap mondhattam volna, hogy oké, most az egész lakást fel kell porszívózni. Nos, a V3 már tudja ezt is. Persze megmondhatjuk neki élőben is, időzítés nélkül, hogy irány a fürdőszoba, ne tarts lépést, indulj (húú, de utáltam a katonaságot)!

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 17Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 18

Emellett kapunk még egy csomó mindent. A szobákat át tudjuk nevezni, a határaikat kézzel is tudjuk szabni. Vagyis, egy amerikaikonyhás házban meg tudjuk húzni a határt a konyha és a nappali között. Használhatunk virtuális falat, amin nem tud áthaladni a gép. Jelölhetünk ki területet intenzív takarításra, így, ha felborult a kaspó, akkor nem kell az egész lakást kitakarítani, elég lesz, ha a kiborult földhöz vezényeljük a robotunkat. Emellett pedig van takarításból kizárt terület is, ezt én leginkább a felmosás funkciónál vetettem be, hogy a szőnyegeket kizárjam a felmosásból.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 19Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 20

A térképkezelés kapcsán pedig van egy borzasztóan fontos képesség, mégpedig az, hogy a gép memóriájában immár nem csak egy, hanem öt különböző térkép fér el, természetesen mind az ötnél eltárolva a beállításainkat az átnevezett helyiségekkel, virtuális falakkal, a takarításból kizárt területekkel, és egyebekkel. Ezt a képességet azok fogják igazán értékelni, akik többszintes, vagy több, különálló részre szeparált házban laknak.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 21Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 22

Bár a Viomi a lépcsőn még mindig nem fog magától felmenni, ha felvisszük az emeletre, és a megszokott helyre letéve elindítjuk a takarítást, akkor nem az lesz az első dolga, hogy újra feltérképezze a helyet, hanem rögtön neki tud állni a takarításnak.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 23Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 24

Fontosnak tartom megjegyezni, bár az új vásárlóknak ez nem lesz releváns információ, hogy míg az első verziónál, a Viomi V2-nél vagy a Viomi vagy az Mi Home telefonos applikációval működött a gép, tudtommal a V3 már csak az Mi Home-al kommunikál, így nem kell attól tartanunk, hogy véletlenül olyat kapunk, ami nem illeszthető be a Xiaomi okosotthon rendszerünkbe.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 25Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 26

Szoftver amúgy külsőre nem változott lényegében semmit, nyilván azért a menürendszer mélyén lesznek apróbb eltérések, már csak az olyan dolgok miatt is, mint a több térkép tárolásának lehetősége.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 27Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 28

Ez a változatlanság számomra inkább jót jelent, a régit is megszoktam már. Könnyen átlátható, könnyen használható, egyszóval: sose rosszabbat!


 

Takarítás, használat és tapasztalatok

Ez az a fejezet, aminek az előbbiek megírása után két nappal álltam neki. Ugyan hetek óta használom a Viomi V3-mat, de nem könnyű a tapasztalataimat betűkbe öntenem. Már a Viomi V2 esetén is tökéletesnek ítéltem a gép működését, de a beharangozók azt mondták, hogy a takarítási algoritmus a V3 esetén tovább javult. Na, erre voltam igazán kíváncsi, mert mégis, mit lehet egy tökéletes rendszeren javítani. Biztos nem lepődtök meg a dolgon, de természetesen lehetett.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 29

Az alap működésben egyértelműen nincs különbség az elődökhöz képest. A lézeres LIDAR rendszer feltérképezi a lakást, valós időben számolja ki a takarítás legoptimálisabb útvonalát, ha kell felezi, harmadolja a nagyobb szobákat, hogy a lehető legkevesebbszer kelljen egy ponton áthaladni, a lehető legalaposabb takarítást végezhesse el a lehető legrövidebb idő alatt.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 30

Az egy töltéssel elérhető takarítási időt és lakásméretet a papírformánál már leírtam, de ezek a gyári adatok, lássuk a legrosszabb narratívát, vagyis azt, amikor teljes szívóerőn, és első takarítást végez a gép. Az, hogy a szívóerő növelésével a fogyasztás is nő nem lephet meg senkit. Az első takarításnak azért van jelentősége, mert ilyenkor kell a gépnek feltérképezni a lakást, vagyis több ideig fog dolgozni, mint a második és a sokadik takarítás alkalmával.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 31

Tapasztalatom szerint, egy 65 négyzetméteres, meglehetősen sok akadállyal, direkt össze- vissza elhelyezett székekkel, kanapéval, fotelekkel, több ággyal és megannyi ágy- és asztallábbal, szóval szánt szándékkal nehézre faragott területekkel, a takarítás 75 percig tartott, a gép pedig 25 százalékos akkumulátorral tért vissza a töltőjére.

Ez jóval kevesebb, mint a papírforma, de mint írtam, a leginkább energiazabáló módon, a lehető legnehezebbre kitalált takarítási útvonallal volt ennyi. Megjegyzem, természetesen az sem lenne gond, ha menet közben elfogyna a szufla az akkumulátorból, mert a gép visszamenne feltölteni magát, és folytatná onnan a takarítást, ahol abbahagyta.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 32

Nos, ahogy én látom, a továbbfejlesztett takarítási metódussal nyertünk is, vesztettünk is. Nyertünk egy még tökéletesebb, hatékonyabb takarítást, és veszítettünk azzal, hogy a sokkal precízebb takarítás bizony több időt vesz igénybe.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 33

De mit is jelent gyakorlatban a javulás? Tudom, furcsának fogjátok találni, de órákon át ültem, és figyeltem a porszívó mozgását, próbáltam összehasonlítani azzal, amit a V2 Pro tudott. Amit észrevettem, hogy például az asztal és széklábakat még kisebb íven, még közelebbről igyekszik megkerülni. A lehető leginkább bemegy olyan helyekre is, amiken amúgy nem fér át, és ezzel eléri azt, hogy olyan pontokon is porszívózik, ahol az előd már nem jutott el. Viszont ilyenkor az történik, hogy a szűk helyekről tovább tart a kifelé tartó navigáció.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 34

Viszont, és ez nagyon, talán a legfontosabb, egész egyszerűen sehol nem akadt el. Nem tudtam olyan lehetetlen helyzet elé állítani (kivéve a hosszú bojtokban végződő rongyszőnyeg, mert azt nemes egyszerűséggel feltekerte), amiből nem keveredett ki. Megtettem, hogy az ebédlőasztal körül a székeket (a porszívó nem fér át a szék lábai között) úgy állítottam be, hogy kacskaringós úton el lehessen jutni a falig és vissza. Extrém nehéz, és direkt nehezített pálya volt, el is szöszmötölt vele félórán keresztül, de becsülettel elment a legbelső pontig, és vissza is jött onnan.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 35

Az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés a robotporszívókkal kapcsolatban az, hogy a kutyaszőrrel hogy boldogul. Nos, ezt kipróbálni nem tudtam, de abban biztos vagyok, hogy ahogy mindegyik gépnél, úgy ennél is használnunk kell majd a hengerkefén a szőrbontó pengét, amit a Viomihoz adnak. Ezzel együtt, mivel jelenleg ez a legerősebb robot (ismereteim szerint), még mindig ez lehet a legjobb a szőrös kihíváshoz.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 36

Őszintén megmondom, a zaj tekintetében nem tudok állást foglalni. A papírforma alapján 72-ről 70 db-re csökkent a maximális zaj (a skála nem lineáris), de ez a 2 decibel számomra nem volt hallható. Azt viszont nyugodt szívvel állítom, hogy hangosabb biztos nem lett, mint az elődje, és ez, tudván, hogy mennyivel lett erősebb, tényleg komoly áttervezésre, javításra utal az előző gép légcsatornarendszeréhez, és a szívórendszer többi eleméhez képest.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 37

Nagyjából ennyi újdonságról tudok beszámolni. Minden más tekintetben, az amúgy is nagyon jó V2 Pro képességeit kapjuk. A felmosásnál maradt a régebbi megoldásoknál sokkal hatékonyabb legyezőszerű haladás, amivel egy ponton több alkalommal is áthalad a gép, ezzel téve intenzívebbé a feltörlést. Ezt az intenzív felmosást segíti a már említett, 3 fokozatban állítható vízmennyiség, ami a hatalmas 550 milliliteres tartályból a MOP-ra jut. A porszívózás hibátlan, szóval erre felesleges több szót vesztegetni. Értékeljünk!


 

Konklúzió

A bevezetőben említett félelmeim gyorsan elmúltak, a második nap már biztos voltam benne, hogy a Viomi képes volt szintet lépni. Már a V2 Pro is a prémium kategóriában versenyzett, legalábbis a tudása alapján, de a V3 már egyértelműen a csúcsot, a robotporszívó olimpia dobogójának legmagasabb fokát célozza, és nem is eredménytelenül.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 38

Továbbra sem értem, hogy miért jó a Xiaominak, ha a flottán belül az egyes almárkák versenyeznek egymással a trónért, de ez legyen az ő bajuk. Nekünk inkább örülni kell, hogy nem egy (roborock), hanem minimum két olyan almárka van, ami képes versenybe szállni a legjobb lézeres robotporszívó címéért.

A Viomi V3 ára természetesen magasabb, mint a V2 Pro-é. Lehet ezen mérgelődni, de lássuk be, egy Mercedes sem véletlenül drágább, mint egy Opel. A maga nemében mind a kettő jó autó, de ha beülünk nem csak látjuk, hanem érezzük is a magasabb minőség okozta különbséget. Nincs ez másként a porszívóknál sem.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 39

A Viomi V3 brutálisan erős, nagyon fejlett a térképészet, a tájékozódás, a takarítási algoritmus, a felmosás funkció, szóval úgy általában minden. Mindenből a csúcsot kapjuk, a csúcsminőségnek pedig ára van.

Természetesen ez a drágaság is relatív, hiszen a Xiaomi, a konkurenciához képest eddig is olcsóbban adta a csúcsteljesítményt és csúcsminőséget,  ez pedig most sincs másként. Szóval, a lényeg, a Viomi V3 jelenleg a Xiaomi kínálatában az egyik legdrágább gép, de relatíve még sem kerül sokba.

Xiaomi Viomi V3 robotporszívóteszt – a sikeres csúcshódítás 40

Hálás vagyok a Gearbestnek, hogy immár a harmadik alkalommal próbálhatom ki az aktuális Viomi csúcsmodellt, és főleg azért, hogy kipróbálhattam ezt a gépet, ami már nem csak a Viomi, hanem a teljes robotporszívó kínálat egyik csúcsa. Nekem, mint kütyümániásnak több hétre szóló élményt jelentett, és remélem lesznek olyanok, akik nálam hosszabb távon, otthonukban élvezhetik majd a szolgáltatásait.

Ha megtetszett a porszívó, akkor most rövid szállítási határidővel, európai raktárból rendelheted meg. Kapunk eá 30 dollár kedvezményt is, de ehhez nem kell kupon, egy rakat terméknél, ha a termék ára eléri a 499 dollárt, akkor a kosárba téve automatikusan csökken az ár.

Ez jelen esetben azt jelenti, hogy az ingyenes szállítással, amivel 3-7 munkanapon belül megkapjuk a porszívót, 156 ezer forintot kell a kasszánál hagynunk. ÁFA és vám természetesen nincs!

Itt tudod megvásárolni:

Xiaomi VIOMI V3 LDS lézer navigációs roborporszívó

 

Itt olvashatod az elődről szóló tesztünket: Xiaomi Viomi V2 Pro okosporszívóteszt

 

További Xiaomi tesztek oldalunkon

Értékelés

96 %

Értékelés A nálam járt robotporszívók közül egyértelműen a legjobb volt a Xiaomi Viomi V3. Erősebb, mint a roborock csúcsmodellje, a lényegében még nem is kapható roborock s7, képes több térkép egyidejű tárolására, több fokozatban állítható a felmosás erőssége, szóval, amit ma egy robotporszívótól elvárhatunk, azt meg is kapjuk!

Külső
100 %
Belső
100 %
Tudás
95 %
Ár
90 %

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.