Válassza az Oldal lehetőséget

BlitzHome BH-CM1503 – itt az új kávéfőző

BlitzHome BH-CM1503 – itt az új kávéfőző

Idén eddig valahogy kevesebb új Blitzwolf terméket kaptunk, de most belehúznak!

BlitzHome BH-CM1503 – itt az új kávéfőző

Az új gépet egyelőre CM1503 néven emlegetik, de nem lennék meglepve, hogy mire EU-ba érne már CMM3 lenne a neve. Bár, a név mindegy is, a lényeg, hogy jó legyen! Nos, első blikkre ezzel nem lesz hiba!

Nagyon szerettem a CMM2-t is, most a CMM5-öt nyúzom, és készítem vala a vendégeimnek a jó latte-t, capucchino-t vagy a dupla feketéket. Éppen a születésnapomra kapott brazil kávét öntöttem bele tegnap, nagyon kellemes, krémes a végeredmény. De most ne a saját gépemről beszéljünk, hanem nézzük meg milyen lett a CM-1503!

BlitzHome BH-CM1503 - itt az új kávéfőző 1

Első ránézésre nekem a Hibrew H11 ugrott be róla, de persze az egy más kategória, jelenleg kb. 50 százalékkal kerül többe, mint az új Blitzhome. Mindezt persze úgy, hogy a papírforma alapján sok különbséget nem vélek felfedezni.

A Blitzhome új gépe telejsen fémborítást kapott, és sokkal kompaktabb lett, mint az elődje, a CMM2 volt. A maximálisan előállítható nyomás 15 bar, a maximális teljesítmény 1450 watt. Természetesen nem kazánt találunk benne, hanem egy nagynyomású pumpát és egy csőkígyót, amiben realtime melegíti fel a kellő hőfokra az átfolyó vizet.

BlitzHome BH-CM1503 - itt az új kávéfőző 2

Ugyancsak természetesen van benne egy precíz hőfokszabályzás és van szenzor, ami pontosan méri az átfolyó víz mennyiségét. Utóbbi azért is lényeges, mert a víz mennyiségével beállíthatjuk a kávé erősségét is. Elég széles tartományban dolgozhatunk, egy csészénél 25-60 milliliter, két csészénél 70-110 milliliter között változtathatjuk, hogy mennyi víz follyon át a készüléken.

BlitzHome BH-CM1503 - itt az új kávéfőző 3

Első blikkre tehát elég jónak tűnik az új gép a képességeit tekintve, de a külső szempontjából is. Az ára nem szállt el nagyon, jelenleg a BG1503CN kuponkóddal 40 500 forintot kérnek érte. Előre láthatólag valamikor szeptember magasságában az EU raktárba is érkezhet belőle, de ez csak akkor lesz biztos, ha már itt lesz. Addig is, a kínai raktárból megvásárolhatjátok, innen:

BlitzHome BH-CM1503

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.