Válassza az Oldal lehetőséget

BlitzWolf BW-CLT1 okos plafonlámpa – gyanúsan olcsó!

BlitzWolf BW-CLT1 okos plafonlámpa – gyanúsan olcsó!

Ennyiért itthon még buta lámpát sem lehet kapni, ez meg ezer dolgot tud.

BlitzWolf BW-CLT1 okos plafonlámpa – gyanúsan olcsó!


 

Bevezető

Annak, hogy a Blitzwolf BW-CLT1 lámpát megvettem egyetlen oka volt, az ára. Ja, persze jól is néz ki, de hát ez a minimum. A képességeket böngészve talán meglepő, hogy nálam konyhai világítás lett belőle, de ennek is jó oka van!


 

Papírforma

Lássuk is gyorsan, mit tud a lámpám!

Természetesen egy LED lámpáról beszélünk, amiben 78+42 darab LED biztosítja a fényt. Ezek közül a 78 darab fehér színű, ezek világítanak lefelé, a maradék 42 pedig RGB, vagyis 16 millió szín visszaadására képes.

Utóbbiak felfelé világítanak, így a plafonról visszaverődő színes fény ad egyedi hangulatot a megvilágított helyiségnek. A fényerő 2200 lumen, a színvisszaadás értéke 80 Ra. A lámpa körátmérője 30 centi, a magassága 3,2 centiméter.

BlitzWolf BW-CLT1 okos plafonlámpa – gyanúsan olcsó! 1

Ennyi volt a száraz papírforma, legalábbis a fizikai jellemzőkről.

A lámpa tudása ennél persze jóval nagyobb és érdekesebb. A fehér fény esetén állítható a színhőmérséklet a hidegtől a narancsos fényig, számszerűleg 2700-tól 6500 Kelvinig. A színhőmérséklet mellett természetesen a fényerő is szabályozható.

A színes LED-ek esetén említettem, hogy 16 millió színt tudunk „kikeverni”, és természetesen itt is szabályozható a fényerő. A lámpa vezérlését a mobilunkról tudjuk végezni, erre használhatjuk a Blitzwolf saját okosotthon alkalmazását, de beilleszthetjük a lámpát Google Home vagy Amazon Alexa rendszerekbe is, utóbbiaknál természetesen a hangutasítás is belép, mint vezérlési lehetőség.

BlitzWolf BW-CLT1 okos plafonlámpa – gyanúsan olcsó! 2

Ha ez még mndig nem lenne elég, akkor jó, ha tudod, hogy Smart Life és Tuya rendszerekbe is kapcsolható a lámpa. Ráadás jó hír és különlegesség, hogy nem csak wifi, hanem Bluetooth kapcsolat is található benne, így villámgyorsan lehet elérni, és vezérelni a mobilunkról és/vagy az okosotthon rendszerünkből.

Most, akkor jöhet a szoftveres tudás!

BlitzWolf BW-CLT1 okos plafonlámpa – gyanúsan olcsó! 3

Ahogy í címben is írtam, ez egy okoslámpa, vagyis telefonról tudjuk vezérelni. Az okosság azonban nem csak abban merül ki, hogy a színt, a fényerőt, a színhőmérsékletet tudjuk állítani. Lehetőségünk van szabályok létrehozására, így például, ha van mozgás vagy ajtónyitásérzékelőnk, akkor ezek jelzéseire is fel- vagy lekapcsolhat automatikusan a lámpa.

BlitzWolf BW-CLT1 okos plafonlámpa – gyanúsan olcsó! 4

Állíthatunk be időzítést is a működésre vonatkozóan, beállíthatjuk, hogy mi történjen, ha a fizikai kapcsolóval le- aztán újra felkapcsoljuk a lámpát. Ez azért hasznos, mert megadhatjuk, hogy jegyezze meg a lekapcsoláskori beállítást, de azt is, hogy minden felkapcsoláskor alaphelyzetből induljon. Sőt, megadhatunk egyéni beállítást is a felkapcsolásokhoz.

BlitzWolf BW-CLT1 okos plafonlámpa – gyanúsan olcsó! 5

Kapunk a lámpához 14 előre programozott profilt is, olyanokat, mint night, work, reading, fun, satöbbi. Szóval különböző tevékenységekhez programozott profilok ezek, amik érintik a fehér és a színes, RGB LED-es fény beállítását is.

Érdekes beállítási lehetőség az RGB LED-ek színének változása zene ütemére. Ilyenkor a telefonon lejátszott muzsika üteme szerint változnak a fények. Az zene érzékeléséhez nincs szükség mikrofonra, szóval nem a telefon hangszórójából jövő hangok váltják a színeket. Ez azért fontos, mert a dolog akkor is működik, ha a telefonról a zenét Bluetooth kapcsolaton egy hangfalra küldjük át.


 

Felszerelés

BlitzWolf BW-CLT1 okos plafonlámpa – gyanúsan olcsó! 6

Az a helyzet, hogy ez az első Blitzwolf lámpám, így nem tudom, hogy a többit mennyire nehéz felszerelni, de ha annyira, mint ezt, akkor megemelem a kalapom az alkotók előtt!

BlitzWolf BW-CLT1 okos plafonlámpa – gyanúsan olcsó! 7

A lámpatest teljesen zárt. Szét lehet ugyan csavarozni, de felesleges, nincs rá szükség a felszereléshez.

A szerelés pofon egyszerű. A lámpa alján (felszerelve a tetején) találunk egy bajonett záras műanyag karikát. Ezen van két fém érintkező oldalt, és ezen van a két kapocs is, amibe a fázist és a nullát kell kötnünk.

BlitzWolf BW-CLT1 okos plafonlámpa – gyanúsan olcsó! 8

A karikát négy csavarral kell felrögzíteni a plafonra, ehhez a tipli és a csavar is megtalálható a lámpa dobozában. Megjegyzem, a BW-CLT1 pillekönnyű, így elég lehet 2 tipli + csavar is, ha olyan a plafon, hogy szenvedős kifúrni.

Szóval, a karikát felcsavarozzuk, a két kábelt bekötjük, utána a lámpát egy negyed fordulattal a helyére fordítjuk, és kész is vagyunk. Következhet a beállítás!


 

Beüzemelés

Nekem se Google se Amazon rendszerem sincs, így a Blitzwolf applikációját használtam. A felkapcsolt lámpát a program automatikusan megtalálja, nekünk nincs más dolgunk, mint nevet adni az új lámpának, kijelölni, hogy melyik helyiségben használjuk, és kész is vagyunk. Ehhez nem kell se szakképesítés, se diploma.


 

Használat

Oké, szóval most válaszolok a kérdésre, hogy miért vettem a konyhába RGB LED-es hangulatfényt adó lámpát a konyhába. Az ok egyszerű, olcsó volt.

Igazából annyira olcsó, hogy itthon ennyiért talán egy hasonló világítási képességekkel rendelkező butalámpát kaptam volna, de én szeretem magam beállítani a világítás színhőmérsékletét. Ha pedig ugyan azért a pénzért, amiért egy butalámpát kapok itthon vehetek kintről egy okosat, akkor természetesen az utóbbi opciót választom.

BlitzWolf BW-CLT1 okos plafonlámpa – gyanúsan olcsó! 9

Megjegyzem, a lámpa jól is néz ki. Pontosabban végtelenül egyszerű, letisztult forma, ami úgy gondoltam a konyha plafonjára tökéletes lett. Nem is tévedtem.

A 30 centi átmérő sem óriási, nem zavaróan nagy a konyhában. A fényerő amúgy szerintem 10-14 négyzetméterig elég lehet, szóval egy hálószobába sem rossz választás, ott legalább kihasználható a hangulatvilágítás opció is.

Amúgy, bár nem gondoltam, de a konyhában is használom a felfelé világító színes LED-eket. A szekrények és a falak színéhez beállított színhőmérsékletet nagyon jól egészítik ki a színek. A kék egy kicsit hidegebbé teszi, a narancs tovább lágyítja, de nem közvetlenül, hiszen ezek a fények a plafonról verődnek vissza. Szóval jó a cucc!

BlitzWolf BW-CLT1 okos plafonlámpa – gyanúsan olcsó! 10

Őszintén megmondom, én nem nagyon szoktam az okoslámpáim beállításait babrálni. A nappaliban is csak a fényerősséget állítom aszerint, hogy mit csinálunk éppen. Ha a srácaimmal festünk felerősítem, ha este a párommal tévét nézünk elhalványítom.

A konyhában sincs ez másként, sőt, ott még ennyit sem változtatok. Ha kellemes hangulatvilágítást szeretnék, akkor a szekrény alá szerelt LED sort használom, gyenge meleg fénnyel. A plafonvilágítást egyszer állítottam be, marad is úgy.

Jogos lehet a kérdés, hogy ebben az esetben minek a nagy okosság! Nos, ahogy írtam, sokkal jobban szeretem, ha nem a lámpa gyártója, hanem én határozhatom meg a világtás erejét és színhőmérsékletét, pontosan hozzászabva a bútor, a falak, a padló színéhez.

BlitzWolf BW-CLT1 okos plafonlámpa – gyanúsan olcsó! 11

Ha Te nem a konyhában fogod használni, akkor természetesen sokkal többet fogod állítgatni, és ki fogod tudni használni az időzítéstől a színprofilokon át a zenére való színváltozásokig az összes funkciót.


 

Összegzés

BlitzWolf BW-CLT1 okos plafonlámpa – gyanúsan olcsó! 12

Remélem mindent leírtam, ami fontos volt, és ezzel sikerült megkönnyítenem a döntést. Amivel még tudok segíteni, az ár. Feljebb többször jeleztem, hogy a lámpa olcsó, Nos, ez egészen pontosan azt jelenti, hogy minden okosságával együtt a cseh raktárból 12 200 forintért lehet megvásárolni.

BlitzWolf BW-CLT1 okos plafonlámpa – gyanúsan olcsó! 13

Csak az összehasonlítás végett, a Praktikerben egy 33 centis, 2000 lumenes, tehát a Blitzwolfnál gyengébb, kerek LED lámpa most 8500-9000 forintba kerül. Ez semmilyen formában nem állítható, se a fényerő, se a színhőmérséklet. Nem programozható, nincsenek színes LED-ek, szóval a lehető legegyszerűbb buta lámpát adják ennyiért.

BlitzWolf BW-CLT1 okos plafonlámpa – gyanúsan olcsó! 14

A Xiaomihoz tartozó Yeelight hasonló lámpája viszont majd dupla ennyibe kerül, az azért már elgondolkoztató, hogy megéri-e annyit kiadni rá (a hazai árakhoz képest igen). Szóval a BlitzWolf BW-CLT1 12 ezer forintos ára finoman szólva is barátságos. Azt hiszem már értitek Ti is, miért ezt választottam.

A cseh raktrból a lámpát az alábbi hivatkozásra kattintva tudjátok megvásárolni:

 

Blitzwolf BW-CLT1 okos plafonlámpa

 

Hasonló tartalmak oldalunkon

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.