Válassza az Oldal lehetőséget

BlitzWolf BW-LT32 – Philips Ambilight helyett ötödáron!

BlitzWolf BW-LT32 – Philips Ambilight helyett ötödáron!
BlitzWolf BW-LT32 intelligens háttérvilágítás a tévédhez, legyen az okos, vagy buta, működni fog vele!

BlitzWolf BW-LT32 – Philips Ambilight helyett ötödáron!

A Philips az Ambilight rendszerrel nagyot alkotott. Olyan dinamkus háttérvilágítást alkottak a tévédhez, hogy a hajad eldobod tőle. Igaz az árától is, mert 250 dollár alatt nem nagyon találsz ilyet, plusz nagyjából ugyan ennyibe kerül a HUE Bridge és a HUE Play HDMI Sync Box is, szóval összesen 500 dollárt, nagyjából 150 ezer forintot fizetsz, hogy legyen egy jó háttérvilágításod. Van azonban alternatíva!

Mitől olyan drága az Ambilight? Egyrészről attól, hogy jól néz ki, más részről attól, hogy bár egyszerűnek tűnik, még sem az. A működési elve szerint szükség van hozzá egy dobozkára, ami egy HDMI jelből “kiszedi” a színinformációt, és egy RGB LED-szalag számára értelmezhetővé alakítja.

BlitzWolf BW-LT32 - Philips Ambilight helyett ötödáron! 1

Vagyis, egészen pontosan képes azt megtenni, hogy a kijelzőn, tévén megjelenő tartalom szerint, akár több szektorra választva, különböző színekkel világítsa meg a falat, természetesen aszerint, hogy a tévé adott részén milyen színek vannak.

BlitzWolf BW-LT32 - Philips Ambilight helyett ötödáron! 2

Persze ma már a LED-szalag mellé lehet venni kiegészítő Ambiláght lámpákat is, amik a hatást kiterjesztik nagyobb felületekre is. Tényleg baromi jól néz ki, csak legyen pénzünk is rá!

BlitzWolf BW-LT32 - Philips Ambilight helyett ötödáron! 3

Nos, a Blitwolfnál gondoltak egyet, és kitaláltak egy olyan megoldást, amivel az Ambilighthoz hasonló hatást tudnak elérni, és ehhez nem kell más, mint egy USB csatlakozó, amin keresztül a szerkezet áramot kap. A megoldás egyszerű, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem tud annyit, mint a Philips találmánya.

BlitzWolf BW-LT32 - Philips Ambilight helyett ötödáron! 4

Na, de mit is tud pontosan, és hogy is működik a BlitzWolf BW-LT32? Az első és legfontosabb, hogy valami módon ki kell nyerni a színinformációt a tévé képéről, hogy a LED-szalag megfelelő színnel világítson. Erre a Blitzwolfnál egy optikai érzékelőt használnak.

BlitzWolf BW-LT32 - Philips Ambilight helyett ötödáron! 5

Az apró szenzort fel kell ragasztanunk a tévé kávájára, úgy, hogy a “kamera lássa” a tévé képét. Az így kinyert színinformáció alapján pedig a LED-sor képes dinamikusan változtatni a színét, attól függően, hogy mi jelenik meg a kijelzőn.

BlitzWolf BW-LT32 - Philips Ambilight helyett ötödáron! 6

A dolog hátránya az Ambilighthoz képest, hogy a LED-sor mindenhol egyazon színnel fog világítani, de valamit valamiért, ha 500 dollár helyett meg akarjuk úszni a dolgot 28 dolcsiból (8400 Ft), akkor lássuk be, ez is jóval több, mint a semmi, vagy, mint egy állandóan egy színnel világító LED-szalag.

BlitzWolf BW-LT32 - Philips Ambilight helyett ötödáron! 7

Amúgy a szerkezethez kapott távirányítóval be tudunk fix színeket is állítani, illetve a gyári leírás szerint választhatunk 7 dinamikus mód között is, de hogy ezek miben különböznek csak egy teszt után tudnám megmondani.

BlitzWolf BW-LT32 - Philips Ambilight helyett ötödáron! 8

A lényeg tehát az, hogy az Ambilighthoz képest tényleg fillérekért jutunk egy dinamikus, a tévén megjelenő tartalomhoz igazodó színekkel világító LED-csíkhoz, és ezért mindössze 8400 forintot kell fizetnünk.

A BlitzWolf BW-LT32 bevezető akciója most kezdődött, a szállítás várható kezdete jövő hét eleje, szóval sokat nem kell várni, hogy postázzák!

Itt tudod megvásárolni:

BlitzWolf BW-LT32 2M USB RGB TV Strip Light Kit

Hasonló hírek oldalunkon

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.